מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תפריט לאחר ניתוח שרוול.ארי31/08/2012
עברתי בהצלחה ניתוח שרוול לפני מס' ימים. כבר ארבעה ימים אני מתקיים מנוזלים בלבד. ע"פ התפריט עלי לחיות מנוזלים בלבד כשבוע ולאחר מכן ניתן להוסיף ריוויון אך עדיין להמשיך בנוזלים בלבד. ברור לי כי יש להקפיד על תפריט זה וכך גם אני עושה אולם כיצד ניתן לחיות שבועיים משתייה בלבד? האם יש משהו שיכול להקל על העניין? כרגע אני סובל מכאבי ראש וחולשה ומתקשה להבין כיצד אשרוד על שתייה וקרטיבים בלבד תקופה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לאחר ניתוח שרוול. - תגובה
שולה זק01/09/2012בשעה טובה
תיכנס לשאלות נפוצות תמצא המלצות לתפריט של הילה הדיאטנית ואני בטוחה שזה יתן מענה לשאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה אחרי ניתוח
ארי07/09/2012תודה על התגובה. נכנסתי וקראתי את השאלות והתשובות אך מצבי מחמיר. כבר 11 יום מהניתוח כיום אני מתקיים על נוזלים , קצת רויון וכמה כפיות רסק תפוחים ביום. ניסיתי לאכול כף פירה ללא הצלחה כיוון שהדבר גרם לי לכאבים. אני חלש ומותש והתור לביקורת הוא רק לרביעי הבא. עדיין לא מבין מה עלי לעשות האם זה נורמלי לחיות כל כך הרבה זמן ללא מזון ? מרגיש כי לא אוכל לשאת זאת עוד זמן רב. אשמח לקבל הצעות וטיפים ממי שכבר היה שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה אחרי ניתוח - תגובה
שולה זק10/09/2012אני ממליצה לגשת לדיאטנית ולקבל תפריט ככה נהוג וככה רצוי. כמו כן תיקח תוספי מזון - ויטמינים. אחרי שרוול מומלץ בין 3 ל- 6 חודשים לקחת תוספים. אתה יכול לאכול פירה, גבינות לבנות, מחית ירקות ולשתות הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון
אולגה10/09/2012ארטיק=כוס מים! הטיפ הכי גאוני שהביאו לי בשביל להכניס יותר נוזלים לגוף..
כמו ששולה רשמה, ויטמינים חובה חובה חובה ככה תשלים לאט לאט את החוסרים שמצטברים לך!
ולגבי אוכל... אם אתה כבר בשלב שמותר לך מעדנים, אז לא לוותר, ולטעום את כל סוגי המעדנים שמותר לך על מנת למצוא מעדנים מסויימים שכן יהיו לך טעימים ויזרמו לך..
בכל ביקורת שתלך אליה יגידו לך שאתה חייב להתחיל כלכלה רכה למה אתה פשוט תמשיך להרגיש חלש יותר ויותר...וכמובן שהמשקל לא ירד כמו שאתה חושב...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות
נילי11/09/2012שלום, אני אנסה לעזור קצת.
לא יודעת איזה תפריט יש לך דיד, אבל אני המליץ על כמה דברים על בסיס הניסיון האישי שלי.
בוקר - שוקו או נס על חלב (כמה שפחות מים, אם אפשר - בלי)
צהריים - כוס מרק צח (נוזלים בלבד) מבקר מבושל (לא משנה איזה מספר).
מרק זה - פעמיים ביום, כל יום, במשך חודש בערך. זה כמו מיים אבל יש בו חלבון וטעם אחר משאר המוצרים שמותרים כעת. אפשר לגון ולבשל עוף במקום בקר, או לשלב במשך היום את שני המרקים. יש לבשלם עם הירקות : בצל, גזר, בטטה, שורשים, תפוחי אדמה, דלעת, קישועים, סלרי. אבל ירקות לא אוכלים, זה יבוא בשלב מאוחר יותר.
צריך לשתות מים - כל חצי שעה חצי כוס.
אפשר לנסות חליטה של קמומיל - היא גם מרגיעה את הקיבה.
נגד כאבים - טיפות של אופטולגין (אם אין רגישות), 25-30 טיפות.
ארטיקים וגלידות דל שומן - 0%-2%, וללא סוכר, היום יש מבחר ענק של טעמים.
בשבוע ה-3 אחרי ניתוח תוסיף מאכלים כמו : מוס טונה על בסיס אשל (מתקון באינטרנט), מרק בקר/עוף עם ירקות מרוסקות (במרקם נוזלי), דייסת סולת נוזלית על חלב.
בתפריטים של בית חולים לא כותבים על מאכלים כאלה, אבל אי-אפשר להתקיים רק על דברי חלב, זה דוחה אחרי יומיים. אז קצת מחשבה והתיעצות עם הדיאטנית, ליווי צמוד של דיאטנית - וחיים יראו אחרת !
הרבה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט מצוין .
יגאל מויאל20/09/2012בהצלחה והרבה סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות - תגובה
שולה זק20/09/2012היי נילי
תודה על ההמלצות.
העברתי את המלצותיך לשאלות נפוצות על מנת שישרתו את כלל המנותחים המעונינים בתפריטים.
סופ"ש נעים וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)