בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 10 חודשים
    מרין
    12/05/2011

שלום!
    הילדה שלי בת 10 חודשים, מאוד אוהבת לשכב על הבטן, מתהפכת בטן -גב, מסתובבת ציר וזוחלת זחילת גחון במהירות.
    לאחרונה החלה להראות סימנים של עלייה על 6 אבל בו בזמן שמעלה את התוסיק ומנסה לעמוד על הברכיים - עם ידיה היא עושה "אווירון" במקום לנסות וליישר אותן. בכל פעם שאני מנסה להעביר לה ידיים קדימה - היא מורידה תוסיק ומפסיקה את הנסיונות לעלייה על 6...
    היא מעבירה משקל מיד ליד על הבטן ואפילו מסובבת את גופה כך- שנדמה שאם היתה עומדת על 6 הייתה מגיעה לישיבה... (משתדלת שלא להושיבה פרט לכסא אוכל ולעגלה - שם היא מושכת את עצמה עם הידיים ומתיישבת די יציב תוך כדי אחיזת המוט ).
    אני מנסה לעזור לה לשכלל את מיומנות הזחילה אבל היא לא רוצה לעבור מעל "מכשולים" כמו הרגל שלי או כריות, כאמור לא נותנת לי לעזור לה להבין מה לעשות עם הידיים בעמידת 6 וכו'..
    הפיזיוטרפיסטית אומרת לא למהר ושיש זמן ללמוד לזחול עד כ 14 חוד' וללכת עד ל שנה וחצי - זה נראה לי קצת מופרך ואני מואד מאוד מודאגת לגביי קצב התפתחות הזחילה שלה......
    אנא אמרו לי את דעתכן....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    13/05/2011

הי מרין
    האם ביתך מתהפכת מהגב לבטן? לא כתבת שכן. אם היא לא, יכול להיות עוד קשר למה שאת מתארת.
    ביתך מתקשה לזחול כראוי על 6 כנראה מפני שיש לה קושי תנועתי ספציפי שלא מאפשר לה לממש זאת בנינוחות. הידיים נפרשות לצדדים מסיבה מסוימת, את הסיבה כדאי לבדוק על מנת לאפשר לביתך לעלות על 6ולזחול בצורה טובה.
    אני לא מסכימה עם זה שתינוק יכול לזחול עד גיל שנה וחודשיים. תינוק שמגיע לגיל כה מתקדם ולא זוחל סובל מקושי ברור שמונע זאת ממנו. לכל שלב יש טווח גיל עליון וטווח הזחילה על 6 הוא 10 חודשים.
    אין צורך לדאוג, לכל קושי כזה יש פתרון ותרגול מתאים, צריך רק לאבחן אותו וללמוד את התרגול המתאים. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו