התפתחות תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת
    צביה
    20/06/2011

היי,
    אמילי בת 9.5 חודשים.
    מגיל חודשיים וחצי נמצאת בטיפול בפיזיוטרפיה עקב טרטוקוליס שנכון לעכשיו עבר ולפעמים חוזר אחרי מחלה ואז אחרי שמתחזקת הוא נעלם.
    מגיל 7 חודשים זוחלת גחון, מזה חודש לפעמים עולה על 6 ומתנדנדת מעט.
    בבדיקה אצל רופאת טיפת חלב לפני מספר ימים נאמר לי כי יש לה מעט טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר. למה הכוונה גמישות יתר?
    אני ממשיכה איתה את הפגישות אצל הפיזיוטרפיסטית אך לצערי הילדה לא משתפת פעולה כיוון שהיא בשלב של פחד מזרים ופשוט בוכה ולא נותנת לפזיוטרפיסטית לגעת בה וקשה לעשות לה תרגילים וכך גם בבית אני מתקשה לבצע אותם.
    היא יושבת רק עם תמיכה, בכיסא האוכל, עגלהו וכו... במידה ומנסים להושיב אותה היא לא מליחה להחזיק את עצמה ולפעמים אפילו כאילו "נועלת" את עצמה ולא נותנת להושיב לשם התרגילים שמראה לי הפיזיוטרפיסטית.
    כמו כן היא תינוקת רזה נימצאת באחוזון 3 ואפילו בשקילה האחרונה הנקודה בגרף המשקל ירדה קצת למטה.
    עושים לה בדיקות דם מקיפות כל חודשיים והכל תקין.
    אני ממש מודאגת מכל המצב הכללי...
    מבחינה שכלית מתפתחת בהתאם לגילה, תינוקת סקרנית חייכנית ומתוקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוקת

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/06/2011

הי צביה
    ביתך לא ממש נמצאת בעיכוב התפתחותי מכיוון שאנו מצפים לזחילת 6 עד גיל 10 חודשים. יחד עם זאת יש קשיים מוטוריים שליוו אותה עד כה ויש אבחון של גמישות יתר וטונוס נמוך שעלולים לגרום לעיכוב.
    גמישות יתר במפרקים היא מצב בו שרירי המפרקים חלשים, נעים בקלות וחסרי התנגדות מספקת, לכן זה הולך בד"כ עם טונוס נמוך.
    אין ספק שביתך צריכה להמשיך ולתרגל תרגילים לחיזוק ושיפור ההתפתחות המוטורית, צריך למצוא את הדרך הנכונה. אי החזקת הגוף בעת ישיבה נגרמת עכב הטונוס הירוד ואי מוכנות הגוף לישיבה, לכן גם חשוב לא להושיב תינוקות עד שלמדו לעשות זאת בעצמם.
    אני ממליצה לשקול אבחון וטיפול בעזרת מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן זווית הסתכלות אחרת ותרגול שונה. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו