מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הילדה שלי הולכת תודה ענקית !
אורלי04/12/2011היי ליאת אני שמחה לבשר שמיזה כ-3 שבועות ילדתי הולכת היום היא בת שנה וחצי דילגה על הליכה בין הרהיטים אך כן עמדה ממושכות לפני שהלכה, הליכתה עדיין לא מספיק יציבה אך מיום ליום היא מצמצמת את הזחילה לטובת הליכה,ובמעון היא קצת חוששת להתהלך חופשי עם ילדי הגן, אשמח להמלצות שלך איך לחזק את הליכתה בשלב זה, ומה דעתך בנושא נעליים??
ובנוסף לכל אני רוצה להודות לך תודה ענקית לליווי ולתמיכה שנתת לנו בפורום במהלך התפתחותה, על רוחב הלב שלך ללא שום שיקול מסחרי תודה רבה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעליים לשנה וחצי שהחלה ללכת לפני חו
אורלי10/12/2011היי ליאת אני שמחה לבשר שילדתי הולכת תודה על הליווי והתמיכה מכל הלב,
הייתי רוצה לקבל המלצתך ילדתי החלה ללכת לפני כ-3 שבועות וההליכה הולכ ומתייצבת מיום ליום אך עדיין היא נופלת ולא לגמרי רצה ביציבות אשמח לקבל המלצתך לגבי נעליים
בברכה,אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרם זוחלת 10 חודשיםאורלי04/04/2011
ביתי ב-10 חודשים ושבוע טרם זוחלת קדימה גם לא גחון,כן מתהפכת מצד לצד לעיתים מרימה את האגן ועוברת מהמשטח לרצפה ומחליקה אחרוה אך לא עודה זאת בתדירות כנ"ל שאני מניחה אותה על פרקט,שאני מניחה לה צעצועים במרחק ע"מ שתניע את גופה קדימה היא מרימה את רגליה כלפי מעלה שהיא שכובה על הבטן ומשמיעה קולות של אי נוחות ואף בכי,פניתי לרופאת המשפחה בגיל 9 חודשים ופחות היא אמרה שההתפתחות סבירה אשמח לשמוע בהקדם ,אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם זוחלת 10 חודשים - תגובה
ליאת קופיט04/04/2011אורלי שלום,
זחילה מתרחשת בין גיל 7-10 חוד', אך ממה שאת מתארת לבתך יש קושי מסויים לבצע את תנועות הזחילה, תארת שהיא מרימה את האגן ומתקדמת, האם היא עושה זאת כאשר היא שכובה על הבטן/גב? האם היא מתהפכת בחופשיות לשני הצדדים? האם היא מצליחה לשכב על הבטן בנינוחות במשך היום או שיש לה קושי בכך? אשמח לקבל תשובות כדי לענות לך במדוייק.
בברכה,
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה טרם זוחלת 10 חדשים
אורלי04/04/2011תודה על התגובה המהירה להל"ן פרטים נוספים,מרימה את האגן גם שהיא שכובה על הבטן ולאחרונה גם שהיא על הגב , מבצעת את הה תהפכיות מגב לבטן ומבטו לגב,מסתובבת סביב עצמה, יש מצבים בהם היא לאורך זמן על הבטן ונינוחה ויש מצבים בהם השכיבה על הבטן לא נוחה לה והיא מרימה את הרגליים חלק השוק כלפי מעלה .
תודה רבה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה טרם זוחלת 10 חדשים - תגובה
ליאת קופיט05/04/2011הי אורלי,
תודה רבה על התאור המדוייק ולאור כך אני מאמינה שבתך ממש לקראת תחילת זחילה, אני מציעה לך לגרות אותה עם צעצוע כאשר היא שוכבת על בטנה ולתת לה "קונטרה" בכפות הרגליים ע"י הצמדתן לרצפה ולראות אם היא מנסה להתקדם. כמו-כן, בכלל גירוי לכפות הרגליים כשהן חשופות (ללא גרביים) כמה שיותר כדי שתדע כיצד להשתמש בהן לצורך זחילה נכונה ודחיפת הרצפה ולצורך התקדמות.
אשמח לשמוע מה קורה בשבועות הקרובים.
בהצלחה:)
ליאת קופיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטרם זוחלת היום בת 11 חדשים
אורלי01/05/2011שלום ליאת,
חלף כבר חודש מאז ההתכתבות שלנו ,לא התחוללו שינויים משמעותיים מאז ואנחנו מטופלים בפיזיוטראפיה ילדתי הובחנה בטיפת חלב עם טונוס שרירים נמוך ואנחנו מתרגלים איתה קצת ישיבה כ-3 פעמים ביום למס' דקות ע"מ שישיבתה שתהיה יציבה וגם עמידה מאחר והיא הייתה מתנגדת לעמידה,אני יוצרת גירויים ע"פ המלצתך וקונטרא לכפות הרגליים לעיסויים קצת יותר עמוקים ,בפיזיטראפיה אומרים שזה עניין של זמן ואף יכול לקחת גם אחרי גיל שנה ,ילדתי קצאת פאסיבית ע"פ הגדרתה של הפיזיוטראפיסטית, מעדיפה לשהות על הגב יותר מהבטן שאלתי היא האם שחיה או יוגה יכולים לסייע ולעזור לה מה יותר? אודה לתשובה
תודה ושבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטרם זוחלת היום בת 11 חדשים - תגובה
ליאת קופיט02/05/2011אורלי שלום,
אני שמחה שאת מעדכנת אותי, אני אישית לא ממליצה על הושבה ועמידה לפני שלבי הזחילה ,אני ממליצה בחום רב לנסות עדין לעבוד איתה על זחילה, תנסי לשאול את הפיזיוטרפיסט שלך מדוע עובדים כבר על עמידה...
