מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה לאפרת ולכל מי שיוכל לתרום!!!מבולבלת17/09/2011
שלום אפרת,
את כתבת שבשביל לקצר הליכים אפשר ללכת ליעוץ פרטי ואז לקיים את הניתוח באופן ציבורי.
השאלה שלי היא מה הקשר?
אני הלכתי ליעוץ פרטי דרך כללית מושלם בעלות של 100 ש"ח בלבד, במטרה לקדם דברים דרך הקופה ולקבל אישור בהקדם לניתוח, אבל ברגע שקיבלתי את האישור והחלטתי שאני רוצה לעשות את הניתוח דרך בית חולים ציבורי (או יותר נכון, אין לי ברירה אני לא יכולה לעמוד בעלויות הכספיות באופן פרטי)
ואז ליעוץ הפרטי אין שום תועלת, הוא לא מקדם בכלום את העסק בבית החולים הפרטי,
אני מאזור המרכז - אפשרו לי לעשות או בבלינסון, או במאיר או באיכילוב - אני מנסה את כולם במקביל, לפני חודש הגעתי לשלב של הפנייה לבית חולים
* בבלינסון כמו גם בבית חולים מאיר, יש רק מנתח אחד בכל הבית חולים שעושה את הניתוח במסגרת הבית חולים באופן ציבורי.
בבלינסון, ד"ר אנדרי קידר דורש להגיע קודם להרצאה אצלו - לא משנה שרק להגיע להרצאה הראשונית צריך להמתין 5 חודשים???!!!!!!, זה היה עוד בהתחלה כשבררתי באופן ראשוני עוד לפני כחודשיים, כיום בכלל אין הרצאות פתוחות. אני חושבת שזו חוצפה
ממדרגה ראשונה לדרוש להגיע להרצאה כזו שבעצם לא מאפשרת תוך כדי לקדם דברים. אני לא יכולה לתאר לעצמי כמה זמן לוקח עד שניתן יהיה לעשות את הניתוח עצמו
*במאיר, אותו דבר יש רק מנתח אחד ולכן התור שנקבע לי הוא ל-2 בפברואר 2012??!!!
*ובאיכילוב שזו התקווה הגדולה שלי יש לי פגישה ראשונית בעוד כשבוע, אבל אני מאוד חוששת שאני אתאכזב בגדול וגם שם עד שאני אגיע לניתוח, כבר ניסע לחופשות במאדים
ועכשיו ברצינות, אני בתוך ההליך מהרגע שפניתי למרפאה כבר כשלושה חודשים,
זה סביר עבורי שעד שאני אעשה את הניתוח מהרגע של הפגישה הראשונית בבית החולים שזה עוד אפילו לא עם המנתח, יקח עוד כחודשיים אבל לא יותר.
אני לא יכולה לחכות יותר, אני בת 32, רווקה ואפילו לא קרובה לקשר ואני זקוקה לניתוח, זקוקה לו בשביל לנסות ולהתחיל לפתח חיים!
מה אפשר לעשות על מנת לזרז את הדברים?????
אני לא יכולה להמתין עכשיו עוד איזה שנה וגם לא עוד חצי שנה
יש לי מושלם אין לי פלטיניום כך שזו לא אופציה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי האישית
אולגה17/09/2011שלום לך...
אני באמת מבינה אותך, אני יש לי עוד חודש ניתוח ואני לא מסוגלת לחכות כבר אז אני מבינה כמה זה קשה לחכות כל כך הרבה זמן כמו שציינת.
אבל תחשבי רגע בכלליות, כמה אנשים רוצים לעשות תניתוח! זה מטורף,רק מאז שהצטרפתי לפורום הזה הבנתי כמה הניתוח הזה צובר תאוצה.. יש אנשים שמחכים כבר מעל חצי שנה, ויש חגים עכשיו ולא סתם חגים.. כל חג חג שהמנתחים לא עובדים בו,ובנוסף היו מלא שביתות שלהרבה אנשים ביטלו תורים/ניתוחים וכו...
כן,פרטי מזרז הליכים אבל מי שלא יכול, לא יכול.....זה בעיה...
יהיה בסדר, הרבה אנשים מתבעסים אבל מה נעשה....מחכים בסבלנות, יותר מזה אין יותר מידי לעשות, אני בכלל אומרת תודה לה' שיש תניתוח בארץ!!! חחחחח
תכלס... אין איך לזרז תהליכים, לפי דעתי... יש אנשים במשקל גרוע משלך ומחכים ומחכים!
בהצלחה מותק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאפרת ולכל מי שיוכל לתרום!!! - תגובה
שולה זק17/09/2011הלכת ליעוץ לא למנתח בריאטרי - מנתח קיצור קיבה.
מי שכתב לך כאן - התכוון שתלכי לרופא מנתח בתחום קיצורי קיבה באחד המרכזים הפרטיים. לא נראה לי שזה יזרז את תאריך הניתוח בציבורי.
אל תשכחי שניתה שביתה ארוכה וניתוחים נדחו. כמו כן אנחנו בפתח חגי תשרי. כך שיש קצת "פקק" בניתוחים.
אגב במאיר מנתחים 2 רופאים .
