התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    טלי
    06/04/2011

אני אמא לתאומים (בן ובת) בני חצי שנה. בני החל להתהפך מהבטן לגב לפני כחודשיים, עשה זאת מספר פעמים והפסיק. בתי החלה להתהפך לפני כחודש מהבטן לגב ומהגב לבטן ומאז כבר התקדמה לכמעט זחילה והיא מאוד פעילה. העובדה שבני הפסיק להתהפך מטרידה. הוא אמנם זז הרבה כאשר הוא שוכב במיטה או על משטח ההחתלה (מניף רגליים, בועט ומסתובב על צידו עד לכמעט התהפכות), אבל כאשר הוא שוכב על השטיח על גבו או על בטנו הוא אינו זז כמעט, גם לא כאשר אני מנסה לגרות אותו עם צעצעוע שאני מניחה במרחק קטן על מנת שיושיט יד או לצידו על מנת לעודד התהפכות. האם יש מקום להתייעצות עם רופא או לחכות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התהפכות - תגובה

דבי גרוס דולב
    06/04/2011

הי טלי
    נסיגה או עצירה בהתפתחות היא תופעה מוכרת ובד"כ לא מטרידה, לא ברור ממש למה זה קורה ,יש הטוענים שכשהדבר קורה "עסוק" התינוק בשלבים חדשים של ההתפתחות. יחד עם זאת את מציינת שבנך התהפך רק מספר פעמים, כך שזה לא התחיל להיות סדיר ובגיל חצי שנה נצפה להתהפכויות סדירות.
    במקרים כאלה זה לא מזיק לקבל יעוץ או אבחון. את יכולה לפנות לרופא הילדים או למדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו