שאלה לפרופסור מחאג'נה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור מחאג'נה
    אורלי
    22/10/2013

שלום פרופסור. ברצוני לשאול אותך שאלה. לאחר ניתוח התריסריון ,כתבת בפורום, שייתכנו יציאות מרובות ורכות(6 פעמים לערך ביום)ובהמשך ההחלמה ייתכן כי המצב יתאזן.שאלתי היא זאת, אם המצב לא מתאזן ועדיין ישנן יציאות רכות ואף שלשולים אחרי הניתוח. ויש מצב ששילשולים אלה או יציאות רכות אלה חוזרות ונישנות מספר פעמים רב ביום.האם יש לכך פתרון ? אודה לך עם תענה לי אורלי

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור מחאג'נה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור מחאג'נה - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    23/10/2013

אורלי שלום. ישנה חשיבות גדולה לסוג התזונה הנצרכת לאחר ניתוח מסוג זה. ייתכן כי מרכיבים מסויימים שאת אוכלת כגון שומנים מעודדים עוד יותר יציאות שלשוליות. מאוד חשוב מעקב צמוד של דיאטאנית בקהילה ולחפש את הגורם לבעיה.
    במידת הצורך ניתן להעזר בתכשירים עוצרים כגון סטופית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לפרופסור מחאג'נה

אורלי
    23/10/2013

היי פרופסור,ראשית, תודה על תשובתך.שנית יש לציין המהירות שבה חזרת אליי עם תשובה הייתה מעבר למצופה, ועל כך תודה נוספת. ולשאלתי אם אני כן נמצאת במעקב צמוד של דיאטנית בקהילה,אך עדיין יש לי שלשולים לעיתים תכופות,וייתכנו שלשולים כמעט בכל יציאותיי אפילו ביום אחד בלבד. האם אפשר להעזר בתכשירים עוצרים כגון סטופית,שציינת בתגובה,באופן קבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לפרופסור מחאג'נה - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    04/11/2013

אפשר להתחיל עם התרופה ועם הזמן לבדוק בשנית. לרוב הצורך לתרופה יורד עם הזמן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה עלשענית לשאלותיי פרופ'

אורלי
    13/11/2013

אני מקווה שאני לא מטרידה בשאלותיי הרבות פרופסור!!! פשוט אני לפני ניתוח מעקף ואני מתלבטת באיזה ניתוח לבחור:מעקף קיבה או מעקף תריסריון. רבות מן המנותחות עברו מעקף קיבה ואני מעוניינת לשאול על מעקף תריסריון ואין לי ממש את מי לשאול.אז אני פונה אלייך שוב, ברשותך, לשאלות נוספות 1יש מצב (נדיר אבל קיים ,לפי כתובייך בפורום) שאחרי ניתוח מעקף תריסריון, מנותחת יכולה להגיע לתת משקל. וזאת בשל חוסר יכולת הגוף לספוג מזון לאחר הניתוח.האם ישנו פתרון למצב זה? 2 אחרי ניתוח מעקף תריסריון, יש לצרוך מזון עתיר חלבונים.אני אוכלת בשר ביצים וכו, אך כמה מנות חלבון אני צריכה לאכול ביום לאחר הניתוח? אשמח שתסביר לי באופן מוחשי לדוגמא: 3 ביצים ליום מספקות את מנת החלבון הדרושה?או אולי 2 חתיכות כרעיים ביום?(כרע=ירך+שוק של תרנגולת) 3 האם אפשר להשתמש ב"אבקת חלבונים"( כמו האבקה שמשתמשים אנשים שרוצים לנפח את שריריהם . אין לי מושג איך קוראים לאבקות האלה, מקווה שתבין למה אני מתכוונת)שעושים איתה מלשייקים, כמנת חלבון?האם אבקות אלו נחשבות למנת חלבון? סיימתי,מספיק להיום.אשמח מאוד שתענה לי על שאלות אלה.ושוב ,תודה על הסבלנות ומתן התשובות לשאלותיי.לילה טב ומבורך. אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה עלשענית לשאלותיי פרופ' - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    18/11/2013

מקווה לזכור את כל הסעיפים.
    לגבי תת תזונה זה יכול לקרות באחוזים בודדים (בספרות סביב ה - 1% ) במקרים בהם נכשל טיפות שמרני (העשרת חלבון) אפשר לפתור את הבעיה כירורגית ע"י ארכת המעי המשותף.
    חולים לאחר ניתוח עם ירידה ברמת חלבון אפשר לתת אבקת חלבון. כל המנותחים נמצאים במעקב צמוד שלי ושל הדיאטאנית שלי, כך המצב מרכזים השונים ומקבלים הדרכה טובה לגבי הכלכלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו