מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טונוס שרירים גבוהשרית30/03/2011
בהמשך להודעה הקודמת שלי,בני עושה מספר התהפכויות מהבטן לגב אבל לדעתי הן אקראיות ומהגב לבטן טרם התהפך.
היום בביקור אצל הרופאה נאמר לנו על ידה שכנראה יש לאיתי טונוס שרירים גבוה ובנתיים היא אמרה שנחכה עוד שלושה שבועות ונחזור אליה לביקורת בגיל חצי שנה.
שאלתי הם לחכות לעוד שלושה שבועות או שלקבוע תור לפיזוטרפיה כבר עכשיו ומהו טונוס שרירים גבוה ואיך זה משפיע על המשך ההתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס שרירים גבוה - תגובה
דבי גרוס דולב30/03/2011הי ניסים
טונוס שרירים גבוה הוא מצב בו שרירי התינוק מתוחים ואחוזים מידי ויש בהם נוקשות. הדבר גורם לחוסר גמישות מספקת לביצוע התנועות הנדרשות ולקושי בהתפתחות המוטורית בשל אותה נוקשות.
בהודעתך הקודמת תיארת מצב שבהחלט מתאים לטונוס גבוה.
אני מאמינה גדולה שבקשיים מסוג אלה חשוב לטפל בהקדם ולא לחכות מכיוון שמצבים אלה לא חולפים מעצמם ודורשים תרגול יומיומי נכון.
מצב של טונוס גבוה עלול גם להפריע בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות שכן לתינוק יש חוסר בטווח תנועה גדול וחופשי, דבר שמקשה על תנועה חופשית ונעימה.
לליווי התפתחות לתינוקות יש מענה נהדר לבעיות אלה ואני ממליצה על כך בחום, אשמח לעזור לכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
שרית30/03/2011דבי תודה על התשובה המהירה.השאלה שלי האם לחכות עוד שלושה שבועות כמו שהרופאה אמרה או שלקבוע תור לפיזוטרפיה...האם טונוס שרירים גבוה יכול להשפיע על מצב של ישיבה וזחילה?
שאלה שנייה אשתי נמצאת עם איתי בבית בחופשת לידה והיא עושה לו תרגילים בבוקר האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות - תגובה
דבי גרוס דולב30/03/2011הי ניסים
לדעתי אין סיבה לחכות מכיוון שדברים כאלה לא משתנים מעצמם, ללא תרגול. כדאי לקבוע תור לאבחון כלשהו.
כמו שכתבתי קודם, טונוס שרירים גבוה עלול להשפיע על שלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות, גם על ישיבה וזחילה.
אני לא יודעת מה סוג התרגילים שאישתך מתרגלת עם איתי אבל תרגילים לאיזון טונוס השרירים כדאי לתרגל מספר פעמים ביום.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)