מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה לפרופסור מחאג'נהאורלי22/10/2013
שלום פרופסור. ברצוני לשאול אותך שאלה. לאחר ניתוח התריסריון ,כתבת בפורום, שייתכנו יציאות מרובות ורכות(6 פעמים לערך ביום)ובהמשך ההחלמה ייתכן כי המצב יתאזן.שאלתי היא זאת, אם המצב לא מתאזן ועדיין ישנן יציאות רכות ואף שלשולים אחרי הניתוח. ויש מצב ששילשולים אלה או יציאות רכות אלה חוזרות ונישנות מספר פעמים רב ביום.האם יש לכך פתרון ? אודה לך עם תענה לי אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור מחאג'נה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה23/10/2013אורלי שלום. ישנה חשיבות גדולה לסוג התזונה הנצרכת לאחר ניתוח מסוג זה. ייתכן כי מרכיבים מסויימים שאת אוכלת כגון שומנים מעודדים עוד יותר יציאות שלשוליות. מאוד חשוב מעקב צמוד של דיאטאנית בקהילה ולחפש את הגורם לבעיה.
במידת הצורך ניתן להעזר בתכשירים עוצרים כגון סטופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופסור מחאג'נה
אורלי23/10/2013היי פרופסור,ראשית, תודה על תשובתך.שנית יש לציין המהירות שבה חזרת אליי עם תשובה הייתה מעבר למצופה, ועל כך תודה נוספת. ולשאלתי אם אני כן נמצאת במעקב צמוד של דיאטנית בקהילה,אך עדיין יש לי שלשולים לעיתים תכופות,וייתכנו שלשולים כמעט בכל יציאותיי אפילו ביום אחד בלבד. האם אפשר להעזר בתכשירים עוצרים כגון סטופית,שציינת בתגובה,באופן קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופסור מחאג'נה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה04/11/2013אפשר להתחיל עם התרופה ועם הזמן לבדוק בשנית. לרוב הצורך לתרופה יורד עם הזמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה עלשענית לשאלותיי פרופ'
אורלי13/11/2013אני מקווה שאני לא מטרידה בשאלותיי הרבות פרופסור!!! פשוט אני לפני ניתוח מעקף ואני מתלבטת באיזה ניתוח לבחור:מעקף קיבה או מעקף תריסריון. רבות מן המנותחות עברו מעקף קיבה ואני מעוניינת לשאול על מעקף תריסריון ואין לי ממש את מי לשאול.אז אני פונה אלייך שוב, ברשותך, לשאלות נוספות 1יש מצב (נדיר אבל קיים ,לפי כתובייך בפורום) שאחרי ניתוח מעקף תריסריון, מנותחת יכולה להגיע לתת משקל. וזאת בשל חוסר יכולת הגוף לספוג מזון לאחר הניתוח.האם ישנו פתרון למצב זה? 2 אחרי ניתוח מעקף תריסריון, יש לצרוך מזון עתיר חלבונים.אני אוכלת בשר ביצים וכו, אך כמה מנות חלבון אני צריכה לאכול ביום לאחר הניתוח? אשמח שתסביר לי באופן מוחשי לדוגמא: 3 ביצים ליום מספקות את מנת החלבון הדרושה?או אולי 2 חתיכות כרעיים ביום?(כרע=ירך+שוק של תרנגולת) 3 האם אפשר להשתמש ב"אבקת חלבונים"( כמו האבקה שמשתמשים אנשים שרוצים לנפח את שריריהם . אין לי מושג איך קוראים לאבקות האלה, מקווה שתבין למה אני מתכוונת)שעושים איתה מלשייקים, כמנת חלבון?האם אבקות אלו נחשבות למנת חלבון? סיימתי,מספיק להיום.אשמח מאוד שתענה לי על שאלות אלה.ושוב ,תודה על הסבלנות ומתן התשובות לשאלותיי.לילה טב ומבורך. אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה עלשענית לשאלותיי פרופ' - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה18/11/2013מקווה לזכור את כל הסעיפים.
לגבי תת תזונה זה יכול לקרות באחוזים בודדים (בספרות סביב ה - 1% ) במקרים בהם נכשל טיפות שמרני (העשרת חלבון) אפשר לפתור את הבעיה כירורגית ע"י ארכת המעי המשותף.
חולים לאחר ניתוח עם ירידה ברמת חלבון אפשר לתת אבקת חלבון. כל המנותחים נמצאים במעקב צמוד שלי ושל הדיאטאנית שלי, כך המצב מרכזים השונים ומקבלים הדרכה טובה לגבי הכלכלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)