צר לי שאין ביכולתנו לעזור מעבר למילות עידוד ולהבטיחך שהזמן חולף מהר.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור פרטי אצל המנתח
אפרת18/09/2011התכוונתי בדיוק למה שכתבה שולה.
קבעי ביקור פרטי עם המנתח אצלו תנותחי בבי"ח ציבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום האכלנית
חני18/09/2011שלום האכלנית,
אני באותו מצב בדיוק. עושה את התהליך באיכילוב, נראה לי שזו אופציה הכי מעשית, יש שם 2 מנתחים (מעולים, דרך אגב). בזמנו ד"ר קוריאנסקי אמר לי שהתור לוקח בין 3 חודשים לחצי שנה, אבל שמעתי על אנשים שחיכו הרבה יותר.
אני כל כך מבינה מה את מרגישה! תקופת ההמתנה היא מאוד קשה. אני בת 41, גרושה, וגם אני חולמת על קשר ותקועה עם הקילוגרמים שלי. ואני מרגישה שהשעון מתקתק, יותר צעירה אני כבר לא אהיה, והרכבת תסע עוד מאט...
מאז שהחלטתי סופית על ניתוח, כאילו נפלו לי כל המעצורים - אני אוכלת ואוכלת ולא מצליחה לעצור. מרגישה רע, נראית רע, ןאין לי חשק לצאת מהבית בכלל.
לא יודעת אם זה יעזור לך, אבל אני יכולה לשתף אותך איך אני מתמודדת עם המצב.
אני לוקחת נשימה ואומרת לעצמי: כרגע אני חולה. אבל אני יודעת שלמחלה הזאת יהיה סוף בערך בעוד חצי שנה. לא נורא כל כך, אם חושבים על אנשים שלא יכולים להגיד דבר דומה על מחלות שיש להם, לא עלינו.
אמרתי לכל החברים שלי שכרגע אני על "סטנד ביי" עד אחרי הניתוח, ושלא יצפו ממני שאצא יותר מדי מהבית בתקופה הזאת. הם קיבלו את זה מאוד בהבנה, ואני מקבלת מהם המון תמיכה.
אני לא מתייאשת מניסיונות בכל זאת קצת לרדת במשקל לפני הניתוח. אבל עכשיו החגים בפתח, צרה צרורה. החלטתי שאחרי החגים אני מתחילה דיאטה (חחח, מוכר לך?). אבל ברצינות: יש מה לעשות גם בתקופת ההמתנה. קצת הליכות, קצת להוריד מתוק. גם אם אצליח לרדת 5 קילו עד הניתוח, זה עדיף מכלום.
וגם... אני אומרת לעצמי שרק למעלה יודעים מתי אפגוש את "המיועד". ואם זה יהיה בעוד שנה וחצי - גם טוב. מה שבטוח, אני רוצה שהוא יפגוש אישה לא רק הרבה יותר רזה ויפה, אלא גם יותר נינוחה, יותר זורמת, יותר שלמה עם החיים. ועל זה אני יכולה לעבוד כבר עכשיו...
מקווה שכל מה שכתבתי לא ישמע לך כהטפות. אני ממש לא התכוונתי לזה. רק ניסיון קטן לחזק אותך (ואת עצמי), ותקחי מזה את מה שמתאים לך, אם בכלל.
המון הצלחה לשתינו
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלנית היקרה,
נילי19/09/2011קודם כל, מה היה מפריע לך לעשות ביטוח פלטינום עוד לפני 3 חודשים ?
סביר מאוד שכבר היית יכולה לנצל אותו ולקבוע תור לניתוח דרך שר"פ בבי"ח ציבורי. אז כפי שידוע לי, תורים בבי"ח ציבורי/ממשלתי/פרטי לוקחים זמן עד השנה (באזור ירושלים - בדוק). על תשכחי : יש מקרים דחופים (סוכר, לחץ דם ועוד), אז חולה שסובל יותר בא על חשבון שסובל פחות. עוד דבר : את כותבת שזו חוצפה לשלוח להרצאה וזה לוקח זמן ועוד כמה דברים חריפים. יש צדק בעיניין, אבל היכן היית ולמה באת לקבוע תור לניתוח רק עכשיו ? בגיל 32 ? בגיל 27 לא רצית קשר רציני ? סליחי לי על מילים כאלה, אבל אם את כול כך רוצה לזרז את הניתוח ולעשות אותו דחוף - עלות שר"פ דרך כללית מושלם (לא פלטינום) בסביבות 8 אלף ש"ח, ניתן לפרוס לתשלומים (בדוק!).
זה לא הרבה, ניתוח לייזר בעיניים או פלסטי באף עולה בערך כך. אז אנא ממך - לכי להרצאה (דרך שר"פ יותר מהר, רופא יכניס אותך להרצאה הקרובה ביותר - בדוק). תקבלי בהרצאה תשובות לכל שאלותיך מדיאטן, מנתח, פסיכולוג. ללא ליווי צמוד במרפאה להשמנת יתר אין למה לעשות ניתוח - זה רק סבל, חוסר תמיכה, ועליה חזרה למשקל גבוה. אז שוב סליחה על ביקורת החריפה, אבל תפסיקי להתעצבן ותתחילי "לעבוד" לשם שינוי חדש, משפחה, ילדים, עתיד. תלחצי על כל הכפתורים, זה בריאות שלך !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)