שלום שירי ודבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שירי ודבי
    שירן
    01/01/2008

יש לי תינוקת בת חודש וחצי , שאלותיי הן: איזו צעצועים ו פעילויות אני יכולה לתת לה , ורציתי לשאול גם באיזו גיל היא מתחילה לראות ולהגיב כי לאחרונה כשאני עומדת מולה בלי לדבר ומזיזה את עצמי ימינה ושמאלה היא גם כן מזיזה את העיניים שלה לכיוון שבו אני נמצאת , כמו כן אני מרגישה שהיא התחילה להגיב כשאני מדברת איתה ומצחיקה אותה היא צוחקת לא רק לי אלה גם לאנשים אחרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום שירי ודבי

הוספת תגובה

• תגובה לערין

דבי גרוס דולב
    01/01/2008

ערב טוב
    בגיל חודש וחצי תינוק זקוק להרבה מגע, קירבה, תנועה ובעצם כל מה שעושה לכם נעים ביחד.
    טיולים בחוץ עם עגלה או מנשא. גירוי עם צעצועים צבעוניים ( אבל בלי להעמיס) מול פניו, עיסויים, לשמוע מוזיקה ולנוע ולפעמים גם סתם כך לשכב על שמיכת פעילות בלי פעילות.
    ביתך נמצאת בגיל שבו מתחילים לראות קצת יותר רחוק, לזהות קולות ולהינות מהסביבה הקרובה
    חשוב לגרום להעמסה חושית, לתת ולהציע בכל פעם קצת מכל דבר. זוהי תקופה עם הרבה שינויים מרתקים, תהנו מביתכם ושיהיה לכם נעים וטוב יחד.
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודש וחצי

שירי קאשי
    02/01/2008

שלום ערין,
    ראשית אני שמחה לשמוע על כל מה שביתך עושה עד כה. נראה שהיא ילדה חיונית ומאושרת. בגיל שלה הגירויים הויזואלים הם עדיין פחות משמעותיים. בערך עד גיל 3 חודשים תפקידנו כהורים הוא לתווך עבור התינוקות שלנו במעבר מהרחם לסביבה החיצונית, לגרות ולהפעיל את הרפלקסים שאיתם נולדו על מנת לתת להמשך ההתפתחות להתרחש.
    מה לעשות -
    1. לאפשר להם להיות עוד קצת סגורים. התינוק נולד עם כפיפה פיזיולוגית שהיא מאפשרת לו להיות מעט סגור ומוגן מעולם מלא גירויים שעדיין קשה לו להכיל את כולם. הצפה חושית עלולה להביא למתחים מיותרים, חוסר רגיעה וכו'. הכפיפה הזו נשמרת בשכיבה על הבטן בה התינוק מערסל את עצמו וכן בערסול על הידיים, במנשא או בפוף.
    2. ממש כשם שתינוקות זקוקים לאוכל על מנת להתפתח הם גם זקוקים לתנועה. מרגע שיצאו מהרחם התחיל לפעול עליהם כח הכובד, התנועה הקלה יחסית שהיתה ברחם מתחלפת עם חוסר תנועה ותחושת הכובד של הגוף. במצב זה מתחיל להצטבר מתח בגוף שהתינוק לא יכול להרפות אותו לבד. התנועה מאפרת הרפיית השרירים ומביאה לנינוחות. תנועה יכולה להיות על הידיים, להרים באויר, לשנות תנוחות אחיזה, טיול בעגלה (רצוי על הבטן), במנשא בערסול על אמא, על הידיים בערסול כשאמא יושבת על כדור פיזיו ונעה ועוד כיד הדמיון הטובה עליך.
    3. תינוקות רכים זקוקים גם להרבה מגע - כשתינוק נולד אין הוא מודע לאיברי גופו. מגע עמוק (לחיצה עם כל כף היד) מעורר מודעות לאותו איזור, הוא גם נעים ועוזר באיזון מתח השרירים. מגע כזה עושים בכל הגוף כולל כל אצבע ואצבע. בצורה איטית ונעימה.
    4. גירוי נוסף וחשוב בגיל זה הוא הקול. במיוחד הקול של אמא הוא מאוד מרגיע. לא רק קול רך עדין ומבין אלא גם קול ברור יותר ובטוח. תנסי אפילו בזמן בכי במקום להיות עדינה למשל לשיר שיר בקול בטוח. גם הבטחון בקול שלנו משדר בטחון לתינוק ועוזר בהרגעתו.

שיהיה לכם המון הצלחה והנאה מהאוצר החדש.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו