תינוק בן 9 חודשים לא מתהפך מהגב לבט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 9 חודשים לא מתהפך מהגב לבט
    ענבר
    09/04/2011

שלום, בני בן 9 חודשים. מתהפך מהבטן לגב. אך אינו מתהפך מהגב לבטן למרות שאני עושה איתו כל יום תרגילים. כמו כן, הוא זוחל אחורה ולצדדים אך אינו זוחל קדימה. אני דוחפת את הגוף שלו קדימה ומלמדת אותו לבצע זאת בעצמו אך עדיין אין שום תוצאה. עליי לציין כי הוא נולד לפני הזמן (3 שבועות). אודה לעזרתכם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים לא מתהפך מהגב לבט - תגובה

דבי גרוס דולב
    10/04/2011

הי ענבר
    טווחי ההתפתחות המקובלים מדברים על התהפכויות סדירות עד גיל חצי שנה ויש לזה סיבה. כשתינוק עובר את הגיל בו מצופה ממנו שלב התפתחותי כלשהו, יש סיכוי שיש לו קושי מסוים שמונע זאת ממנו. על אף שבנך מגלה סימני זחילה עדיין חשוב לבדוק מדוע דילג על שלב קודם ומהו הקושי התנועתי שמונע זאת ממנו.
    בהתפתחות המוטורית חשוב שכל מרכיבי ההתפתחות והשלבים המוקדמים יתקיימו על מנת לאפשר התפתחות נעימה, טובה ושוטפת.
    לסיכום, אני ממליצה לבדוק באופן ספציפי ולא דרך הפורום מדוע מתקשה בנך בהתהפכות מהגב לבטן וכיצד אפשר לעזור לו להתגבר על הקושי, אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו