מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהמיכל27/12/2007
דבי שלום,בני בן 9 וחצי חודשים. מאז שנולד הוא הסכים לישון רק על הבטן כך ששהה על הבטן רוב שעות היום שכן גם בזמן ערות שמתי אותו על הבטן והוא כמעט לעולם לא גילה סימני התנגדות. הוא התהפך בטן גב וגב בטן די מוקדם ולשני הצדדים. הביא את הידיים למרכז הגוף גם בשלב מוקדם וכן שיחק איתן יפה מאוד. הושטת ידיים ידיים לפה העברת חפצים וכדומה. מעולם בזמן שכיבה על הגב הוא לא הרים רגליים למעלה ולא תפס את רגליו. הוא בד"כ מאוד נוקשה מיישר רגליים בכוח ונראה שיש מתח רב בגוף. הוא מנסה להעמד כבר המון זמן ואני משתדלת שלא לאפשר לו וממש לפעמים בכוח אני צריכה לקפל לו את הרגליים כדי שישב. הוא התחיל להתיישב לבד ממש בשבעיים האחרונים ועכשיו הוא מנסה לרדת בחזרה אבל נראה שאם הוא מנסה לרדת לכיוון צד ימין אז רגל שמאל נשארת מקופלת קדימה ולא הולכת אחרוה על מנת שיצליח להשלים את הירידה ואותו הדבר לצד השני. אני מנסה למנוע בכל דרך דילוג על זחילה אבל טיפת חלב וקופת חולים דוחים אותי וטוענים שאנ י סתם בלחץ. אני רוצה גם לציין ואני לא יודעת אם זה קשור... השינה שלו הייתה ממש קטסטרופה והעדיין לא עלינו על דרך המלך. התעוררויות מרובות בלילה ומאז גיל חודש בערך שינה מצטברת של כשעה וחצי במהלך כל שעות היום. בלילה הוא היה ישן אבל קם המון. אני הנחתי שבגלל חוסר השינה הצטבר מתח בגוף מה שלא נותן לו סבלנות ואפשרות להתאמן ולהתפתח.
מקווה שהחזקת מעמד עד עכשיו... סליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב27/12/2007הי מיכל
נשמע שאבחנתך בדבר מתח גבוה מדויקת והסימנים הם- אי הגבהה של הרגליים, היעמדות לפני זחילה ובעיות שינה, המתח הוא שמפריע לשינה ולא להיפך. חשוב מאוד מאוד לוודא שתהיה זחילה כי תינוקות רבים בעלי מתח גבוה ממהרים לעמוד וללכת ולפעמים מדלגים על זחילה.
עלייך לתרגל עם בנך מספר דברים:
תרגילי מגע עמוק להורדת המתח- טפיחות נמרצות בכל הגוף, עיסוי לחיצות, שפשופים בכלל מגע שיגיע עד השריר וירכך.
תרגילי התעגלות- בשכיבה על הגב הרימי את האגן של בנך לכיוון הראש כשיד אחת שלך אוחזת בקרסוליים ויד שנייה מתחת לטוסיק. עשי סיבובי אגן גדולים והקפצות של האגן כנגד הרצפה.
השכיבי אותו על הצד כש הרגל העליונה לכיוון הרצפה. ובכלל עשי איתו תרגילים שילמדו אותו כפיפה וערסול- תנוחות שעושות תנועה הפוכה מהתבנית המוכרת לו.
ומעבר להכל אני ממליצה לך לעבור איתו איזשהו איבחון מקצועי שידע להגיד האם זהו מתח או טונוס שרירים גבוה וילמד אותך תרגילים לתירגול יומיומי והכי הכי חשוב ילמדו אותך תירגול שיעודד זחילה וימנע דילוג על שלב זה. שיהיה הרבה בהצלחה ונשמח גם אנחנו לתת לכם שיעור פרטי של איבחון ותירגול, לילה טוב, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה ומעבר בין ישיבה לזחילה
שירי קאשי27/12/2007הי מיכל,
לא ניתן ללא אבחון מסודר לדעת בדיוק מהוא המרכיב המוטורי שגורם לעיכוב בהתפתחות. בכל מקרה כיוון שבנך בגיל שהזחילה כבר צריכה להתחיל להתבסס ויש חשש שידלג על שלב זה, יש צורך להתחיל כבר לתרגל את הזחילה ובמיוחד את המעברים בין זחילה לישיבה ולהפך. יחד עם זאת רצוי לערוך אבחון ולהתייחס למהו הגורם לקושי ולטפל אף בו וזאת על מנת שהתנועה שתתפתח תהיה נכונה ואיכותית יותר.
תרגילים:
השלב הנכון שבו תינוק ילמד להתיישב הוא משהייה על שש או ישיבה דרך הצד שלו. משהייה על שש תינוק צריך להעביר משקל אחורה לכוון הרגליים, להסיט את האגן הצידה ולהניח את הטוסיק. זו ישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה ורגל אחת אחורה) שממנה עובר גם לישיבה רגילה וחוזר חלילה. מהישיבה המשוכלת יותר טבעי לעבור לזחילה ואין מצב שהרגל "נתקעת".
ניתן לעזור לה להתקדם לקראת זחילה על שש ומעבר להתישבות עצמאית ולהפך בעזרת התרגילים הבאים:
1) להניח אותו מעל הרגל שלך על שש ולגרות שליחת ידיים לצעצוע או בועת סבון לסירוגין כל פעם ליד אחרת.
2) להניח על הבטן , לתחום את רוחב הפסוק (לעמוד מאחוריו ועם הרגליים שלך לתחום אותו) ובהדרגה למשוך את הטוסיק כלפי מעלה עד המעבר ל-6. בתנוחה הזו לתרגל את שליחת הידיים כבתרגיל הראשון.
3) בזמן עמידה על שש, ניתן גם להניע אותו קדימה ואחורה – רוקינג. מלמד העברות משקל בין הידיים לרגליים.
4) במידה ומיישר ידיים על הגחון, אפשר לנסות ללחוץ מעט את השוקיים כלפי הרצפה ובמקום שידחוף אחורה הוא יעלה על שש.
בנוסף כדאי לתרגל איתו ישיבה רגילה ומשוכלת תוך ישיבה על כדור פיזיו.
1. שבי איתו על הכדור על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
2. להושיב אותו עצמאית על הכדור, עימדי מאחוריו על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
3. להושיב אותו בישיבה משוכלת על הכדור(רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדיים.
4. כשנמצא על שש להטות מעט את האגן לצד אחד ואחורנית לכוון ישיבה. כל פעם מעט, לשני הצדדים. רק לכוון ולא ל"הושיב".תרגיל זה מכוון לישיבה משוכלת.
בנוסף אני מציעה לנסות להמעיט את השהיה בעמידה ואת המעבר לעמידה. לא לתת ידיים, להרחיק אותו מחפצים שנעמד עליהם. אם מטפס עליך כל פעם להתרחק מעט כך שהוא לא יעמד ויאלץ להתקדם עוד כדי להגיע אליך.
לייעוץ נוסף את מוזמנת להתקשר אלי לטל' 054-5652502
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)