בת 10 חודשיים ולא זוחלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 10 חודשיים ולא זוחלת
    ילנה
    08/04/2011

שלום הילדה שלי בת 10 חודשים והיא לא זוחלת היא יושבת לבד ומתיישבת לבד משכיבה לישיבה (היא מסתובבת לבטן ומתיישבת) היא נעמדת על ארבע וזוחלת אחורה אפילו כשיש לה גירוי או משחק שהיא רוצה היא פשוט נשכבת ומתגלגלת אליו היא מנסה לעמוד היא נתפסת בשולחן וחצי עומדת.... היא עומדת רק על קצות האצבעות (האם זה תקין?) והרגליים שלה נוטות לצדדים גם בישיבה וגם בעמידה ( האם זה תקין?) מה אפשר לעשות כדי לעודד אותה לזחול ושלא תדלג על השלב הזה? תודה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשיים ולא זוחלת

הוספת תגובה

• בת 10 חודשיים ולא זוחלת - תגובה

אורנה עטאר
    09/04/2011

ילנה שלום,
    אנו רוצים לראות זחילה עד גיל 10 חודשים ולכן ייתכן ובתך בפיתחו של עיכוב. אני מציעה בשלב הראשון להרחיק ככל שניתן צעצועים ולשים לה גירוי שיחסית מרוחק בכדי לעורר את המוטיבציה והסקרנות שאולי יובילו להתקדמות קדימה.
    ייתכן ויש סיבה יותר מורכבת לחשש שלה להתקדם במרחב ואת זה אני לא יכולה לאבחן על דפי הפורום.
    אני אציע לך כמה תרגילים. במידה ותראי שבשבועיים הקרובים את לא מגיעה לתוצאות לבד - אנא שיקלי לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות לאבחון רציני יותר.
    להציע לבתך המון חוויות המגרות את מערכת שיווי המשקל בכדי שזו תבשיל יותר. לדוגמא:
    א. להוציא אותה משיווי משקל כשהיא יושבת ע"י משחק כריות ולראות אם היא מאזנת את עצמה.
    ב. מאחר והיא כבר מתיישבת ניתן לנדנד אותה בנדנדה בשני הכיוונים - קדימה ואחורה ולצדדים.
    ג. ניתן גם לשים אותה על כדור פיזיו בעמידת שש ולהניע אותה קדימה ואחורה ולצדדים.
    ד. לקחת אותה על הכתפיים ולחזור על אותם כיווני תנועה שהזכרתי קודם.
    ה. כשהיא על 6 להציע לה גירוי כל פעם ליד אחרת בכדי שתנתק יד ותעביר משקל כהכנה לזחילה על 6.

תעדכני איך הולך.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו