שאלה מטרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מטרידה
    דיקלה
    23/05/2011

שלום,
    בתי בת ה -9 חודשים אינה זוחלת קדימה, אלא לאחורנית וגם זה בלחץ כי היא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן.
    דברים שהיא כן עושה: מתהפכת מצד לצד, יושבת יציב מאוד, לעיתים מתקדמת ע"י קפיצות בישיבה, מסתובבת סביב עצמה, אומרת וקוראת לי "אמא", מבינה ומבצעת כשאני אומרת לה לתת לי חפץ מסויים (למשל מוצץ). בטיפת חלב הלחיצו אותי ואמרו לי שההתפתחות שלה לא נכונה.
    אני מנסה לגרות אותה עם משחקים, מצמידה לה את כפות הרגליים ונותנת לה דחיפה קטנה ולא כל כך "הולך" לה.
    מה עוד עלי לעשות? אני מודאגת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה - תגובה

דבי גרוס דולב
    23/05/2011

הי דיקלה
    אכן יש משהו מעט לא נכון בהתפתחותו של ביתך ואני מניחה שאחד המקורות לכך הוא העובדה שהושבתם אותה לפני שלמדה לשבת בעצמה. הושבה מוקדמת עלולה לגרום לשיבושים בהתפתחות המוטורית כגון קושי בזחילה ואף התקדמות על הטוסיק- פעולה שנוגדת את ההתפתחות המוטורית התקינה. בנוסף לביתך יש קושי ששייך לגיל מוקדם הרבה יותר והוא קושי לשכב על הבטן ושכיבה על הבטן היא בסיס ההתפתחות.
    לכן הטיפול והתרגול להם זקוקה ביתך אינם קשורים בהכרח לאי הזחילה אלא לטיפול בסיבות שגרמו לאי הזחילה.
    אני ממליצה בחום רב לרבל אבחון מעמיק וללמוד כיצד לעזור לביתך להתפתח טוב ולא לדלג על זחילה. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו