תינוק בן שנה ו-8 חודשים אוכל בלילה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה ו-8 חודשים אוכל בלילה.
    אמא של נסיך
    23/04/2011

שלום בנות יקרות,אשמח לעזרתכן..עצתכן..!
    בני בן שנה ו-8 חודשים.בייבי חייכן,פעלתן ואנרגטי מאד.
    הבן שלי מאד אוהב לאכול (גם בגן מביאים לו יותר משאר הילדים).
    משקל תקין-ממוצע (12.5 ק"ג).
    הבעיה העיקרית שלנו היה הלילות- הוא קם ודורש לאכול באופן קבוע,בד"כ סביב השעה 1-2 בלילה.
    1-יש לו כבר כמעט את כל השיניים,זה לא בריא.
    2-הקיבה צריכה קצת לנוח..
    3-זה מפריע לנו לישון (-:
    4- הרגל לא נכון..וכו' לא חסרים סיבות למה זה לא תקין.

~~מה ניסינו?~~
    1-לתת לו מים במקום מטרנה - התעצבן שחבל על הזמן...
    2-להתעלם -אחרי שעתיים נשברנו (בהתחלה ניסינו רק רבע שעה,אח"כ חצי שעה..והיה לילה שאפילו ניסינו שעתיים והבנו שבלי אוכל-הוא לא יחזור לישון..כבר הרשגנו שהגזמנו)
    3- להעביר אותו למיטה איתנו כדי שיירדם וירגע
    4- ניסינו לתת לו מינון פחות מהרגיל,שמנו לו בבקבוק 150 CC - הוא פשוט נשאר רעב ,סיים את הבקבוק ודרש עוד.
    5- ניסינו להוריד מהסמיכות (כלומר בלי דייסה אלא רק מטרנה)- הוא הסכיםלקבל את זה..אבל זה לא גרם לו להפסיק לבקש כל לילה שוב (ניסינו כמה לילות)
    6-ניסינו להרדים אותו במיטה..ללטף אותו..להסביר לו שעכשיו לילה וכולם עייפים..-כלום לא עזר.

אנחנו בהחלט מפעילים שיקול דעת (אני מקווה שגם שיקול נכון) ומחושבים היטב,מנסים אבל חד משמעית-לא מצליחים לגמול אותו מזה! הוא קם כל לילה ודורש לאכול...
    הגננת אמרה לנו שעם כמות האוכל שהוא אוכל בגן זה מראה שזה ילחד שאוהב מאד לאכול והיא בהחלט מבינה את זה שהוא קם בלילה וזה נראה לה הגיוני כי הוא אוהב אוכל מושבע.
    אולי היא צודקת אני לא יודעת כבר.
    אשמח לעזרתכן...אולי פעם שמעתן על סיפור דומה (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ו-8 חודשים אוכל בלילה. - תגובה

דבי גרוס דולב
    24/04/2011

הי אמא של נסיך
    ילד בגיל זה אכן כבר לא אמור לאכול בלילה ואין ספק שמדובר בהרגל ולא בצורך. לצערי תשובתי היא פשוטה בלי רעיון מיוחד. או שמשלימים עם אכילת הלילה או המפסיקים אותה לגמרי, בלי טריקים למיניהם. כל גמילה של תינוק או ילד היא גמילה קשה ,ממושכת ומלווה בקושי ובבכי. עליכם להבין את זה ולהיות מוכנים לזה, בלי לסגת.
    אני לא אומרת שצריך לתת לילד לבכות כשהוא מתעורר לבקבוק אלא לקחת לידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה. בהתחלה תמצאו את עצמכם מספר לילות עם הילד על הידיים ובנסיונות הרגעה והצעת מים אבל לאט לאט הוא יתחיל להבין שזה הסדר החדש. חשוב מאוד להיות עקביים והחלטים ולא לסגת על מנת לא לבלבל את הילד. מצטערת שלא יכולתי לתת עיצה קלה יותר אבל מנסיוני, זו הדרך.
    בברכה ובהצלחה ותעדכנו אותי,
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא של הנסיך ולכל האמהות המודאגות

שיר
    28/05/2011

אני אמא לתאומים ולעוד קטן בן שנה. בילד הראשון גם לי אמרו להפסיק לילד את האוכל ושזה לא בריא וכ"ו. אני יכולה לומר לך שניסיתי לתת מים, ניסיתי לנדנד אותו והוא היה ממשיך לקום ולדרוש דייסה. הוא אכל את הדייסה כמעט עד גיל 3 לא מתוך הרגל אלא פשוט כי היה רעב. אני מצידי זרמתי איתו ויום אחד זה פשוט הפסיק הוא לא היה רעב יותר ישן וקם רק בבוקר. יש לי כיום ילד בן שנה . גם לו ניסיתי לתת ארוחה אחרונה בשמונה והוא עדין קם לאכול ב12-1 . אם אני לא נותנת לו הוא ימשיך לישון אך יקום כל רגע אז מה עדיף? אני יכולה לומר לך שהילד הראשון כיום כבר בן 6 ונראה ממש רזה. את כל העודפים הוא השיל מעליו עקב הספורט בבית הספר ומשחקי הכדור בשעות אחר הצהרים ובתור אמא אני יכולה לומר לך שזה דבר טבעי בהחלט ואני גם לא מנסה להלחם בכך. תהיה בטוחה שזה באיזשהו שלב מפסיק לבד. כך קרה לי ולהרבה מכרות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו