קצת חושש...

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• קצת חושש...
    כוס קקאו
    01/02/2012

ב.ס.ד
    שלום שמי אליהו, רווק בן 42 132ק"ג, 178 ס"מ. בריא באופן כללי.
    החלטתי ללא המלצת רופאים לעשות ניתוח שרוול קיבה. בעיקר מסיבות של ביטחון עצמי וכיו"ב. כרגע אני נמצא בשלב של הטיולים (עברתי את כל ההדמיות הבדיקות והאיבחונים נשאר לי רק אנדוקרינולוגיה). עשיתי עבודת מחקר קטנה באינטרנט בעיקר סרטונים והסברים על הטכניקה של הניתוח.
    מה שעדיין מסקרן אותי זה היום שאחרי:
    כמה זמן אהיה מושבת, אני בן אדם מאוד דינמי.
    האם אצטרך למצוא בייביסיטר לכלב שלי?
    איך מתבצע המעבר לדיאטה החדשה?
    באילו מאכלים, משקאות לא אוכל לגעת יותר ואיך מתרגלים לשינוי הדראסטי הזה?
    מה ההבדל בין ניתוח בבית חולים לזה שבאופן פרטי?
    ועוד כמה שאלות ששכחתי כרגע.
    תודה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת חושש...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

נילי
    01/02/2012

שלום, כוס קקאו.
    את רוב התשובות לשאלותך תוכל למצא כאן בשאלות הנפוצות". אני בכל זאת אנסה לענות (אני חודשיים וחצי אחרי הניתוח שרוול קיבה).
    1. כמה זמן - בערך 5-6 שעות אחרי ניתוח מבקשים ממך לקום לפחות לשירותים, ולעבור לשבת בכורסה ליד המיטה. מאז תתכיל ללכת (לעט-לעט).
    2. אחרי שחרור מבית חולים תוכל לטפל בכלב, כולל טיולים קצרים מסביב לבית, עם תחנות עצירה וישיבה בדרך. אחרי שבוע ימים כמעט ולא תרגיש מגבלות. כמובן שהכל אישי מאוד ואני מניחה כי לא יהיו לך בעיות הנוספות.
    3. דיאטה - אתה מתחיל שבועיים לפני ניתוח. דיאטה דלת פחמימות - פרטים בשאלות הנפוצות. שבוע אחרי ניתוח - אוכל נוזלי : שוקו, תה, נס קפה, הרבה מיים, חלב - בערך חצי כוס עד כוס כל פעם, הרבה פעמים ביום.
    4. לא תוכל לשתות קולה, משקאות מוגזים אחרים - בכלל, כי לא תרצה לנפח ולהרחיב את הקיבה החדשה. חוץ מזה, גז גורם להרגשה מאוד לא טובה. מאכלים - אף אחד לא יגיד לך, זה מאוד אישי. אני אוכל את הכל מה שאני אהבתי ואוהבת, חוץ מסנדביצ'ם ושוקולדים. בא לי הרבה בשר ודגים, למשל, ומשוקולד יש לי בחילות והוא לא כ"כ טעים לי. וברוך ה' שזה כך. לנסיוני האישי - הכל מסתדר אחרי חודש וחצי-חודשיים אחרי הניתוח.
    5. בית חולים - תבדוק עם איזה בית חולים עובדת קופת חולים שלך, אז תקבל המלצות על המנתח או תבחר אותו לבד. כולם מעולים, טובים ומקצוענים, חלקם עובדים גם בציבורי וגם בפרטי. לפעמים אפשר להפעיל ביטוח נוסף/מושלם. לא כ"כ ממליצה להשתמש בביטוח פרטי - אם יש לך. עדיף לתבוע אותם אחר כך ולקבל פיצוי.
    6. חייבים הרבה רצון ומודעות. עדיין ניתן להנות מטעם של אוכל, אבל לא מכמות. צריך להגדיל פעילות גופנית - חדר כושר, הליכה, ריצה, שחיה. אפשר לגוון - 3 פעמים בשבוע מה שהוא אחר. חייבים לחזק עצמות ושרירים. אז בהתחלה רצוי מדריך - וזה לא בעיה.
    7. הרבה הצלחה, החלמה מהירה. הכל בא מהראש.
    בברכה,
    נילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוקו מוקו- תגובה

שולה זק
    01/02/2012

אני שמחה שהחלטת לקחת את גורלך בידיים ולשנות את אורח החיים והרגלי האכילה.
    ראשית, אני ממליצה להכנס לשאלות הנפוצות ולקרוא הכללללל....תאמין לי תצא עם מלוא המידע שאתה זקוק ומה שעוד יחסר לך נשמח למלא ולענות.
    לא ציינת איפה אתה עובר את הניתוח והאם כבר נפגשת עם מנתח ויחד החלטתם שניתוח שרוול הוא אכן הניתוח המתאים והאפקטיבי עבורך.
    אתה מוזמן לצלצל בכל עת ואשמח לעזור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו