תינוקת בת 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 5 חודשים
    שונית
    31/05/2011

שלום רב.בתי בת 5 חודשים, כשהיא על הבטן היא מרימה את הראש יפה ,אבל....הופכת אחריי מספר דקות קצרות ל"אווירון" ומשמיעה אנחות של מאמץ. התהפכה מהבטן לגב אבל לא מידיי יום,אלא פעם ב.... זה לא בשיגרה בכלל. ניכר ששריריה חזקים ומאווד...לא מוכנה להתערסלות,ולמגע רך עלינו ...לא מוכנה להתרפק!
    הייתי אצל רופאת משפחה שיבחן האם יש צורך בפיזיותרפיה, אך היא אמרה שצריך לשים לה מגבת מתחת לחזה ולעזור לה להתגלגל,אני כל הזמן עוזרת לה להתגלגל, ומשחקת איתה ומעודדת אותה..אבל אני לא רואה שיפור...מה לעשות??! בגיל כזה היא אמורה ביתר נינוחות להיות על הבטן...אני לא ממש רגועה מתשובת הרופאה שהכל בסדר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    31/05/2011

הי שמנת
    הרגשתך נשמעת לי נכונה. לפי תיאורך לביתך אכן יש אי נוחות ומתח בשרירים שלא מאפשר שכיבה נינוחה על הבטן ומפה גם קושי בהתהפכויות. תנוחת אווירון מרובה מעידה על הקשתת יתר של הגב ומתח בו וכן אי הרצון להתערסל ולהתרפק.
    בקופות החולים לא כ"כ נותנים את הדעת על תופעות אלה בשל דרך ההסתכלות השונה.
    אני מאמינה גדולה שגוף התינוק צריך להיות רך, נינוח ותנועתי מספיק על מנת לאפשר התפתחות מוטורית נכונה ונעימה.
    לפי תפיסתי הנחת מגבת תחת בית החזה רק מגבירה את המתח בבית החזה ומלמדת את התינוק להשתמש ב"קביים" במקום שגופו ושריריו הם שיחזיקו אותו על הבטן בנינוחות ובחופש תנועתי.
    המלצתי היא לקבל אבחון והמלצה לתרגילים ממדריכה להתפתחות תינוקות שתראה דרך הסתכלות מעט שונה ורחבה על גופה של ביתך, אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו