מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוקתצביה20/06/2011
היי,
אמילי בת 9.5 חודשים.
מגיל חודשיים וחצי נמצאת בטיפול בפיזיוטרפיה עקב טרטוקוליס שנכון לעכשיו עבר ולפעמים חוזר אחרי מחלה ואז אחרי שמתחזקת הוא נעלם.
מגיל 7 חודשים זוחלת גחון, מזה חודש לפעמים עולה על 6 ומתנדנדת מעט.
בבדיקה אצל רופאת טיפת חלב לפני מספר ימים נאמר לי כי יש לה מעט טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר. למה הכוונה גמישות יתר?
אני ממשיכה איתה את הפגישות אצל הפיזיוטרפיסטית אך לצערי הילדה לא משתפת פעולה כיוון שהיא בשלב של פחד מזרים ופשוט בוכה ולא נותנת לפזיוטרפיסטית לגעת בה וקשה לעשות לה תרגילים וכך גם בבית אני מתקשה לבצע אותם.
היא יושבת רק עם תמיכה, בכיסא האוכל, עגלהו וכו... במידה ומנסים להושיב אותה היא לא מליחה להחזיק את עצמה ולפעמים אפילו כאילו "נועלת" את עצמה ולא נותנת להושיב לשם התרגילים שמראה לי הפיזיוטרפיסטית.
כמו כן היא תינוקת רזה נימצאת באחוזון 3 ואפילו בשקילה האחרונה הנקודה בגרף המשקל ירדה קצת למטה.
עושים לה בדיקות דם מקיפות כל חודשיים והכל תקין.
אני ממש מודאגת מכל המצב הכללי...
מבחינה שכלית מתפתחת בהתאם לגילה, תינוקת סקרנית חייכנית ומתוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תינוקת - תגובה
דבי גרוס דולב21/06/2011הי צביה
ביתך לא ממש נמצאת בעיכוב התפתחותי מכיוון שאנו מצפים לזחילת 6 עד גיל 10 חודשים. יחד עם זאת יש קשיים מוטוריים שליוו אותה עד כה ויש אבחון של גמישות יתר וטונוס נמוך שעלולים לגרום לעיכוב.
גמישות יתר במפרקים היא מצב בו שרירי המפרקים חלשים, נעים בקלות וחסרי התנגדות מספקת, לכן זה הולך בד"כ עם טונוס נמוך.
אין ספק שביתך צריכה להמשיך ולתרגל תרגילים לחיזוק ושיפור ההתפתחות המוטורית, צריך למצוא את הדרך הנכונה. אי החזקת הגוף בעת ישיבה נגרמת עכב הטונוס הירוד ואי מוכנות הגוף לישיבה, לכן גם חשוב לא להושיב תינוקות עד שלמדו לעשות זאת בעצמם.
אני ממליצה לשקול אבחון וטיפול בעזרת מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן זווית הסתכלות אחרת ותרגול שונה. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
