מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן עשרה חודשיםלי04/01/2008
רציתי לשאול על אחיני. הוא ילד מתוק ומקסים בן עשרה חודשים וקצת.
מבחינה מוטורית הוא מצוין. זוחל נעמד. הולך בסיוע קירות חפציםו כו.
מבחינה רגשית. אני חושבת שיש לו בעיה . קודם כל הוא לא מדבר רק משמיע קולות כמו אה ג מה וכו.
הוא לא מבין הוראות פשוטות כמו איפה הכדור . אבל כשאני אומרת כדור הוא מסתכל עליו ויודע על מה אני מדברת.
הוא מחייך צוחק ומשיר מבט אבל מייד מסיט אותו. לפעמים הוא מסתכל לי בעינים יותר אבל לפעמים זה רק לשניה ואז הוא מסיט את המבט.
כשאני מנסה ליצור מבט עיין "בכח" .הוא ממש מפוחד וגם כשהוא מסתכל עלי רואים את הפחד בעיניים. כמו מפחד להסתכל..
אבל כשהוא רואה שאני שרה לו ואומרת לו מילים טובות לאט לאט הוא נרג ע . והוא כן מסתכל עלי.
לדעתי הוא עבר טראומה בחודשים הראשונים שלו . אמו היתה בדכאון לאחר לידה. ובקושי הסתכלה עליו. או התיחסה עליו. כל היום הוא היה בנדנדה . במיוחד בחודש הראשון.המצב רוח שלה גם לא היה טוב. והיה הרבה לחץ באויר..
כל זה לדעתי גרם לכל המצב הזה. כי כשהוא היה תינוק אפילו בן חודש חודשים הוא כן היה מסתכל עלי בעינים.
אמו אומרת שהיא היתה מניקה אותו והוא היה מסתכל עליה . היא היתה מסירה את המבט.. לא יכלה להסתכל עליו.
היום זה עבר לה. והיא אימא מצוינת אבל שוב..אני דואגת. למדתי חינוך מיוחד ואני יודעת על אוטיסטים שמתקפדים טוב ומחיכים וצוחקים וכו.
וזה מדאיג אותי. הוא האחין היחד שלי. .ועם הרקע שלי בחינוך מיוחד . אני דאגנית ביותר..
בכל מקרה הוא מאוד אוהב את אביו . וכל הזמן רוצה שיחזיק אותו בידיים. בוכה ותופס לו במכנסיים שירים אותו. ואז הוא מניח את הראש על אביו ופשוט מתפנק..
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב04/01/2008שלום לי
זה אינו תחות התמוחותינו פה, הייתי ממליצה לכם לפנות לאיבחון מקצועי ע"י רופא התפתחותי או דרך טיפת חלב.
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)