בן 10.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10.5 חודשים
    לי
    15/05/2011

שלום רב,
    בני בן 10.5 חודשים פעלתן מאוד. התהפך ראשית מהגב אל הבטן בגיל 6 חודשים וחודש לאחר מכן מהבטן לגב. מסתובב סביב צירו. מתיישב לבדו מזה כחודש וחצי. אולםפ בזחילה זוחל רק לאחור (וגם ממעט בכך). מרים את הישבן וכשמנסה לעבור לעמידת 6 רגליו יוצאות לכיוון החוץ (הברכיים פונות החוצה). כאשר אני מרחיקה מעמועים הוא פשוט מתגלגל אליהם. וכך מצליח להגיע אליהם ולכן כבר לא מתאמץ לזחול. חשוב לציין כי בשל כך אינני יכולה להוריד את העיניים ממנו שכן גם על הרצפה הוא חושב שזה בסדר להתגלגל... בלול הוא כבר מנסה להיעמד וכמעט מצליח לדעתי זה עניין של ימים עד שימשוך את עצמו לעמידה מלאה. כשמחזיקים אותו רוצה לעמוד כל הזמן ודוחף את רגליו כלפי מטה.
    אני חוששת מאוד שהוא ידלג על שלב הזחילה.
    מה לעשות? ואיך אני יכולה לתת לו לזחול מבלי לחשוש שיפגע?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/05/2011

הי לי
    התפתחותו של בנך עד כה הייתה איטית יחסית ומעט בעיכוב. בד"כ יש לכך סיבה או קושי תנועתי כלשהו. אותו קושי הוא כנראה זה שמעכב את הזחילה.
    התיאור של נסיונות העלייה על 6 מתאימים פעמים רבות לתינוקות שסובלים מגמישות יתר במפרקי האגן, גמישות שמלווה שחולשה המקשה על עלייה על 6 ולא מצליחה להחזיק מעמד.
    הייתי שמחה לדעת כיצד מגיע בנך לישיבה אם אינו עומד על 6. האם מתוך שכיבה על הבטן ודחיפה לאחור? האם הוא יושב ישיבת W?
    לאור כל הנ"ל חשוב לדעתי לבדוק את הסיבה להתפתחות האיטית ולקושי בזחילה. לא ניתן להמליץ על תרגול בלי לדעת את מקור הקושי והעיכוב.
    אנא עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים

לירז
    15/05/2011

תודה על תשובתך המהירה!
    כאשר הוא מתיישב הוא שוכב על הבטן או על הצד ומושך את עצמו לישיבה.
    יושב בצורה יציבה וזקופה (לא W).
    בהודעה הקודמת טעיתי מבחינת הזמנים - ההתהפכות מהגב לבטן החלה בגיל 4 חודשים ובגיל 5 חודשים מהבטן לגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    16/05/2011

הי לי
    לאחר התיקון שלך אני מבינה שבנך לא היה בעיכוב בהתהפכויות אבל כן יש עיכוב קל בזחילה. לשיקולך אם לבדוק את הדבר כבר עכשיו או לחכות עם זה עוד מעט. בכל מקרה, זחילה אמורה לקרות עד גיל 10 חודשים לערך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו