עזרה לאמא מודאגת מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לאמא מודאגת מאוד
    תמר
    16/05/2011

בתי בת שמונה חודשים בעוד שבוע, החלה להתהפך מבטן לגב בגיל חצי שנה, אך אינה מתהפכת עדין מהגב לבטן. כמו כן, אינה יושבת ואינה מסתובבת סביב ציר או זוחלת.
    בהתחלה הייתה מתהפכת רק לצד שמאל, בשבועיים האחרונים היא מתהפכת לשני הצדדים באופן שווה.
    אתמול היינו אצל רופאת הילדים שבדקה אותה, ולדבריה ולא הבחינה בבעיה כלשהי שקשורה לשרירים, אך החליטה להפנות להמשך טיפול במכון להתפתחות הילד אצל פיזיוטרפיסטית, ואמרה שבמידת הצורך תפנה אותנו לנוירולוג. מאז הביקור אצל הרופאה אני מאוד מודאגת - אם לא נצפתה בעיה בטונוס שרירים, מה יכולה להיות הבעיה? ומדוע יכול להיות מעורב נוירולוג? מנסיונך עיכוב התפתחותי שכזה יכול להעיד על בעיה אחרת?
    אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאמא מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• עזרה לאמא מודאגת מאוד - תגובה

דבי גרוס דולב
    16/05/2011

הי תמר
    אנו מצפים להתהפכויות סדירות עד גיל חצי שנה לערך. כשאלה אינן קורות הרי שלתינוק יש קושי כלשהו. הסיבה והקושי יכולים להיות שונים ורבים ואין אפשרות לאבחן אותם ללא היכרות. הסיבה להמלצה לנוירולוג איננה מובנת לי וברוב המקרים אינה הכרחית.
    אני ממליצה בחום לשקול עוד סוג של אבחון ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות. בדרך טיפול זו יש הסתכלות רחבה ומעמיקה על התפתחות התינוק ולא רק על הסימפטומים, בנוסף דרכי התרגול הן ידידותיות ויעילות, אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו