שאלה לד"ר מחג'נה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר מחג'נה
    חני
    20/12/2011

קראתי בכמה מקומות שבניתוחים חוזרים יש פחות אחוזי הצלחה. אבל אני לא מבינה מה זה אומר בפועל. פחות הצלחה לטווח קצר או ארוך? יותר סיבוכים או פחות הצלחה בירידה במשקל? מה זה אומר לגבי מעקף קיבה אחרי 10 שנים עם טבעת? האם יש משהו שעלי לדעת לפני שאני עוברת את הניתוח?
    בתודה בראש על תשובתך

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר מחג'נה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח חוזר

פרופ` אחמד מחג`נה
    20/12/2011

שלום לך
    ניתוח חוזר ינול להיות יותר קשה טכנית מאשר ניתוח ראשון. ההחלמה יכולה להיות קצת יותר קשה. לא נכון לגיד, שאחוזי ההצלחה של ניתוח חוזר מבחינת השגת מטרה וירידה במשקל יותר נמוכות מניתוח ראשון. זה תלוי בסיבת הכשלון של הניתוח הראשון. כלומר חולה שאוכל מתוק ועבר ניתוח שרוול אשר נכשל ברור שניתוח מעקף יטיב לו וההצלחות של המעקף דומה לחולה שאוכל מתוק ועבר ניתוח מעקף ראשון.
    לפני שעושים ניתוח חוזר צריכים להקפיד ולחקור את הסיבות שהביאו לכשלון הניתוח ולהמנע מהם בניתוח החוזר.
    היום אנחנו רואים יותר ויותר כשלונות וזה נובע כמו שהזכרתי תמיד מבחירה לא נכונה של הניתוח וממעקב לקוי. אז להצלחת ניתוח ראשון ועל אחת כמה וכמה ניתוח שני צריך לעשות את הניתוח אצל מנתח שמבצע את כל סוגי הניתוח ובמרכז שהמעקב מסודר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חני
    21/12/2011

ד''ר מחג'נה, תודה על תשובתך.
    כפי שכתבתי, אני עם טבעת 10 שנים. ירדתי כ-40 קילו (מתוך כ-70 שהיה עלי לרדת) ובשנים האחרונות העליתי בחזרה כ-30. הכשלון נובע מכך שהטבעת פשוט לא מונעת ממני לאכול כמויות גדולות של אוכל. הסגירה שלה די קטנה, וכל פעם שניסיתי לסגור יותר חזק, המצב הגיע לסתימה מוחלטת, כך שאפילו מים לא עברו. אז אני אוכלת כמעט כמו לפני הטבעת, וכן, גם הרבה מתוק. האם מעקף קיבה יהיה יעיל במקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    24/12/2011

בהחלט כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו