מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה לרופאים - דיאטת אטקינס?מבולבלת14/12/2011
שלום,
יש לי ניתוח עוד כשבוע, ולפני יומיים התחלתי את הדיאטה הדלה בפחממות,
עכשיו חיפשת וניסיתי למצוא גם בפורום הזה האם מדובר גם על דיאטה דלה בשומנים?
כי אני הולכת על הדיאטת אטקינס עד הסוף בעניין של צמצום הפחממות למינימום, אבל
כן אכילה של שומנים - נקניקיות שמנות, המבורגרים, נקניקים, גבינות שמנות, שמנת חמוצה. זה מה שאני זוכרת ויודעת על דאיטת אטקינס ה"אימא" של הדיאטות דלות הפחממות. השאלה שלי היא האם זה באמת מה שמדובר עליו ואני לא חוטאת בכך שאני אוכלת את השומנים האלה?
והאם בשביל לצמצם את הכבד השומני באמת מדובר רק על "חיסול" הפחמימות ואני לא
בטעות מפוצצת את עצמי בשומן שישפיע לרעה על הגודל של הכבד?
עוד הבהרה חשובה, לא מעניין אותי עכשיו לשמוע שזה לא בריא וכו' רק מעניין אותי לדעת אם הבנתי נכון את הדיאטה וזה לא משהו שיפגע בצמצום גודל הכבד
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנסי
מטובעת14/12/2011שלום רב!!
לפני הניתוח מומלצת דיאטה דלה בפחמימות לצורך הקטנה מסוימת של הכבד. את הולכת לעבור ניתוח לקיצור קיבה ותהיי מוגבלת במאכלים וכמויות. ממליצה לך כבר עכשיו לעבור לתפריט בריא ואיכותי כך שלאחר הניתוח לא יהיה לך קשה מדי. אם תאכלי מאכלים עתירי שומן וקלוריות לאחר הניתוח יהיה לך בעיה רצינית בהורדה במשקל. הרי זו המטרה שאת הולכת לניתוח? כבר מעכשיו תנסי לאכול תפריט בריא שכולל גבינות רזות עד 5% שומן, ירקות ושתייה מרובה. תורידי לחמים ומאפים. לא הייתי ממליצה לך לאכול מאכלים שציינת. הרי את רוצה להוריד במשקל בגלל זה ת הולכת לעשות פעולה כה פולשנית- ניתוח לקיצור קיבה. תתחילי לעשות פעילות גופנית תשפרי סיבולת לב ריאה. זה יעזור לך בהתאוששות מהניתוח וההרדמה. אל תאכלי מאכלים עתירי שומן. בטח עברת וועדה וקיבלת תפריט מומלץ לפני הניתוח. נצמדי עליו. זה ישתלם לך מבטיחה. תרגישי גם יותר קלילה .. בהצלחה. אגב איזה ניתוח את הולכת לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת חלבונים - תגובה
שולה זק15/12/2011תקראי לזה דיאטת חלבונים או דיאטה דלת פחממות.
בשאלות נפוצות תמצאי תפריטים והנחיות מה לאכול.
מדבר על בשר, גבינות, ביצים, ירקות.
פרי או שניים ביום,
מטרת הדיאטה היא להקטין את הכבד השומני, על מנת להקל על הרופאים בשעת הניתוח וכמו כן (בתת מודע) להנס קצת למשמעת עצמית ולשינויי הרגלי אכילה).
אם אנך יכולה ללא פחממה את יכולה לאכול 2 פתיות או פרוסת לחם (משהו כזה)
לא ידוע לי שמשהו מהרופאים כאן או הילה המליצו על דיאטת אטקינס ושהנושא עלה בכלל לכיוון.
אף אחד חא בא להטיף לך מוסר, אך חשבי היטב מה את עושה וזכרי לאיזה כיוון פנייך מועדות. האם את מוכנה לשינוי בחיים???
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב חוזרת על השאלה?????
עוד מעט ניתוח15/12/2011שלום,
אני שוב חוזרת על השאלה האם דיאטת אטקינס היא מתאימה לעניין של צימצום הכבד השומני זה הדבר היחיד שאני מבקשת לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)