מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- האם אוכל לעשות ניתוח?יעל21/01/2013
שלום,
אני בחורה בת 26.
גובהי הוא 1.52 ומשקלי 76 פחות או יותר
BMI 33
השמנת יתר.
כל חיי אני סובלת מהשמנת יתר, יורדת במשקל 10 קילו עולה 15, יורדת 8 עולה 6.
הגוף שלי כבר לא יכול לשאת את זה, הנפש שלי כבר שבורה מזה, חיי החברה קשים לי
במשפחתי קיימות בעיות שללחץ דם, סוכרת ולב.
אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח שרוול, קראתי רבות על הניתוח, שמעתי מחברים רבים שעברו ניתוח זה.
האם אוכל לעבור את הניתוח?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים - תגובה
שולה זק21/01/2013שלום יעל
את לא עומדת בקריטריונים לניתוח, כך שלא תוכלי לקבל אישור.
הקריטריונים נקבעו על ידי ארגון הבריאות העולמי. הניתוחים לקיצור קיבה לא "ניתוח כבקשתך" אלא נועדו לאנשים הסובלים מהשמנת יתר חולנית וסובלים ממחלות רקע נילוות כתוצאה מההשמנה.
הניתוח הוא לא הוקוס פוקוס - נכנסים שמנים ויוצאים רזים. בשביל לרזות צריך לעבוד. להיות במעקב דיאטנית, לאכול תפריט דיאטטי, לשלב פעילות גופנית, אף מומלץ לקחת חלק בקבוצת תמיכה וכמובן לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים. כל זאת את יכולה לעשות גם ללא ניתוח בגילך הצעיר ועם רצון והחלטה לבצע ולהצליח. כך גם תהיי גאה בעצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שרוול
יעל21/01/2013כל החיים שלי אני רודפת אחרי המשקל...
חדרי כושר, תזונאיות, שומרי משקל, חלי ממן , קבוצות תמיכה והכל
לרגע לא אמרתי ניתוח לבקשתך ונראה לי ששפטת אותי לא נכון.
בחודש האחרון אבי עבר אירוע לב שחלקו קשור להשמנת יתר ואני חטפתי כאפה רצינית.
אני יודעת שהניתוח זה לא הפתרון הראשוני אבל אני לא חושבת שאני מרימה ידיים.
אין יום ואין רגע שאני לא חושבת על איך ולמה אני נראית ככה, אוכלת ככה או פועלת ככה.
כמו שאמרתי במשפחתי יש היסטוריה של מחלות לב, סוכר ולחץ דם אני כבר לחוצה והגוף שלי לא מצליח להוריד עוד ממסתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שרוול - תגובה
שולה זק21/01/2013אני אף פעם לא שופטת אף אחד.
אני בהחלט מבינה אותך ואת תחושותיך, אך מה לעשות יש קריטריונים והם הקובעים. צר לי לשמוע על מחלות במשפחתך ומאחלת בריאות לאביך. אבל מחלות רקע במשפחה לא נמאים בקריטריונים ומעבר לכך, את לא נמצאת בקרירטיון לניתוח. כך שמה שנותר זה להחליט באמת לקחת את גורלך בידיים ולהתמיד. לעבור את המסלול שציינתי - זו הדרך להצלחה.
על מנת להיות ברורה - להלן הקריטריונים של ארגון הבריאות העולמי שמשרד הבריאות אימץ והנחה הקופות לפעול על פיהם:
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות (של המטופל) סוכרת, לחץ דם גבוה, כרולסטרול, דום נשימה בשינה, בעיות פוריות.
BMI 40 ומעלה - כל אחד זכאי.
שוב חוזרת על דברי - ממליצה לגשת לדיאטנית, לקבל תפריט מתאים ולהתחיל את המסלול של שינויי הרגלי אכילה ואורח חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)