מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מה במקרה של רצון להיכנס להריון אחריאופק27/02/2008
שלום רב, אני בת 37 ואם חד הורית לילדה קטנה. כל חיי הייתי "מלאה" אך ב-15 השנים האחרונות אני כבר בגדר שמנה. גובהי 1.65 ואנ שוקלת כרגע כ-100. שנה שעברה שקלתי 107 וירדתי 16 ק,ג במסגרת שומרי משקל, אך לצערי (שוב) עליתי את הרוב בחזרה.
מקריאה של המאמרים אני מבינה שהBMI שלי הוא 36.1 ואיני זכאית אוטומטית, אך יש לי היסטוריה של סכרת הריונית והורה חולה סכרת, לב ולחץ דם. הכולסטרול שלי גבוה ואני מאד סובלת (מוכח) מכאבי גב ופרקים)
אני כל הזמן במלחמה הזו להרזיה, אך לאחרונה התחלתי לחשוב על קיצור.
המדרבן שלי היא העובדה שאני מאד רוצה להיכנס להריון שוב בשנה הקרובה, ועקב העובדה שזה תלוי בהפרייה, הם לא מוכנים להתחיל לטפל בי מעל משקל 85 ק"ג. כבר הייתי קרובה ב92 ק"ג, אך לא הצלחתי לרדת עוד וזה כנראה מה ששבר אותי.
שאלותיי:
1. האם יש פרוצדורה שאינה תלויה בניתוח פותח בטן (שמעתי על משהו של טבעת שעושים "חיצונית, כלומר בלי פתיחה מלאה של הבטן) כי אם אני רוצה להיכנס להריון אח"כ זה בעייתי.
2. האם יש סיכון להריון לאחר ניתוח כזה, אם מבחינת נשיאת העובר, תזונה בזמן ההריון וכד'.
3. אם לא עושים את הניתוח דרך קופ"ח, האם עדיין חוקי הBMI תקפים?
בן דודי עבר ניתוח כזה לפני הרבה שנים ולא ירד ק"ג (לאורך זמן) וכיום הוא שמן יותר, האם זה מקרה סטטיסטי גבוה, או שזה אחוזון קטן של מיקרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר ניתוח בריאטרי
פרופ` אחמד מחג`נה27/02/2008שלום לך
1. לפי ה- BMI ומחלות הרקע (כאבי גב וכולסטרול גבוה) הינך זכאית לניתוח קיצור קיבה מה עוד שזה יעזור לך להכנס להריון, כמובן הניתוח על חשבון הקופה
2. אין בעיה להכנס להריון אחרי ניתוחים אלו, אומנם רצוי לחכות שנה מהניתוח מאחר ובשנה הזו תהיה ירידה דרסטית במשקל וזה יכול להשפיע על העובר
3. את כל הניתוחים האלו אנחנו מבצעים בלפרוסקופיה ללא פתיחת הבטן.
4. הוכח מדעית ולפי עבודות מחקר רציניות שטיפול כירורגי הינו האמצעי היחיד שגורם לירידה במשקל לזמן הארוך. רוב המנותחים נהנים מהניתוח ויורדים במשקל ורק חלק קטן לא יורד או יורד לתקופה ואחר כך עולה שוב. זה תלוי במנותח ובמעקב הצמוד של צוות המנתחים. אני עוקב אחרי המנותחים שלי לזמן ארוך יחד עם תזונאית צמודה והתוצאות טובות מאוד
תוכלי ליצור איתי קשר להסבר מפורט יותר על סוגי הניתוחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)