מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 חודשים -שינהלימור30/12/2007
בני בן 4 חודשים יונק ביום ומקבל בקבוק שאוב בלילה
רציתי לדעת כמה שעות אמור תינוק בגילו לישון ?
כיום הוא ישן בלילה בערך 10-11 שעות
מתעורר, אוכל משחק ואחרי בערך כשעתיים מתעייף ונרדם לכחצי שעה - 40 דקות
אחכ משחק, אוכל משחק ושוב אחרי שעתיים נרדם לשנת צהריים האורכת כשעתיים לפעמים שלוש שעות
ושוב מתעורר, אוכל משחק, אני מנסה "לסחוב" אותו קצת, אך כעבור שעתיים שוב עייף ונרדם לכחצי שעה לעיתים שעה
האם נורמלאי ?
האם זה בסדר שאחרי שעתיים משחק הוא מתעייף ורוצה לישון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב31/12/2007הי לימור
הרגלי השינה משתנים מתינוק לתינוק, ישנם תינוקות שישנים רוב היום וישנם כאלה שלא.
הרגלי שינה גם משתנים מעת לעת כך שגם זה יכול להשתנות.
אבל מעבר לזה- לפעמים ( ואני שוב מציינת שרק לפעמים) ריבוי שינה "הולך" יחד עם טונוס שרירים נמוך, שקט, וחוסר פעלתנות. עכבי אחר התפתחותו של תינוקך ושימי לב האם הוא מתפתח טוב, מתחיל בקרוב להתהפך, פעלתני ועירני בשעות העירות שלו או לעומת זאת מעט רפוי, לא מנסה לנוע ולהתהפך ובכלל האם הוא מאוד שקט ולא נמרץ. אם תבחיני שאכן ישנם התסמינים שמניתי יש סיכוי לחולשה בשרירים. אם כך יש לאבחן ולקבל תרגילים לחיזוק.
חזרי אלינו וספרי לי מה את רואה.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט-0 איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דבי
לימור31/12/2007תודה דבי
הוא ערני ומשחק, רק לשאחרונה לא מוכן לשחק לבד..ברגע שעוזבים אותו הוא בוכה..ואני מניחה שזה טבעי לגיל הזה
הוא לפני כשבועיים התהפך מהבטן לגב כמה פעמים וזהו מאז לא התהפך שוב.
הוא עומד יפה על הבטן ומחזיק את הראש זמן רב ומניע אותו לצדדים,
הוא גם מתרומיים כאשר הוא בשכייבה ומחזיקים לו את 2 הידיים.
בסהכ נראה לי שהוא מתפתח יפה
באיזה גיל הם אמורים ממש להתהפך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לימור
דבי גרוס דולב31/12/2007הי לימור
נשמע שהכל אצלכם בסדר!
טווח הגילאים של ההתהפכויות נע בין 4-6 חודשים בערך.
שיהיה המשך טוב ונעים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות שינה תקינות
שירי קאשי31/12/2007הי לימור,
בגיל של בנך זה עדיין נורמלי שיש יותר שעות שינה מאשר שעות עירות. הוא ישן שנת בוקר, שנת צהריים ועוד שנת ערב קצרה. אני מניחה גם ששנת הלילה שלו עדיין לא רציפה לגמרי והוא מתעורר לאכול. לפי השעות שרשמת נראה לי שסכ"ה השעות שהוא ישן הן תקינות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)