מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבהעדי30/03/2011
שלום, הבת שלי בת כמעט 10 חודשים, עד גיל 8 חודשים היתה רק מתהפכת ומסתובבת סביב עצמה עולה על שש אבל לא ממש הצליחה להתקדם, בגיל 8.5 התחילה לזחול קצת גחון- אבל היתה מושכת את עצמה עם 2 הידיים ודוחפת עם 2 הרגליים במקביל, לאחר שבועיים שעשתה את זה התחילה בבת אחת לזחול על 6 - זחילה אלכסונית ממש "לפי הספר". שבוע לאחר שהתחילה לזחול התחילה לעלות על חפצים ונמצאת על הברכיים- וגם לעמוד ממש על כפות הרגליים ועושה אפילו כמה צעדים. הבעיה היא שהיא לא יודעת לשבת, ואז כשהיא מתעייפת מלעמוד לא יודעת איך לרדת, לרוב או שהיא נופלת לגמרי מעמידה או שהיא ממש בוכה עד שמורידים אותה. אם היא מתרוממת ונשארת על הברכיים נשארת לישיבה כזו על העקבים ויכולה לשחק ככה, ניסתי להטות לה את הטוסיק לישיבה רגילה והצליחה לשבת במשך דקות ארוכות- כאילו מוכנה לזה אבל לא מצליחה להגיע למצב הזה לבד. בפעם הראשונה שהושבתי אותה ככה הצליחה לצאת ישר למצב זחילה בלי בעיה ועושה את זה כל הזמן כשאני מנסה ללמד אותה להתיישב.
איך אפשר ללמד אותה להתיישב לבד כי כרגע מחפשת כל הזמן רק לעמוד על משהו וחוטפת נפילות... :-(
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה - תגובה
דבי גרוס דולב30/03/2011הי עדי
המצב שאת מתארת אופייני בד"כ לתינוקות בעלי זקיפה גדולה בגב. זקיפה זו מתאפיינת בקושי בהתישבות עצמאית הדורשת תנועתיות טובה וגמישות בגב.
אני הייתי ממליצה לבדוק את זה על מנת לשלול אפשרות שהדבר יקשה בשלבים מאוחרים יותר. אבל אני גם מצרפת תרגיל מומלץ מאוד ללימוד התישבות עצמאית:
להושיב את התינוק בישיבה משוכלת כשאת מאחוריה, להחזיק את רגליה בשיכול ולעודד יציאה ממצב זה לעמידת 6 ע"י דחיפה קלה עם החזה שלך קדימה, לשחרר את רגליה רק לאחר שירדה לעמידת 6.
תרגיל זה מלמד יציאה מעמידת 6 תוך כיפוף נכון של הגב ומפה גם כניסה להתישבות. נסי לתרגל תרגיל זה מספר פעמים ביום. אם לא תראי התקדמות והעמידה תלך ותתבסס את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)