מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שנתיים וחצי אחרי ניתוח שרוולטלי29/10/2012
שלום רב,
אני שנתיים וחצי אחרי ניצוח שרוול. יש לי כמה שאלות אשר מטרידות אותי והרופאים לא יודעים לענות לי עליהם...
הגעתי למשקל היעד ממזמן אך מידי שבוע עדין יורדת במשקל.
האם זה יעצר מתי שהוא?
אני לוקחת המון ויטמינים ושומרת על בדיקות דם תקינות אך די חלשה.
אני עם תת פעילות של בלוטת התריס כבר 8 שנים שהייתה מאוד מאוזנת ומאז הניתוח פעמיים יצאה מאיזון. לא ברור לי מדוע. הלא ירדתי את כל העודפים שהיו (סה"כ 90 קילו) וכעת חזרתי למשקל נורמלי 75 ק"ג בגובה 176 ס"מ.
כעת העלו לי את המינון של התרופה - הלא יש פחות מסת גוף למה הבלוטה צריכה לעבוד כ"כ קשה?
היתכן שהגוף "מורעל" מהויטמינים? הלא גם יותר מידי לא טוב. במיוחד את אלה שהם על בסיס שומן.
ויטמין ה-D שלי ירד מתחת לנורמה בחודשיים האחרונים. האם יש בעיה של ספיגה לאחר ניתוח שרוול?
לסיכום, הירידה במשקל מצויינת אך נראה לי שיש לזה השלכות רבות לאחר תקופה.
אני לא מרגישה מלאת אנרגיה כמו שהייתי פעם.
למה כ"כ קשה לגוף? הלא אמור לו להיות קל יותר?
תודה רבה, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאים יענו - תגובה
שולה זק29/10/2012עד שהרופאים יענו לך אנסה מעט להרגיעך.
לגבי בלוטת התריס - אנשים רזים גם סובלים מתפקוד לקוי בבלוטה. ממליצה לגשת לאנדוקרנולוג להתייעצות ולקבל טיפול בהתאם.
לגבי עצירה בירידה - ממליצה לגשת לדיאטנית שתתאים לך תפריט משמר ועשיר יותר, שישמור על איזון בויטמינים ומירלים ואף בירידה במשקל.
לגבי ויטמין D - מסתבר שלמרות שאנו ארץ שטופת שמש כולםםם סובלים מחוסר ויטמין D. אני מניחה שרופא המשפח יכול לתת לך מענה וטיפול הולם שתתחזקי ולא תרגישי חלשה, כדברייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)