מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- לרופאים - שאלה קצת מפחידה...צנובר01/10/2011
חבר שעומד לפני ניתוח היה בשיחה עם רופאת המשפחה שאמרה לו שהיא לא תנסה להניא (ככה כותבים את זה?) מההחלטה ללכת לניתוח, היא רק תספר לו על כל הסיבוכים האפשריים.
בין יתר הבלה בלה בלה, היא אמרה שיצא מחקר חדש שיש סכנה גדולה להתפתחות דימנציה, כתוצאה מחוסר ויטמינים.
מישהו שמע על זה?
איפה הרופאים שלנו? והדיאטנית? והנטורופט הכי הכי? ושולה?
בקיצור, אני טיפה (רק טיפה, באמת) מוטרד.
מה אומרים המומחים?
דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים - שאלה קצת מפחידה... - תגובה
שולה זק01/10/2011אישית לא שמעתי.
אבל רצוי לעשות כל חצי שנה בדיקות ולא להגיע לחוסרים בויטמינים ומינרלים.
שאלה לי דוד - מי שלא עבר ניתוח וסובל מחוסרים בויטמינים צריך לטפל בנדון. ככה גם המנותחים.
בכל מקרה תמיד רצוי לעשות בדיקות ולשמור על איזון עם ניתוח או בלעדיו
אם ידוע שיש חשש לחוסרים אז לבדוק ולטפל .
העברתי את שאלתך ומקווה לקבל תשובה
מקווה שהרופאים יענו במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אישית, כמו שכתבתי
צנובר01/10/2011לא ממש מוטרד, ראשית כי אני באמת לוקח המון ויטמינים ותוספי תזונה, וגם בגלל שאני מקפיד על בדיקות מקיפות כל חצי שנה, ובינתיים (טפו, טפו) הכל בסדר.
אבל, נראה לי חשוב שנדע אם אכן יש סכנה כזאת, כדי שלא נזלזל בתוספי המזון (בנוסף) לתזונה בריאה ומאוזנת כמובן.
שנה טובה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך... - תגובה
שולה זק02/10/2011לגבי הדימנציה: יצאו עכשיו מחקרים שמראים כי השמנה היא גורם לדימנציה וכי ניתוחים עוזרים במניעה.
דוד, אודה לך באם תרשום את שם הרופא המטפל, איזה קופה ומהיכן . אודה לך לקבלת המידע במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מרגיעה לשאלה ..
הילה כהן03/10/2011הי דוד ,
לחוסרים תזונתיים כתוצאה מתזונה חסרה או הקאות אחרי הניתוח עלולות להיות מגוון תופעות לוואי. מהחמורים שבהם חוסר בויטמין B1 העלול לגרום לתופעות נוירולוגיות ולבביות. עם זאת ניתוחים בריאטריים משפרים בצורה משמעותית מגוון מחלות מקצרות חיים כך שהפתרון הוא לנהוג באחריות , להגיע למעקב דיאטנית ורופא לעשות בדיקות דם כל 4 חודשים בשנה הראשונה ואח"כ כל חצי שנה , לקחת תוספים שמותאמים לך לפי הבדיקות ולפי מה שאתה צורך בארוחות.
מסכימה עם שולה שכמו שאדם שלא נותח וסובל מחסרים תזונתיים צריך לקחת אחריות על בריאותו גם מנותחים שמועדים לחסרים תזונתיים צריכים לאכול תפריט מגוון ומאוזן ולהשלים את החסר בתוספים
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים - שאלה קצת מפחידה... - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה04/10/2011לא שמעתי על המחקר שהזכרת. אשמח מאוד אם תוכל לשלוח את המקור. אנסה לחפש במקביל דרך ערוצי חיפוש בספרות העולמית.
אנחנו יודעים שחוסר בויטמינים יכול לגרום לבעיות רפואיות ועל כן ממליצים מעקב צמוד. כל החולים שעוברים שרוול קיבה חייבים לקבל ויטמינים במשך חצי שנה שזו התקופה שבה יש ירידה דרסטית במשקל שעלולה לגרום לדלדול במאגרי הויטמינים. חולים לאחר ניתוח מעקף קיבה מקבלים ויטמינים לכל החיים. יש לזכור שאנחנו מטפלים במחלה קשה מאוד הנקראת השמנת יתר חולנית ואני לא רוצה לפרט. הרבה מאוד מהמנותחים מורידים מספר גדול של תרופות שנהגו לקחת הרבה זמן ומחליפים אותם בכדור אחד של ויטמינים. אני חושב שזו עסקה משתלמת. לא לדבר על זה שבדרך מתפטרים מעשרות ק"ג וכמה סוגי מחלות כגון סוכרת, לחץ דם, מחלות לב ועוד ועוד. אני לא מבין הרבה בכלכלה אבל זה נראה על פניו עסקת החיים.
אני שוב מדגיש מעקב לאחר הניתוח הינו הסוד להצלחה שלו
שיהיה לכולנו שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)