מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה לגבי מאוחדתנינה23/07/2011
מישהו מכיר את התהליך לניתוח שרוול בקופת חולים מאוחדת? אשמח לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מאוחדת - תגובה
שולה זק23/07/2011לאחרונה היו כאן כמב מטופלים ממאוחדת שנתקלו בבעיות הפניה ומימון.
את כל הפרוצדורה את חייבת לברר בקופה שלך בלבד.
1. בבית חולים ציבורי - זה ללא עלות. רק התחייבות הקופה. עליך לברר על פי אזור מגוריך לאן את מקבלת התחייבות.
2. למרכז רפואי כמו אסותא או מדיקל סנטר את צריכה לשלם השתתפות עצמית (די גבוהה ממה שהבנתי) וחלק את מקבלת חזרה.
על מנת לא לעמוד בסיטואציה שתוארה כאן - להגיע לניתוח ולהידרש "לגהץ" כרטיס אשראי בסכום של 20,000 ש"ח - אני ממליצה בחום לברר אך ורק בקופה שלך ובמשרדי הנהלת הקופה את זכויותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נינה23/07/2011עוד שאלה...
האם 35 BMI +מחלות נלוות זה חוק בריאות או שהקופה מחליטה על דעת עצמה מה הBMI המדויק לו היא מאשרת ניתוח שרוול?
ונגיד ואושר בקופה מה התהליך מרגע האישור?
מאד רוצה לעבור את הניתוח. בציבורי. איזור חדרה.
BMI שלי כרגע 36.26
רופא המשפחה שלי מאד ממליץ אבל טוען שצריך 37 BMI
מנסה לקבל כאן תמונה רחבה יותר :)
תודה גדולה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריטריונים- תגובה
שולה זק23/07/2011BMI 37 ללא מחלות נילוות - לא יאשרו לך ניתוח. את לא נמצאת בקריטיונים.
הקריטריונים של BMI נקבעו על ידי ארגון הבריאות העולמי ואומצו על ידי משרד הבריאות הישראלי ועל פי קריחטריונים אלו מתנהלות הקופות.
BMI 35 - 40 עם מחלות נילוות: סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, טריגליצרידים, דוןם נשימה בשינה
BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות נילוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממאוחדת ...
ליאתול23/07/2011מה שאני ממליצה לך מניסיוני ה"מר" מול הקופה זה כך :
תיגשי למזכירות הרפואיות שבסניף שלך ותשאלי מי מבינה בניתוחים בריאטריים.
חשוב שזו תהיה אחת שמבינה כי לי היו בהתחלה מלא "חפריות".
אצל המזכירה הרפואית יש מסמך שאותו מגישים עם כל הבדיקות (על גבי המסמך רשומות הבדיקות שצריך לצרף לבקשה לאישור וכך לא תפספסי בדיקות)
תעשי את כל הבדיקות והמלצה שלי היא להציק!!! כדי שיתנו לך תורים מוקדמים . בעיקרון זה כולל פסיכיאטר (סתם שטות כדי לוודא שאת מודעת למה שאת הולכת לעבור), אולטראסאונד של בטן + צילום בטן עליונה, בדיקות דם , לי ביקשו גם לחץ דם (לא בכל סניף מבקשים), המלצת דיאטנית וצילום ריאות (מקווה שלא שכחתי כלום)
בכל אופן אני עשיתי בציבורי ולי עלתה כל הפניה 27 ש"ח .
חברה שלי שעשתה לפני גם במאוחדת אך בפרטי שילמה קרוב ל - 18,000-20,00 אלף ש"ח.
כדאי לבדוק הכל כי היום היא מסובכת מול הקופה וצוברת ריביות עד שהיא תסכים לשלם את כל הסכום!! מצב לא נעים בכלל.
מקווה שעזרתי !
ליאת - טלפון - 0577451540.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת יקרה-בואי נפיק לקחים
מקס ברנר23/07/2011מעבר לסיפור החוויות על החברה-איפה היתה הטעות שלה ?היא בטח לא חשבה שניתוח פרטי יבוא בחינם או קרוב לזה,ובטח היא התכוננה לשלם בשמחה כמה אלפי שקלים (המחיר לתייר מזדמן בבתי החולים הפרטיים הוא לפחות 80 אלף ש"ח ).אז מה בעצם היתה הבעיה?עם מי ובאיזה שלב היא לא תיאמה ציפיות.עם כל סיפורי הזוועה על מאוחדת -הייתי רוצה שאנחנו כ -"ארגון לומד"נצא עם תובנות שיעזרו לאלה שעדיין לפני הניתוח.אחרת רק "נוציא קיטור "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס היקר הבעיה הייתה...
ליאתול23/07/2011שהחברה שלי שאלה מזכירה רפואית שלא ידעה את כל הפרטים במלואם או שלחברה שלי "נאטמו" האוזניים (מה שגם יכול לקרות כי היה חשוב לה מאוד לעבור מהר את הניתוח) בקיצור לאחר הניתוח הובא לידיעתה גודל החוב ומה לעשות שאי אפשר לסובב את הגלגל אחורנית והיא "תקועה" עם חוב שאין לי מושג איך היא תשלם...
היא דיי מתעלמת ממנו ....
בכל אופן גם אני נתקלתי במזכירות רפואיות (ולא אחת!!) שלא ידעו על מה הן מדברות ואני מנסה למנוע מאחרות את כל ה"סיוט" שאני עברתי בגלל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים מאוחדת
יעל24/07/2011בן זוגי היה אמור לעבור ניתוח בבית חולים אסותא חיפה לפני כשבועיים.
היות ויש לו ביטוח שיא, נאמר לו כי עליו לשם השתתפות עצמית של 900 ש"ח. מכיוון שאני עברתי את הניתוח לא מזמו ונתקלתי בבעיה דומה, ביקשתי שיברר אם זה הסכום הסופי אותו הוא אמור לשלם. לאחר בירור נאמר לו שזה כל הסכום.
כשהגענו לבית חולים אסותא ביום הניתוח, התברר כי עליו להעביר כרטיס ויזה באבטחת תשלום בסכום של 30000 ש"ח. מסתר כי ההתחייבות לא כוללת סיכות, דבר וסכין לניתוח. כל זה לא הוסבר לו לפני התהליך, למרות ששאל מספר פעמים. בסופו של דבר, הוא לא עבר את הניתוח באסותא מפני שאיננו מסוגל לשלם סכומים כאלה. אם המזכירות היתה מסבירה לו מראש במה דברים אמורים, לא היה מגיע לאסותא בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועל ההיענות לעזור.
נינה24/07/2011בן זוגך עבר בסוף את הניתוח בבית חולים ציבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת ועוד שאלות...
נינה23/07/2011אני מודה לך על ההארה :)
עדיין לא הבנתי מה התהליך...
רופא משפחה ממליץ ואז למי הולכים? למזכירה רפואית שקובעת תורים לבדיקות על פי דרישה של מי?
מי קובע איפה מנתחים ומי מנתח?
מי שוקל אותי? הדיאטנית? הרופא משפחה? יש עוד גורמים בדרך?
תודה מראש על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה לא סתם נתתי לך את הטלפון שלי
ליאתול23/07/2011דברי איתי ואני אשמח לעזור לך.
אני גיליתי שכל מה שהייתי צריכה זה לפנות למזכירות הרפואיות ולקבל את המסמך שאומר מה הבדיקות שאני צריכה להגיש ואז לפנות לרופא המשפחה שיתן הפניות ובנוסף לדיאטנית....
זה בקצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי זה היה הרבה יותר פשוט
יושי24/07/2011וגם אני במאוחדת...
רופאת משפחה שקלה ומדדה ונתנה הפניה ואת כל הבדיקות שהמנתחת ביקשה,
במקביל קבעתי תורים לפסיכיאטר (כנדרש) וכל הבדיקות שהם רצו, הכל לקח בערך חודש..
כשכל הבדיקות היו מוכנות הלכתי למזכירות הרפואית ונתתי להם הכל- הם שלחו לרופאה מחוזית לאישור, תוך יומיים היתקשרו ואמרו שמאושר שאבוא לקחת. וזהו.
אני הלכתי על שר"פ כך שאני שילמתי לקופה כ- 4300 ש"ח ואת השאר הקופה שילמה, כך שבאתי ביום האשפוז לבית חולים עם התחייבות על סכום מלא (45,000 ש"ח) אבל מה שפיזית אני שילמתי זה רק כ- 4300 ש"ח.
אני מאיזור ירושלים, ואני יודעת על עוד שתי חברות מהאיזור שלי - גם במאוחדת - שגם להן הלך סבבה...
מקווה בשבילך שיילך לך קל, בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בחרת בשר"פ?
נינה24/07/2011תודה על התשובה ועל ההיענות לעזור. זה לא מובן מאליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי חשבתי שזה יקדם לי את התור
יושי24/07/2011אבל מסתבר- בדיעבד, שזה לא קידם את התור אפילו ביום... אבל לא נורא, לא מתחרטת שעשיתי שר"פ...
בעיקרון- אין הבדל בכלל בין מנותחי השר"פ לבין מנותחי הציבורי (לפחות בהדסה- בית החולים שאני נותחתי בו)
שיהיה בהצלחה,
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ממאוחדת
מירי24/07/2011ההתנהלות שלי מולם היתה פשוט עגומה ומצערת. ניסו לשים רגל בכל דרך אפשרית, הסתירו אינפורמציה בנוגע לניתוחים באסותא, התחמקו ממתן תשובות בכל היבט אפשרי, עד שהגעתי לפניות הציבור ולאגודה לזכויות החולה.
את חייבת להיות מאוד אסרטיבית ולעמוד על שלך, להפגין בקיאות בכל ההליך המנהלתי, ולא לתת להם להפיל אותך.
אשמח לעזור ולפרט.
מירי 054-5980099* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)