מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילה בן 9 חודשיםשיר03/06/2011
שלום.
בני בן ה- 9 חודשים יודע לעמוד בלול, לשבת לבד ולזחול...
השאלה שלי היא בקשר לזחילה שלו.
הוא זוחל מס' צעדים על 6 ואז "נוחת" על הפנים שלו. בגלל זה אני ממש מפחדת לשים אותו על הרצפה לזחול בחופשיות אלא רק על מזון הפעילות בסלון כשאני יושבת לידו. (והמזרון לא כזה גדול..).ניסיתי לשים שמיכת פוך צמוד למזון כדי שיהיה לו מרחב גדול יותר לזחילה והוא קיבל מכה בפנים ומאוד בכה..
אני ממש מיואשת ואני מרגישה שאני עוצרת את ההתפתחות שלו.
איך לעזור לו וקדם אותו שיוכל לזחול לחופשיות על הרצפה ולא רק על המזרון?
האם זה בעיה נפוצה שתינוקות "נוחתים על הפנים תוך כדי הזחילה( זה כאילו הוא אולי לוקח תנופה להמשיך.).
אשמח לקבל את המלצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שיר03/06/2011שחכתי לציין שהוא זוחל מגיל 7 חודשים בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה בן 9 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב03/06/2011הי שיר
יש לי כמה שאלות לפני שאני עונה לך, כמה זמן זוחל בנך על 6? האם הוא מתיישב לבד? האם הושבתם אותו לפני שהתיישב לבד? כמה זמן הוא עומד כבר?
אשמח לקבל תשובות ולהמשיך בהתיחסותי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשל
שיר04/06/2011שבוע טוב דבי,
כאמור בני זוחל בערך כבר חודשיים.
הבעיה שהוא זוחל מספר צעדים על שש ואז מפיל את עצמו עם הפנים על השטיח.
הוא עומד כבר חודש ומתיישב לבד כבר חודש וחצי בערך.
ממצב של עמידה בלול או במיטה הוא כבר למד לרדת לבד לישיבה (שבהתחלה היה עומד לבד ולא יודע לרדת).
במצב זה אני לא יכולה להניח לו לזחול בחופשיות ואני מניחה שזה אולי עוצר אותו..
אשמח להקבל את המלצתך כיצד לפעול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
שיר04/06/2011לגבי שאלתך האם הושבנו אותו לפני שהתיישב לבד, אז ככה:
בשטיח לא הושבנו אותו לבד, אבל כשהיינו מרימים אותו כשהיה יותר קטן בערך 4 חודשים ומעילה כשהו היה עלינו על הידיים או יושב עלינו הוא לא היה מוכן שנחזיק אותו בתנוחת ערסול אלא רק בישיבה כזה.. לא יודעת אם זה נחשב שהיינו מושיבים אותו כי הוא היה על הידיים..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשל - תגובה
דבי גרוס דולב05/06/2011הי שיר
לאחר חודשיים של נסיונות התקדמות על 6 אנו כבר מצפים לזחילה רצופה ללא קשיים.
ההשטתחות של הרצפה , הההיעמדות המוקדמת ואי הרצון להתעגל עלולים להצביע על זקיפת יתר בגב וחוסר תנועתיות בו. המלצתי היא לבדוק את הנושא על מנת למנוע קשיים בהתפתחות וכדי שלא יהיה דילוג על זחית 6.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)