מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לא קשורותאורית21/04/2011
האמת שיש לי כמה שאלות שאולי לא קשורות אחת לשניה- מתנצלת מראש אשמח לעיצות..
בני בן שנה וארבעה חודשים
הוא מתפתח פיזית יפה מאוד הלך לפני גיל שנה, מצביע על דברים
מבין שמבקשים ממנו להביא נעליים / להחזיר דברים למקום וכו
יודע איך עושה דג, פרה (לפעמים) וקוף.. נותן נשיקה, מוחא כפיים, עושה ידיים על הראש, עושה ביי ביי
הוא מאוד מתקשר עם הברות ומצביע על דברים או שהוא רוצה להוביל אותנו לחדר אחר – לפעמים הצבעה מלווה בצעקות של "את זה, את זה", לפעמים אומר אבא ואמא אבל פחות מפעם.
שאלתי היא מתי מתחילים לדבר מילים בודדות?
שאלה שניה. הוא המון המון רוצה על הידיים, גם במהלך היום וגם בעשר דקות לפחות אחרי שהוא קם.
אם אני מניחה אותו על הרצפה הוא פורץ בבכי מאוד מאוד מסכן. ואנחנו פשוט מרחמים עליו.
האם זה תקין? מהו התהליך התקין לגרום לילד "לשחרר "..?
שאלה שלישית
הילד מכור לטלויזיה. כשהיא כבויה הוא מצביע עליה וצועק שנדליק אותה
וכשמדליקים אותה על הופ ילדות ישראלית לא תמיד הוא מרוצה ומביא את השלט שנשים לו DVD
וגם אז הוא הולך למגירה ומביא לנו דיסק אחר שנחליף לו ( הוא לא תמיד ודע מה בדיוק הוא מביא- לפעמים זה הקאבר של הדיסק שגם בפנים ואז יוצא שאני מנסה להראות לו שהדמות בכריכה היא הדמות שאותה הוא רואה על המסך)- שאלתי- האם זה תקין? איך לא להכנע לילד ועדין לא לגרום לו לטראומות?
כמה טלויזיה ביום זה תקין לטעמכם? יש ימים שאני פשוט לא מדליקה כלל אבל לפעמים זה פשוט בלתי אפשרי לצערי.
שאלה רביעית
הוא תמיד קם בבכי. ( תקין..? )
לפעמים הוא בוכה 10 שניות , מוצא מוצץ או בקבוק מים , לוקח, וחוזר לישון
ולפעמים הבכי ממשיך עוד כמה שניות ואז אנו קמים אליו ומוציאים אותו
כמה זמן בבוקר זה בסדר לתת לילד לבכות עד שמוציאים אותו? אני פוחדת שאנו עושים לו נזק.. מורידים לו את הבטחון או מעוררים בו פחד שההורים לא נמצאים או לא יודעת..
?אשמח לעצות בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט אולי חשוב לרצון על הידיים
אורית21/04/2011שנינו עובדים,
אבא חוזר כל יום סביבות 1930
אני חוזרת ב1730
במהלך היום הוא עם מטפלת שמאוד מאוד אוהב
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות לא קשורות - תגובה
דבי גרוס דולב21/04/2011הי אורית
1. התפתחות הדיבור היא מאוד אינדיבידואלית והדרגתית. ההתקדמות של בנך נשמעת לי בסדר גמור ואין מקום לדאגה לפחות עד גיל שנתיים. מכיוון שזהו פורום העוסק בהתפתחות מוטורית בעיקר, את מוזמנת לקבל תשובות מפורטות יותר בפורום קלינאית תקשורת.
2. זה בסדר גם לרצות הרבה ידיים בגיל זה. לצד זה שאתם עונים לו על צורך זה חשוב גם להמשיך ולהציע בלי ידיים ולחזור לקחת כשיש צורך, לשלב בין הצרכים של הילד לבין הרגלי עצמאות. השחרור קורה מעצמו בהדרגתיות.
3. הגבלת הצפייה בטלוויזיה לא גורמת לטראומה ופה כבר נכנס שיקול הדעת שלכם ומערכת האמונות שלכם. אני, באופן אישי, לא חושבת שילדים צריכים לצפות הרבה בטלוייזיה ושבידינו להחליט מה המידה, גם אם זה מלווה בבכי.
אני, כאמא, מגבילה מאוד את הצפייה בטלוויזיה שכן אין לדבר יתרונות בכלל, רק חסרונות.
4.זה תקין ומוכר להתעורר בבכי. כמה לתת לבכות בבוקר? אין לזה חוקיות וזה גם תלוי בתפיסת העולם שלכם. אני מנסה לא לתת לבכות בבוקר אם הדבר אפשרי.
לחלק משאלותייך אין תשובות של נכון או לא נכון אלא תשובות שתלויות בתפיסת עולם ובדרך חינוך ועליכם להחליט מה הדרך הנכונה לכם ולבנכם. בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)