אני ממליצה לך לקחת אותה לחוג שחיה, זה יכול לעזור לחזק את טונוס השרירים הנמוך שלה.
אשמח להתעדכן ולעזור לכם בהמשך.
יום טוב,
ליאת קופיט:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11 טרם זוחלת
אורלי02/05/2011התבלבלתי מריבוי ההתכתביות, עמידה וישיבה לחיזוק שרירי האגן, תודה על ההכוונה אעדכן בהמשך.
בברכה ליום קסום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט בת שנה התחילה לזחול גחון
אורלי23/05/2011היי ליאת אני שמחה לבשר שילדתי התחילה לזחול גחון ,נאמר לי שזה זמן קריטי מאד ע"מ שלא יהיה עיכוב בזחילה אודה להמלצותייך לעידוד הזחילה ומה עליי לעשות איתה ע"מ שתעבור לזחילה על 6?
בברכה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט בת שנה התחילה לזחול גחון - תגובה
ליאת קופיט23/05/2011אורלי שלום,
אני ממש שמחה לקרוא את העדכון האחרון, שבתך החלה בזחילת גחון. מעולה!! :)
לא כ"כ הבנתי איזו עזרה את צריכה...את אומרת שהיא החלה לזחול גחון, אני ממליצה לא להתערב בחודש הקרוב ולתת לה לארגן את גופה על הרצפה לזחילת גחון איכותית וטובה ולאחר מכן אם זה לא יגיע לבד, ללמד אותה לעלות על 6.
אם לא הבנתי נכון אני אשמח שתעדכני אותי.
בברכה,
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לזחילה על 6
אורלי19/07/2011היי ליאת ,
מזה כחודשיים ביתי זוחלת גחון ועושה רושם שדיי ביססה זחילת גחון תוגם עוברת למצב של ישיבה,מטפסת מדרגות ושיפועים,אך לא עוברת לזחילה על 6, מהמעבר מישיבה לזחילה וההפך ישנה שהייה קצרה על 6, מס' פעמים אחזקתי אותה על 6 ואף עודדתי אותה להתקדם אך חזרה לגחון,,בטיפול אצל הפיזיטראפיסטית הנחתה אותנו לתרגל עמידה אודה לחוות דעתך והמלצות לתרגול למעבר לעמידה,
להזכירך ביתי בת שנה וכמעט חודשיים אנחנו לפני כניסה לגן ואני דיי טרודה מיזה שהיא לא עצמאית...
בברכה אמא מודאגת אורלי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לזחילה על 6 - תגובה
ליאת קופיט21/07/2011הי אורלי,
כנראה שההודעה הזו שלך התפספסה בדרך....מכיוון שעבר חודש, אשמח לשמוע מה שלומכן ומה מצב ביתך?
בברכה,
ליאת קופיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה בין רהיטים
אורלי13/09/2011שלום ליאת,
בהמשך להתכתבויות שלנו ביתי בת שנה ושלושה וחצי חודשים נכון להיום זוחלת על 6 כחדשיים ועומדת ויושבת בחופשיות מיזה כחודש וחצי אך היא עדיין לא עברה לשלב של הליכה בין חפצים האם יש דרכים ,תרגילים לעודד אותה לעבור בן חפצים?מה הקצב בד"כ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאת ממתינה לתשובה פניתי לפני4
אורלי16/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה בין רהיטים - תגובה
ליאת קופיט17/09/2011הי אורלי,
אני שמחה לשמוע שבתך זוחלת, נעמדת ומתיישבת בחופשיות, בדר"כ בשלב זה נרצה לראות את התינוקת גם מתהלכת בין חפצים בבית,
מס' תרגילים עבור בתך:
כשהתינוקת עומדת בתמיכה של רהיט או הורה, להפנות את תשומת ליבה לאחור לצעצוע כלשהו ובכך לעודד אותה לנתק יד אחת מהתמיכה, ולשלוח אותה לקראת הצעצוע, בעזרת סיבוב של המותן והפניית המבט לאחור.
בישיבה או בעמידה נתמכת, להפריח בועת סבון מול התינוקת או מצדדיה ולעודד אותה לפוצץ את הבועה בעזרת הרגל. יש לשנות את המיקום של הבועה לזויות שונות. השליטה בתנועה מתחזקת עם הגיל ועם הנסיון של התינוק וניתן להעלות או להוריד את רמת הקושי.
בעמידה מול התינוקת לאחוז בשתי ידיה ולהעביר משקל מרגל לרגל לצלילי שיר (כמו: עוגה-עוגה-עוגה). תינוקות אוהבים את זה והעברת משקל חדה מצד לצד תוך ניתוק כל רגל לסירוגין, משעשעת אותם, מחזקת להם את השרירים הצידיים.
בהצלחה,
אשמח לשמוע עדכונים בקרוב,
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)