תינוק בין חודשיים וחצי-שלושה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בין חודשיים וחצי-שלושה
    גלית
    24/03/2011

הקטנצ'יק שלי יהיה בן 3 חודשים בעוד 10 ימים. ויש לי כמה שאלות:
    1. הוא סבל (ועדיין סובל) המון מגזים ובגלל זה התחלנו להשכיב אותו בעגלה (שם הוא ישן כל הזמן) על הבטן די מההתחלה וגם נתנו לו מוצץ, כך שבמהלך היום הוא ישן על הבטן ובלילה על הגב (לפני שאנחנו הולכים לישון אנחנו הופכים אותו). בימים האחרונים אני שמה לב שלוקח לו הרבה יותר זמן להרדם על הגב בלילה, לפעמים גם יותר מחצי שעה. ב-2-3 לילות האחרונים הוא קצת עשה לנו צרות עם השינה ולא נרדם. שמנו אותו כרגיל על הגב והוא היה רגוע ואח"כ ילל וצווח עד שנתנו לו מוצץ והוא נרגע, הבעיה היא שהמוצץ נפל כל הזמן בגלל שהוא היה על הגב והוא לא הצליח לישון ככה (גם אחרי שהוא כבר נרדם).
    אתמול החלטתי לנסות ולהשכיב אותו מחדש על הגב במהלך היום, לפחות בחלק מהזמן, אבל בפעמיים שניסיתי הוא הצליח להרדם רק עם מוצץ, וכשזה נפל הוא התעורר. האם אני עושה נכון? האם להתעקש על הגב במהלך היום?

2 עוד שאלה: במהלך היום הוא מתעורר, אוכל ומשחק סה"כ כשעה (יחד) ואח"כ מתעייף ואז אני מרדימה אותו בעגלה. בזמן שהוא ער, רוב הזמן אני משחקת איתו וכמעט לא משאירה אותו לבד עם האוניברסיטה, מובייל או בטרמפולינה, כשאני כן עושה את זה, מהר מאד (כמה דקות) הוא מתחיל לצווח עד שאני לוקחת אותו משם. האם זה סביר בשלב הזה? האם אני צריכה ללמד אותו להיות קצת לבד? איך אני עושה את זה?

תודה,
    אמאשלאיתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בין חודשיים וחצי-שלושה - תגובה

דבי גרוס דולב
    24/03/2011

הי גלית
    1. תינוק המתרגל לישון על הבטן מתחיל להתקשות לישון על הגב שכן שינה על הבטן היא נוחה ונינוחה הרבה יותר, התינוק מרגיש מכונס ורגוע ואינו חשוף לרפלקס מורו.
    אני לא יכולה להמליץ אם כן או לא להשכיבה לישון על הבטן, זו צריכה להיות החלטה משפחתית שלכם. יש מצד אחד את הנוחות ומצד שני את המלצות משרד הבריאות ואני לא יכולה לסתור אף אחד מהם.
    2. גם לשאלה זו אין תשובה חד משמעית. לתינוק יש צרכים שונים כגון הרגשת קירבה להורה ומצד שני חשוב גם לדעת להיות לבד. נסי למצוא את המינון הנכון בין שניהם.
    להשאיר אותו לבד, לקחת לידיים כשצריך, להחזיר מידי פעם למזרון ומידי פעם גם להשאיר על הידיים. עשהוא בוכה אפשר גם להשכב לצידו על המזרון. לשחק עם זה בהדרגתיות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו