מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת ראש בשכיבה על הגבשני23/03/2011
שלום רב
התינוקת שלי בת 7 חודשים. היום הייתי בטיפת חלב ונאמר לי ששם שהיא כבר היתה אמורה להרים את הראש בשכיבה על הגב. הכוונה היא שכאשר היא שוכבת ומגרים אותה עם חפץ כלשהו מעליה, היא אמורה להרים מעט את הראש. האחות הראתה לי את החוברת של הנחיות משרד הבריאות בנוגע לכל סוג פעולה התפתחותית של התינוק, וראיתי שאכן עד גיל 7 חודשים מקסימום תינוק אמור להרים את ראשו בשכיבה על הגב. התינוקת שלי מצליחה להתרומם בשכיבה על הגב רק כאשר נותנים לה 2 ידיים. האחות רשמה לי הפניה לרופאת משפחה מאחר, שלטענתה, ייתכן והיא תצטרך פיזיותרפיה.
ראיתי בפורום הזה שלפני שנה אמא שאלה בדיוק את אותה שאלה ודבי גרוס ענתה לה:
הי אלכס , תינוק אינו אמור להרים את ראשו בעת שכיבה על הגב, הדבר נוגד את ההתפתחות הטבעית שלו.
לכן טוב מאוד שבנך אינו מרים את ראשו."
האם תוכלו להסביר לי מה נכון ומה צריך להיות?
אציין שהתינוקת שלי מתפתחת מוטורית בקצב טוב מאוד (ואפילו זוחלת גחון לאחור). הכל חוץ מלהרים את הראש ללא עזרה בשכיבה על הגב.
תודה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש בשכיבה על הגב - תגובה
דבי גרוס דולב23/03/2011הי שני
מדהים לראות איזה הבדלים יש בין שתי שיטות אבחון וטיפול שונות. אני טוענת בתוקף שהרמת ראש בשכיבה על הגב אכן נוגדת את ההתפתחות הטבעית של התינוק וגם לנו, המבוגרים, ההמלצה היא לא להתרומם כך משכיבה על הגב.
תינוק אמור להתרומם משכיבה על הבטן ולא להיפך. בודדות מאוד אחיות טיפת החלב ששמות דגש על הרמת ראש משכיבה על הגב. נשמע לי שהתפתחותה של ביתך תקינה וטובה ואני לא מוצאת מקום לדאגה או להפנייה לפזיותרפיה, כמו כן לא כדאי לעודד זאת ע"י מתן אצבעות להתרוממות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דבי!
שני27/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)