שלום. כמה שאלות לגבי זחילה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום. כמה שאלות לגבי זחילה.
    גלית
    26/04/2011

בתי בת שמונה חודשים ושבוע. היא מתהפכת לשני הצדדים בקלות. כשהיא על הבטן הא מסתובבת במקום בצורה יפה וכשהיא שוכבת על הגב היא מרימה את עצמה מעט לישיבה. היא "זוחלת" אחורה. יותר מכון דוחפת עת עצמה עם הידיים אחורה. היא נעזרת גם ברגליים אבל יוצא לה אחורה. לפעמים היא מרימה את הטוסיק ונעמדת לשתים שלוש שניות על ארבע או אולי על שש אני לא כל כך מבדילה בין העמידה.
    כשהיא רוצה לזחול קדימה היא עושה תנועות כמו של שחייה עם הידיים והרגליים באוויר, מתעצבנת ומתחילה לבכות.

מה היא עמידת ארבע?
    מהי עמידת שש?
    והכי חשוב, מה אני עושה כדי לעזור לה? היא מתוסכלת. ברור שאני לא יכולה לעשות את התנועות במקומה. האם יש תרגילים לזחילה קדימה? אני לא רוצה שהיא תתייאש מזחילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום. כמה שאלות לגבי זחילה. - תגובה

דבי גרוס דולב
    26/04/2011

הי גלית
    כל מה שאת מתארת לגבי ההתפתחות של ביתך נשמע תקין, נורמלי ומתאים לגילה.
    הדבר היחיד שפחות בריא להתפתחות הוא התרוממות לישיבה משכיבה על הגב דרך שרירי הבטן. פעולה זו עלולה לגרום למתח יתר ולשיבוש בתהליכי התפתחות ולכן כדאי להמנע מזה ע"י המנעות מהושבות למיניהן.
    הנסיונות החוזרים והתסכול הם חלק מהלימוד ומההתפתחות ומכיוון שביתך כבר עושה את כל מה שניתן לעשות על מנת להתחיל בזחילה הרי שאין במה לעזור לך, היא כבר עושה זאת בעצמה.
    ההבדל בין עמידת 6 ו4 הוא שעמידת 6 היא עמידת הזחילה מוכרת לכולנו ועמידת 4 היא עמידה תוך השענות על כפות הידיים והרגליים בלבד, בלי הברכיים.
    שיהיה בהצלחה בהמשך ותעדכני איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו