מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בירוקרטיה.מורי03/11/2012
כמו שהזכרתי בהודעות הקודמות - מועד הניתוח שלי נקבע ל22.11 בהר הצופים.
אני מבוטחת כללית פלטינום.
הגעתי לפגישה עם הדיאטנית בבית החולים כ-חודש לפני מועד הניתוח והופתעתי לגלות שיש עוד שלב שאני אמורה לעבור לפני הניתוח, מסתבר ששלב מכריע.
הדיאטנית אמרה שיש "מרפאת השמנה" , פרוייקט חדש של הקופה (פעיל מחודש יולי) שלאחר ביקור בה, ביקור הכולל פגישה עם הרופא, עובדת סוציאלית ודיאטנית (על שלב הדיאטנית אני יכולה לפסוח כי במקרה מדובר באותה הדיאטנית של בית החולים שנפגשתי איתה) ורק אחרי כל זה יתקבל האישור הסופי לניתוח.
לאחר ששמעתי את זה, מיהרתי לדבר עם רופא המשפחה שלי. הוא אמר שהוא מכיר את העניין החדש הזה, ושהמרפאה נועדה בעיקר למקרים בהם אנשים גבוליים מנסים להשיג אישור לניתוח וכביכול "ממציאים" מחלות נלוות. מסר לי שלא אתרגש ושהוא יסדר את זה בהקדם.
ואני שואלת - למה להערים קשיים? אני לא בBMI גבולי, אני עם כמעט 43 !!!
קיבלתי אישורים מכולם. מרופא המשפחה, מהרופא המנתח, אני בקריטריונים!
חשוב לי לציין, שחברה של המשפחה, בחורה עם BMI מעל 50 , עושה את אותו התהליך שלי, נמצאת באותה הקופה, עם אותו המנתח, קיבלה אישור מהמרפאה אחרי יומיים.
אני מחכה כבר מעל שבוע! ע"פ דברי הדיאטנית בבית החולים, אי הסדר עם המרפאה הזו, יכול לגרום לדחיית מועד הניתוח.
אני רותחת מעצבים. מי הוא אותו ד"ר במרפאת השמנה (בנינו, ידוע שהכל פה זה עניין של לחסוך כסף ומימונים) שיגיד לי לא?! כי המנתח שלי לא הניד עפעף ואישר לי מיד.
שולה, תעזרי לי... את מכירה את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירוקרטיה. - תגובה
שולה זק03/11/2012אכן קשה להילחם בבירוקרטיה הענפה בארצנו.
במקרה דנן - אני חולקת על דעתך.
טוב שיש מרפאה רב תחומים - חלום שאולי יתגשם בעתיד שבכל בית חולים תהיה מרפאה כזו הכוללת רופא, דיאטנית, עובדת סוציאלית ואחות מתאמת.
תתפלאי עד כמה אנשים כמוך וכמו חברתך, שעומדים בקריטריונים, מגיעים לא מוכנים לניתוח. לא יודעים מה השלכותיו , איך להתנהל לפני (דיאטת חלבונים), אחרי הניתוח מה לאכול, מתי לחזור לעבודה, פעילות גופנית וכו'. כך שקודם כל יבורך המעך הבריאטרי בהר הצפופים שכך נוהג.
ולעניניינו -- אין לי משג למה יש סחבת או טרטור. אולי "חבלי לידה" רוצה להאמין שתצליחי לברר הנושא ולהגיע לפגישה ולניתוח מוכנה.
שוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אני על סף יאוש...
מורי04/11/2012בהמשך למה שסיפרתי - ישנן התפתחויות.
אתחיל בהבהרה - לא מדובר במרפאת השנה מטעם המחלקה בהר הצופים, אלא מרפאה של קופת חולים כללית.
רופא המשפחה שלי זימן אותי לפגישה עימו זאת לאחר ששוחח עם מנהל מרפאת ההשמנה החדשה, ונאמר לו כי לא מאשרים לי את הניתוח!!!
בפגישה נאמר לי כך - עיקרי הדברים:
רופא המשפחה שלי פתח בכך שאם אחליט בכל זאת לגשת לניתוח, בסופו של דבר הקופה תוציא לי את ההתחייבות (דרך מרפאת ההשמנה).
מסר כי עיקר פעילות המרפאה החדשה הזו היא, לא תאמיני, למנוע את הגעתם של מנותחים עתידיים לשולחן הניתוחים (כך אמר לי במילים האלה!) זאת מכיוון שקופת החולים כללית יוצאת בפרוייקט חדש בו יש להם אמונה כי אדם עם עודף משקל יוכל בלווי הצוות המתאים לרדת במשקל ללא ניתוח. אציין כי לעניות דעתי, לא במקרה, המרפאה "צצה" ואישורה מהווה תנאי לניתוח כמה ימים ספורים לפניו, אחרי כל הציפייה, אחרי כל הבדיקות וכל האישורים הנחוצים ולא בתחילת התהליך! אני טוענת שהכל פה עניין של שחיתות ופוליטיקה בתוך הקופה, המרפאה מנסה לקצור "הצלחות" של מניעת ניתוחים ובכך להצדיק את קיומה, זאת על חשבון נפש פגועה וצמאה לשינוי של המועמד!
כמו שאמרתי לך, חברתי קיבלה מהם אישור מיידי זאת מכיוון שהיא מעל גיל 30 ועם BMI מעל 60. אז מה היה כל חטאי?! שאני בת 23 עם BMI 43 ?!?! שלא חיכיתי עוד כמה שנים כדי לחלות בסכרת כמו אבי או להיות עם שומנים בדם? רק אם אגיע למצב של 170 קילו יאשרו לי בלי בעיות? הריי יש קריטריונים ברורים לא?! במקום להעריך ולהוקיר את החלטתי האמיצה לעבור שינוי בגילי הצעיר יחסית, פעם אחת ולתמיד בעניין המשקל העודף, שמים לי רגליים מכל כיון!
כמובן שהתנגדתי להצעת הרופא. (נו באמת, למה לעזאזל ישנה מחשבה שאדם ממהר להגיע לשולחן הניתוחים לפני שניסה אינספור פעמים לרדת במשקל ללא התערבות כירורגית?!) בסיום הפגישה נתבקשתי להעלות את כל הנאמר על הכתב, והרופא שלי יגיש ערעור לאותו ד"ר מנהל מרפאת ההשמנה, שלא אישר לי זאת כמה ימים לפני כן. פאטתי.
מסקנתי היא אחת: הכל כאן פונקציה של כסף כסף כסף. אני מאוכזבת, אני מותשת, אני מתוחה. עזרה בבקשה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על החפירה, אבל..
מורי05/11/2012אני מגוללת את הסיפור הזה מעל דפי הפורום בכדי שמנותחים עתידיים מבוטחי כללית ידעו שיש מצב גדול מאוד שיתקלו באוזניים ערלות כמו שאני חווה עכשיו.
מעבר לכך, אשמח לשמוע ממך שולה האם נתקלת בדבר דומה כיו"ר עמותת משקל בריא והאם העמותה יכולה לסייע לי?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על החפירה, אבל.. - תגובה
שולה זק05/11/2012אף אחד לא יכול להכנס לכיס של הקופות ולשיקולים בכספיים שלהם.
צר לי שקטנתי לעזור .
אז מוזמנת להתקשר אלי ונראה כיצד ניתן לקדם את הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אני על סף יאוש... - תגובה
שולה זק05/11/2012מורי נראה לי שבסערת רגשות את עושה סלט מכל הנושא.
על פניו, נראה לי שההתנהלות נכונה.
את מוזמנת להתקשר אלי ואנסה להבין מה הבעיה ואיך מתקדמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה
מורי05/11/2012ההתנהלות ממש לא נכונה.
אתקשר מחר ואסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לשמוע - תגובה
שולה זק06/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמחתי
מורי06/11/2012לא אצטרך להתקשר זאת מכיון שהניתוח אושר, רק לאחר הגשת ערעור והתנצלות המרפאה. הכל בסדר.
תודה בכל אופן שולה יקירתי, אל לנו לשכוח שהחלק הקשה עוד לפנינו. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמחתי - תגובה
שולה זק06/11/2012שמחה בשמחתך....והדרך אל האושר רצופה חיוכים. חייכי ותחשבי חיבי - אז כלום לא יהיה קשה
אנחנו כאן איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)