כמעט בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמעט בת שנה
    מרין
    17/06/2011

שלום!
    הילדה אוטוטו בת שנה, התפתחותה תקינה פרט לזחילה על 6.
    זוחלת גחון במשך חודשים, מסתובבת ציר, התהפכויות לכל הצדדים וכו'.
    הייתה אצל פיזיוטרפיסטית, בריפוי בעיסוק אצל רופא רגיל ורופא התפתחות - אף אחד לא מצא סיבה פתולוגית אלא נאמר לי שהילדה פשוט "לא מעוניינת".
    בהמלצת המטפלת בעיסוק התחלנו בתרגילים ללימוד התיישבות ובאמת תוך שבועיים - הילדה נעמדת ממצב שכיבה למצב עמידה על 6, עושה ניעות לקדימה ולאחור ומתיישבת בצורה תקינה עם גב זקוף ויציב.
    אציין שנקבע לה תור למכון להתפתחות הילד כי אני עדיין רוצה במידה וניתן - לא לוותר על עניין הזחילה על 6.....
    אבל שאלתי כרגע היא אינה על עניין השכיבה אלא על הישיבה:
    מאז למדה לשבת היא כמעט ולא רוצה לשהות על הבטן - רוצה לשבת ולשחק.
    כרגע אינה מצליחה לחזור מישיבה למצב שכיבה אלא כשנמאס לה היא דיי "צונחת" חזרה למצב שכיבה (אני כמובן מתרגלת איתה גם את החזרה למצב שכיבה בצורה מסודרת).
    כמה זמן ניתן לתת לה להמשיך לשבת???? יש לי הרגשה שאם אני פשוט אתן לה לשבת - זה יכול להימשך שעה ויותר!
    האם אני צריכה להתערב לה בזה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בת שנה

הוספת תגובה

• כמעט בת שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    18/06/2011

הי מרין
    לצערי אני אינני מסכימה עם הגישה עליה הומלץ לך. אני מאמינה שתינוק אמור לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות. אין מצב בו התינוק "לא מעוניין" ,יש מצבים בהם תינוק לא יכול ותמיד יש לכך סיבה פזיולוגית. הסיבה שלא נמצאה לכך הסיבה עד כה היא דרך ההסתכלות המקצועית, בדרך בה אנחנו עובדות כמעט תמיד נמצאת הסיבה לדילוג של שלבים התפתחותיים וכמעט תמיד יש לכך תרגול מתאים.
    הושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו ולפני שלמד גם איך לרדת רק מרחיקה את הסיכוי לזחול ולשהות על הבטן לצורך למידת הזחילה והראייה לכך היא מה שקורה עם ביתך כרגע.
    אני ממליצה בחום להעמיק את הבדיקה לסיבה לדילוג על זחילה, ללמוד תרגילים מתאימים ובמקביל לנסות ולהמעיט בהשובה על מנת לא לבטל את הסיכוי לזחילה שהרי מדובר בשלב חשוב בהתפתחות התינוק. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו