מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מטרידהדיקלה23/05/2011
שלום,
בתי בת ה -9 חודשים אינה זוחלת קדימה, אלא לאחורנית וגם זה בלחץ כי היא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן.
דברים שהיא כן עושה: מתהפכת מצד לצד, יושבת יציב מאוד, לעיתים מתקדמת ע"י קפיצות בישיבה, מסתובבת סביב עצמה, אומרת וקוראת לי "אמא", מבינה ומבצעת כשאני אומרת לה לתת לי חפץ מסויים (למשל מוצץ). בטיפת חלב הלחיצו אותי ואמרו לי שההתפתחות שלה לא נכונה.
אני מנסה לגרות אותה עם משחקים, מצמידה לה את כפות הרגליים ונותנת לה דחיפה קטנה ולא כל כך "הולך" לה.
מה עוד עלי לעשות? אני מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה - תגובה
דבי גרוס דולב23/05/2011הי דיקלה
אכן יש משהו מעט לא נכון בהתפתחותו של ביתך ואני מניחה שאחד המקורות לכך הוא העובדה שהושבתם אותה לפני שלמדה לשבת בעצמה. הושבה מוקדמת עלולה לגרום לשיבושים בהתפתחות המוטורית כגון קושי בזחילה ואף התקדמות על הטוסיק- פעולה שנוגדת את ההתפתחות המוטורית התקינה. בנוסף לביתך יש קושי ששייך לגיל מוקדם הרבה יותר והוא קושי לשכב על הבטן ושכיבה על הבטן היא בסיס ההתפתחות.
לכן הטיפול והתרגול להם זקוקה ביתך אינם קשורים בהכרח לאי הזחילה אלא לטיפול בסיבות שגרמו לאי הזחילה.
אני ממליצה בחום רב לרבל אבחון מעמיק וללמוד כיצד לעזור לביתך להתפתח טוב ולא לדלג על זחילה. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)