מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך הושתת ידיים לחפציםרויטל03/05/2011
דבי היי
סליחה שהקשתי עלייך בלהבין את מה ששאלתי אותך אני ארשום שוב
בתי כיום בת שלושה חודשים, כשאני מניחה אותה על הבטן וממש עשיתי זאת משנולדה היא מרימה את ראשה יפה אך מסרבת להניח את ראשה ולשכב .רשמתי לך שזה יכול להיות שזה בגלל שהשרירים שלה מתוחים ואכן ענית לי שכן שאלתי היא :
1. מה אוכל לעשות בכדי שהשרירים שלה יהיו רפויים ? האם יש תרגילים מסויימים שאני יכולה לעשות לה ? אשמח לדעת
2. בלי שום קשר להנחת הראש היא מחזיקה ממש מעט זמן על הבטן ,עד 3 דק ומתיאשת ובוכה ואז אני הופכת אותה ,האם זה מספיק זמן ?
האמת שיש התקדמות כי כשהיא נולדה,היא לא הייתה מסוגלת להיות על הבטן בכלל רק לכמה שניות ,הייתי רואה וגם בטיפת חלב לשם יציבות הראש שהיא מרימה ומחזיקה יפה וזהו .
וכיום היא מחזיקה ממש כמה דקות ומתייאשת מה אני יכולה לעשות בנידון ?
3. לגבי הושתת ידיים לחפצים (כמו הושבה בטרמפולינה כשיש מולה בובות )האם זה הזמן ?אם לא באיזה גיל זה אמור להתחיל ?
תודה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הושתת ידיים לחפצים - תגובה
דבי גרוס דולב03/05/2011הי רויטל
אתן לך מספר תרגילים להארכת הגב ועמוד השדרה וזאת כדי להוריד מהמתח בגב ובצוואר וכדי לאפשר שכיבה נינוחה יותר על הבטן. יחד עם זאת אני מסייגת ואומרית שבד"כ סוג כזה של קושי דורש התייחסות אישית יותר ויתכן שעבור ביתך יהיו התרגילים כליים מידי, בהצלחה:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש תוך הרמה של הטוסיק גם. הלוך וחזור מספר רב של פעמים.
2. להרבות בהשכבות על הצד ולהשהות שם לזמן ממושך ע"י הוספה של טפיחות בצידי הגוף העליון.
3. בשכיבה על הגב לשעות סיבובים גדולים של האגן והקפצות של האגן כנגד הרצפה.
4. להרבות בתנוחת ערסול ואם יש סירוב להוסיף תנועה מונוטונית, רצוי על כדור פזיו.
אני כאן לשאלות נסופות,
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הושתת ידיים לחפצים - תגובה
דבי גרוס דולב03/05/2011הי רויטל
לגבי הושטת הידיים- זה מתחיל סביב גיל זה אבל לפעמים כשיש מתח שרירים גבוה מידי עלול הדבר להשפיע גם על הושטת הידיים.
בנוסף, רצוי להוריד ככל הניתן את מינון השימוש בטרמפולינה, הדבר אינו מעודד התפתחות מוטורית טובה ומעודד נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)