מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- האם ניתוח יעזורפרה נחמודת02/02/2012
אני בת 49 , BMI 35, עם מחלות רקע. עושה הכל מה שצריך: ספורט ארובי ואנארובי, מקפידה על תזונה נכונה, מודעת מאד לכל מה שצריך לעשות אבל המשקל תקוע ולא זז. אני עובדת מאד קשה כדי שהמשקל לא יעלה. על לרדת במשקל - אין מה לדבר. כבר שנים אני מקפידה על תזונה של לא יותר מ 1200-1500 קלוריות, וחמישה חודשים אחרונים הוספתי ספורט אינטנסיבי ביותר. למען האמת אני די נואשת ומתוסכלת.דיאטנית הציעה לי לשקול ניתוח. השאלה שלי היא האם במצבי, כאשר למעשה אני לא צריכה לסגל לעצמי הרגלי חיים נכונים, וכאשר תזונה דלת קלוריות לא גורמת לירידה במשקל, האם ניתוח יכול לעזור לי? ואם כן, איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחמודת - תגובה
שולה זק02/02/2012מאוד לא אהבתי את הניק שבחרת לעצמך והרשי לי לאמצך כנחמודת.
אז בוקר טוב לך נחמודת,
שמחתי שמצאת את הפורום שלנו ואולי נוכל להיות לך לעזר.
פעילות גופנית כידוע לך, הופכת תאי שומן לתאי שריר, שמטבע הדברים השריר כבד מהשומן, כך שלא פלא שאת לא יורדת במשקל. את מחזקת שרירים ומעצבת את הגוף.
ציינת רק את ה- BMI 35 לא ציינת גובה ולא משקל שחשוב לדעת אותם.
ממליצה להתייעץ עם הדיאטנית, על החלפת התפריט ואולי אף להוריד קלוריות על מנת להביא גם לירידה במשקל.
כמו כן ציינת שאת עוסקת בפעילות גופנית. לא ציינת איזו פעילות, כמה פעמים בשבוע, האם זה בהמלצת והשגחת מאמן?
ציינת שאת עם מחלות רקע - איזה?
דעתי האישית, על פי הנתונים שרשמת, לא חושבת שבשלב זה את צריה לשקול את הכיוון הניתוחי. לדעתי עליך לפנות ליעוץ נוסף, לדיאטנית נוספת ולראות איך בונים לך תכנית שגם תביא לירידה במשקל. הרי בעצמך כתבת - וכל הכבוד לך - את מתמידה ומנהלת אורח חים בריא.
אולי עזרתי במעט. אשמח לעזור בכל עת ואת מוזמנת להתקשר. (באיזה אזור בארצנו הקטנטונת את גרה?)
המשך יום נעים לך נחמודת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתוח יעזור
פרה נחמודת02/02/2012השאלה שלי יותר עקרונית: אם הבנתי נכון משיטוטי באינטרנט, הרי מטרת הניתוח היא לכפות הרגלי תזונה נכונים. אם כך הוא הדבר הרי הוא לא יכול לתרום למי שבאופן קבוע אוכל תזונה של לא יותר מ - 1500 קלוריות ליום. אני צודקת?
ולגבי: אני עושה ספורט כשעתיים ליום (כל יום) - שעה ארובי ושעה עיצוב או משקולות. בנוסף אני מקפידה ללכת ברגל, לעלות במדרגות וכו'.
לעניין התזונה - באמת שאין מה לחדש לי.
לגבי יחס שומן / שרירים - גם פה לא הפתרון. אם נעשה תרגיל פשוט - בירידה מתונה של חצי קילו לשבוע במשך 5 חודשים יורדים 10 ק"ג. לא נראה לי שצברתי 10 ק"ג שרירים...
מחלות רקע? כל החבילה: ל"ד, כולסטרול רע גבוה, טוב נמוך, התחלה של ערכי סוכר גבוהים, בעיות ברכיים.
בקיצור - אני מתוסכלת ומיואשת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתוח יעזור - תגובה
ד``ר דוד גויטיין03/02/2012שלום נחמודת,
כמה נקודות בתשובה לשאלתך:
1. הניתוח לא "כופה" הרגלי תזונה נכונים, המנותח מקפיד עליהם בעצמו. הניתוח מאפשר, בעזרת ההגבלה הפיזית והשינוי ההורמונלי שקורה בחלק מהניתוחים, לאכול כמויות קטנות מבלי להיות רעב.
2. אם, למרות השינויים שאחרי הניתוח, לא תהיה הקפדה על הכללים - זה לא יעזור.
3. חלק מהניתוחים (שרוול, מעקף קיבה ותריסריון) משרים שינויים מטבוליים הקשורים לחילוף חומרים - מי יותר ומי פחות - התורמים לנסיגת והעלמות מחלות נלוות כגון סוכרת, יתר לחץ דם ושומנים.
4. מעט מאוד אנשים עולים במשקל עקב קצב חילוף חומרים נמוך (ניתן לבדיקה במעבדה מטבולית) ולכן, לאחר הניתוח, כשאוכלים בד"כ פחות מ- 1000 ק' ליום - יורדים במשקל.
5. זה שאת באה "ממקום נכון" מבחינת הרגלי אכילה וספורט, רק יתרום ויעזור לך אם אכן תנותחי.
שיהיה בהצלחה, מה שלא תחליטי לעשות. אשמח לעזור בייעוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)