מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום שירי ודבישירן05/01/2008
יש לי תינוקת בת חודש וחצי , מה שקורה זה שהיא מסרבת לישון במיטתה וכמו כן בסל-קל ניסינו כמה פעמים לשים אותה במיטה אחרי שכבר נרדמת על הידיים אבל אחרי כמה שניות היא מתעוררת ומתחילה לבכות , ניסינו גם להשאיר אותה במיטה לכמה דקות לבכות אבל היא לא מוותרת וממשיכה לבכות ולצרוח עד שלוקחים אותה , היא כל הזמן רוצה שאני אסתובב בה בכל הבית וכך היא נרדמת וכאשר אני יושבת על הכסא או הספה היא מתעוררת ומתחילה כמובן לבכות ואז אני קמה ומסתובת שוב , בתקופה האחרונה היא נרדמת רק כאשר אני מסתובבת בה ושמה לה מוסיקה , אני די מתוסכלת ולא יודעת מה עלי לעשות , אני מחכה לתשובה מהירה ולעזרתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירן
דבי גרוס דולב05/01/2008הי שירן ושבת שלום
תינוק בן חודש וחצי הוא מאוד צעיר לדעתי ועוד לא ממש מוכן להקניית הרגלי שינה. טבעי בגיל זה להזדקק לתנועה ומגע על מנת להירדם ובכלל כדי להירגע.
נסי אולי לתת לביתך כמה דברים שיכולים לעזור בכל זאת בשינה:
מקלחת קבועה לפני שעת השינה, מגע עמוק ועיסוי מרגיע, נסי להשתמש במנשא במקום בידייך, עשי איתה תנועה במרחב (לרקוד ולהניע) עם ובלי מוזיקה על מנת לפרוק את האנרגיה האצורה והכי חשוב נסי להכיל את הקשיים שלה, של תקופת ראשית החיים בה לתינוקות רבים יש קשיים בהירדמות ובשינה רצופה- זה משתנה עם הזמן.
אני מאמינה כי בשלב זה של החיים עלינו לענות על כל צרכי התינוק ונכון שפעמים רבות זה בא על חשבוננו, ההורים.
סבלנות...
שיהיו לילות טובים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי06/01/2008הי שירן,
בגיל זה הם עדיין זקוקים להמון חום ומגע מההורים. ההחזקה על הידיים נותנת להם תחושת בטחון המאפשרת להם בהדרגה להפתח ולהחשף לעולם שבחוץ. הם עדיין זקוקים לחוויות רחמיות של להיות עטופים ומוגנים. תינוק שיקבל את הבטחון לו הוא זקוק אז בהמשך דווקא יהיה לו קל יותר להתרחק מההורים ולנסות דברים לבד, דבר שהוא הכרחי לקראת המשך ההתפתחות המוטורית שלו וגם הרגשית. הסיבה שהוא מתחיל לבכות זמן קצר לאחר שמורידים אותו על הידיים היא שעל הידיים יש תנועה כל הזמן (גם אם את לא מרגישה אותה) וכן יש את החום והקרבה לאמא/אבא לעומת המזרון שהוא סטטי ולא עוטף. המלצתי היא שאם אתם מניחים אותו במשך היום כשהוא תחת השגחה אז להניח על הבטן (תנוחה שהיא עוברית ובה התינוק מרגיש יותר מוגן ובטוח) ולטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שניתן לראות את התנועה העדינה עוברת לאורך כל הגוף ומגיעה עד לראש. בצורה זו ממשיכים את התנועה בה הוא חש כששהה על הידיים. אם זה בלילה ומשכיבים על הצד אזי ניתן להשתמש באותה השיטה או אם זה על הגב לשפשף למעלה ולמטה את בית החזה, גם לתת תנועה וגם כדי להרפות מתח מיותר.
לפני שנת הלילה ניתן לתת לתינוק עיסוי שיעזור גם הוא להרפות מתח מיותר.
בכל מקרה את תהליך ההרדה עצמו לעשות או לפחות לסיים בערסול. בתנוחה זו התינוק מרגיש הכי מוגן ובטוח ולכן מאפשר לעצמו להרפות יותר. במצב זה השינה תהיה עמוקה ונינוחה יותר ותביא לפחות יקיצות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)