מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת8.5 זוחלת לאחור..בתאל15/05/2011
הי לאית..
בתי בת 8.5 בת ראשונה ונכדה ראשונה..
בחודשיים הראשונים לחייה הראתה התפתחות בריאה הרימה את הראש לפרקי זמן ארוכים כבר בחודש בראשון הביעה נכונות רבה בשכיבה על הבטן הושיטה ידיים לחפצים ובעיקר חייכה המון כשחזרתי לעבוד חמותי שמרה עליה במשך 3חודשים עד גיל חצי שנה בערך ורב הזמן היא היתה על הידיים ובעצם ההתפתחות שלה נעצרה..
כיום אני בשמירת הריון אז היא איתי בבית אבל היא עדיין לא זוחלת ומתהפכת מהבטן לגב פעם ב.. לפני שבועיים היא החלה לזחול לאחור.. מאד שמחתי בשינוי שחל אבל הזחילה הזו מתסכלת אותה מאד והיא מלווה בבכי וייללות.
אני מנסה בכל דרך שעולה בדמיוני לגרות אותה להתקדם אבל זה לא ככ הולך. היא כן מסתובבת סביב צירה.
אני מאד רוצה שתהיה לה התפתחות תקינה ושתלמד לזחול על גחון ואחכ על שש.. איך אני יכולה לעזור לה להתמודד עם הקושי והאם את יכולה להמליץ לי על תרגילים לעודד את הזחילה שלה קדימה.. ו.. האם זה תקין בגיל כזה..
תודה ושבוע טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת8.5 זוחלת לאחור.. - תגובה
דבי גרוס דולב15/05/2011הי בתאל
דחיפה לאחור כנסיון זחילה הוא רגיל ונורמלי ואף תקין לגיל זה. מה שמהווה בכל זאת עיכוב הוא העובדה שביתך לא מתהפכת מהבטן לגב. התהפכות כזו הייתה אמורה להתרחש באופן סדיר מגיל חצי שנה. אי התהפכות מהבטן לגב מצביע על קושי תנועתי, אותו קושי עלול להופיע גם בשלבים אחרים של ההתפתחות ולכן חשוב לאבחן אותו.
ובכל זאת, כדי לעודד התקדמות קדימה אפשר לתת "קונטרה" בכפות הרגליים של התינוקת בכל פעם שהיא מנסה להתקדם. בכל פעם לתת התנגדות בכף רגל אחרת וכך יבוסס עניין הדחיפה כבסיס להתקדמות קדימה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)