תינוק בן עשרה חודשים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן עשרה חודשים וחצי
    הדס
    29/12/2007

בני בן עשרה חודשים וחצי. , אומר בעיקר "אבא" אבל לא רק לאביו. לפעמים גם אמא" (בקמץ) לא נראה שזה כל כך מובחן. נותן את המוצץ שלו כשמבקשים ממנו. הולך לכדור לפי בקשה. אכל באצבעות, מדפדף בספר, משחיל טבעות על קונוס, מבין קשרי סיבה ותוצאה, משחק "קו קו" זוחל נפלא, הולך בדחיפת הליכון או כסא, וכן סביב רהיטים. מזהה את הוריו. כשאומרים לו "אבא בא" הוא רץ לדלת הכניסה, מבין רמיזות חברתיות כמו הצבעה. ואולם, עם כל זאת- לא מצביע ולא מוחא כפיים אלא עם הידיים שלי. לא מחקה אותי כשאני שרה ומבצעת "ידיים למעלה" , ולא מנפנף לשלום. מבחינת מוטוריקה גסה הוא עושה יותר מהתינוקות שסביבנו אבל מבחינה קוגניטיבית והבנת מחוות לא ממש. זה נורא מלחיץ אותי כי לבעלי יש אחיין אוטיסט בתפקוד נמוך. האם זה אמור להדאיג אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן עשרה חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תינוק מקסים

שירי קאשי
    30/12/2007

שלום הדס,
    ההתפתחות של בנך נראית לי תקינה לחלוטין. כמובן שמעל דפי האינטרנט לא ניתן לערוך אבחון מדוקדק אבל מבחינה התפתחותית נשמע שהוא במקום מצויין. כשיש בסביבה הקרובה בעיה קיים באופן טבעי החשש שגם אצלי זה יהיה ויש נטיה טבעית לחפש ולודא כל הזמן שאצלך זה לא קרה גם, אבל הבן שלך נראה במקום טוב. בכל מקרה אני מניחה שרופא הילדים היה כבר רואה אם היתה בעיה, תשתפי אותו בחששותיך ולו בשביל להרגיש רגועה יותר.
    לבנך אני מאחלת להמשיך ולהתפתח לתפארת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו