תאומים בני 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני 9 חודשים
    אמא מאוהבת
    19/05/2011

שלום רב, אשמח לייעוץ לגבי התאומים המקסימים שלי, בן ובת - בני כמעט 9 חודשים.
    ראשית לגבי הבת- ילדה מקסימה נבונה ונמרצת ביותר, זוחלת מעט, מתיישת לבד, מתהפכת בטן גב והפוך ומלפני שבועיים כבר נעמדת במיטתה לבד.
    השאלה שלי לגביה היא - יש לנו בשבועות האחרונים קושי להרדים אותה בלילה(הייתה רגילה להירדם בעצמה מגיל חודשיים וישנה כל הלילה), מניחים אותה במיטה והיא מיד מסתובבת ומתיישבת ומנסה לעמוד, מסרבת בתוקף לשכב וברגע שאנו יוצאים מהחדר מתחילה לבכות, זה יכול להימשך שעה שלמה שאנו משכיבים אותה והיא קמה שוב ושוב עד שאנחנו מתייאשים ומרדימים אותה במיטתנו או על הידיים כי זה הדבר היחיד שגורם לה להפסיק לבכות (כמובן שאבדקנו שאין שום בעיה רפואית או חוסר נוחות), אנו אובדי עצות, מתוסכלים ואנו נשמח להכוונה. (יש להוסיף כי לילדה יש חרדה מזרים מגיל מאוד מוקדם- חצי שנה ולפי דעתי גם חרדת נטישה....)

לגבי הבן - ילד מתוק ונוח במיוחד, נרדם בעצמו, חייכן,חכם, מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן, לא אוהב להיות על הבטן, אם הוא כבר על הבטן אז הוא זוחל אחורה מעט עד שמתהפך ונשכב על הגב, אם מושיבים אותו - מסוגל לשבת כך שעה ויותר מבלי ליפול, יציב מאוד, מסתובב כשנמצא על הגב או על הבטן 360 מעלות, עדיין לא זוחל קדימה והשאלה שלי היא - האם להיות מוטרדת מכך או לתת לו עוד זמן?

אודה על תשובתכם והכוונתכם.

בברכה - אמא מאוהבת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני 9 חודשים

הוספת תגובה

• תאומים בני 9 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    19/05/2011

הי אמא מאוהבת
    לגבי השינה של ביתך- זה לא נושא שאנו עוסקות בו אלא בהתפתחות מוטורית בלבד, אנא נסי בפורום שינת תינוקות.
    לגבי בנך- נשמע שהתפתחותו טובה ותקינה, זחילה אמורה להגיע עד גיל 10 חודשים.
    יחד עם זאת מאוד לא מומלץ להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו. הדבר עלול לגרום לשיבושים בהתפתחות ולעיתים אף לדילוג על זחילה. התינוק מאמץ לעצמו זקיפה גדולה מידי כדי לא ליפול והדבר מפריע בהתפתחות. ישנה גם התרגלות הולכת וגדלה לישיבה עד לסירוב לשכיבה על הבטן וצמצום השהייה על הרצפה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי ותשובתך

אמא מאוהבת
    22/05/2011

שלום רב, ראשית אני מודה לך על תשובתך,
    נכון להיום בני באמת מעדיף רק לשבת ולא לשכב על הבטן, האם יש דרך לתקן את הטעות שלי? אני מקווה שלא גרמתי לו נזקר עתידי, הסיבה שהתחלנו להושיב אותו מוקדם היא הריפלוקס שממנו סבל בצורה קשה (היום המצב הרבה יותר טוב תודה לאל).
    יש משהו שאני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי ותשובתך - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/05/2011

הי אמא מאוהבת
    כמו שכתבתי קודם, הטוב ביותר שאת יכולה לעשות זה להפסיק ולהושיב את בנך ולהמשיך לעקוב אחר התפתחותו. הינך מאוד מודאגת ורוצה לבדוק שהכל בסדר כבר עכשיו את יכולה לקבל אבחון מאיש מקצוע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו