תינוקת בת ארבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת ארבעה חודשים
    תום
    21/06/2011

שלום,

התינוקת שלי בת ארבעה חודשים. לצערי הרב בכל פעם שהיא נתקלת באנשים חדשים היא פורצת מיד בבכי וממש קשה לי להרגיע אותה. היא בוכה גם למראה של המשפחה הקרובה. אני לא יודעת מה במהלך הדרך גרם לה להפוך להיות תינוקת בכיינית (היא בוכה בלי קשר למראה אנשים זרים). אני אנסה לתת כמה שיותר פרטים עלינו שאולי תוכלי לעזור לי בנושא. אני בן אדם עם טמפרמנט חם מאוד וכך הייתי גם במהלך ההריון. הלידה היתה תקינה, היא נולדה בניתוח קיסרי בגלל הערכת משקל גבוהה. בגיל שמונה ימים היא אושפזה למשך עשרה ימים בגלל וירוס שהיה לה. לאחר השחרור התגלה אצלה רפלוקס ולאחרונה התחלנו לתת לה תרופה (היא עדיין בוכה חשבנו שזה בגלל זה וזה יפתור את הבכי). לפני חמישה שבועות חיברו אותה לרצועות פבליק כי יש לה בעיה בפרקי הירכיים.
    בדרך כלל אני איתה לבד בבית למרות שבעלי ואני אנשים מאוד חברותיים אבל חיי החברה מתחילים לאחר שהתינוקת הולכת לישון. ניסינו לישון אצל ההורים מספר פעמים רק לאחר יום היא מתחילה להתרגל אליהם. היא תינוקת שנמצאת הרבה בידיים ואני מאמינה בלב שלם שאני לא חוסכת ממנה חום ואהבה, חיבוקים ונשיקות אבל עדיין מרגישה מאוד מתוסכלת.
    אני יודעת שההודעה ארוכה ואני יודעת שפירטתי את כל ההשתשלות הבריאותית שלה אבל אני לא חושבת שיש לזה קשר.

אשמח לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת ארבעה חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת ארבעה חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/06/2011

הי תום
    את מתארת כ"כ הרבה קשיים שביתך עברה בתחילת חייה שקשה להתעלם מהקשר ביניהם להתנהגותה של ביתך...
    לידה קיסרית, ריפלוקס, אשפוז ממושך בתחילת החיים ורצועות במפרקי הירך- כל אלה מהווים נקודת פתיחה לא קלה שבהחלט יכולה להשפיע על מצב הרוח והמזג הכללי.
    בנוסף תינוקות נולדים עם טמפרמנט שבא לידי ביטוי בין השאר בהלך הרוח, נטייה לבכי, קושי מול זרים ועוד קשיים נוספים.
    אין הדבר אומר שביתך תהיה תמיד בעלת קשיים רגשיים, ממש לא. דברים אלה משתנים ומשתפרים ככל שהתינוק גדל, מתחזק ומתרגל לעולם החדש.
    בנתיים המשיכי לחבק, להעניק אהבה והכי חשוב- להכיל את הקושי של ביתך ולזכור שלה קשה יותר... יהיה בסדר!
    אם יש שאלות נוספות, אני פה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תום
    21/06/2011

תודה רבה על התגובה הממש מהירה,
    אני מודעת לקושי שלה ואני כל פעם מזכירה לעצמי שלה יותר קשה ואין לה דרך אחרת לבטא את הקושי שלה למעט בכי ( אני לא אסתיר ואומר שלי גם מאוד קשה, לשמוע בכי כל היום יכול להיות מאוד מתסכל אבל זה לא לפורום הזה).
    אני אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה להסתגל לאנשים חדשים

ושוב ממש תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/06/2011

הי תום
    הדרך היחידה היא לחשוף בכל פעם קצת לאנשים חדשים, לא להימנע מזה בכלל אבל כשמתחיל קושי, לקחת לידיים, לחבק ולהכיל. כשנרגעים, לחשוף שוב, לתת למישהו חדש להחזיק את התינוקת ולקחת שוב כשקשה. כמו כן אני ממליצה בחום על שימוש במנשא עם פנים אלייך, הדבר נותן בטחון מול החשיפה.
    נשאר רק לתת לזמן לעשות את שלו..
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

תמי
    27/06/2011

התינוקת שלי בת ארבעה חודשים ולפי דעתי היא שקטה לגילה,
    היא מחייכת אבל מאוד קשה להוציא ממנה קול.
    היא מידי פעם צועקת בהתלהבות והצחוק שלה לא ממש קולני.
    בגלל שהיה לה טורטיקוליס הופננו לפיזוטרפיה ושם הפיזיוטרפיסטית אמרה לי שיש לה גמישות יתר. היא לא איבחנה אותה מעבר לזה בגלל שהתינוקת עם רצועות פבליק . האם יש קשר לזה שיש לה גמישות יתר לדיבור?
    בנוסף, היא עדיין לא מפנה את הראש כאשר קוראים לה או לכיוון הקול, היא כן מפנה את הראש לטלוויזיה אם היא שומעת את השירים המוכרים לה.
    אני קצת לחוצה.

אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/06/2011

הי תמי
    אין קשר בין יצירת קול לבין הרצועות. יש תינוקות שמתעכבים יותר עם הפקת הצלילים ולא נשמע לי שיש מקום לדאגה כרגע.
    הפניית הראש גם היא נשמעת לי תקינה לאור העובדה שהיא כן מפנה את ראשה לטלוויזיה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו