מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לפתח את הילדהלנה06/04/2011
היי דבי!
אני שוב פונה אליך,אך הפעם להודות .
טיפים שמצאתי באתר שלכם שכיבה על הבטן כבר הפכה לעניין הרבה יותר נוח מאשר פעם.תינוקת שלי בת 3.5 חודשים רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לפתח אותה?
השיגרה שלנו היא הבאה...
קמים בבוקר אוכלים שמה אותה על הגב באוניברסיטה 30-40 דקות
כעבור זמן אוניברסיטה ,אנחנו עושים תרגילים לעידוד שכיבה על הבטן,עידוד התהפחות
זמן שכיבה על הבטן לאחר מכן היא שוב עייפה הולכת לישון כמה שוב או אוניברסיטה או מובייל או תרגילים קצת עיסוי שכיבה על הבטן אני שמה אותה לפעמים בטרמפולינה מול טלויזיה איזה 15-20 דקות לא כל יום.חשוב לציין שאני מוציאה לה צעצויים חדשים כל פעם אנחנו מטיילות כל יום לפחות שעתיים בחוץ אבל מה עוד אפשר לעשות עם תינוקת בגיל כזה גם כדי לא להשתעמם וגם כדי שהיא תתפתח?
אשמח לטיפים ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לפתח את הילדה - תגובה
דבי גרוס דולב07/04/2011הי לנה
אני שמחה לדעת שהתרגילים מועילים לכם.
תינוק בגיל זה לא צריך הרבה בעצם. מה שאת עושה עם ביתך נשמע לי מספיק.
לתינוקות אין את אלמנט השיעמום ובכל מקרה שיעמום איננו דבר שלילי. אין צורך להשכיב את התינוקת תמיד תחת אוניברסיטה או מובייל ומומלץ גם להשכיב אותה סתם כך, בלי גירויים, שתלמד את עצמה, את גופה, בלי הצפה חושית מתמדת.
אני ממליצה להמעיט בשימוש בטרמפולינה מכיוון שאינה מעודדת התפתחות מוטורית טובה ולנסות ולהמנע לגמרי מטלוויזיה. טלוויזיה לפני גיל שנה ,על פי מחקרים, אינה מומלצת ומהווה עודף גירויים עבור תינוק רך.
תינוק יכול גם סתם כך לשכב ולבהות ואין צורך למלא את כל היום בפעילות, הפעילות שלכם נשמעת לי מושמלת כפי שהיא.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דבי
לנה07/04/2011טוב לדעת!!!ומצויין שיש את הפורום הזה)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)