תחילת טיפול ויגובי

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• תחילת טיפול ויגובי
    דנה
    16/07/2025

אתמול הזרקתי לראשונה ויגובי0.25 ואני לוקחת כבר מעל 10 שנים ציפרלקס חוויתי היום התקף חרדה רציני שלא חוויתי שנים האם זה אומר שכדאי לוותר

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחילת טיפול ויגובי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויגובי וחרדה

ד"ר אסנת רזיאל
    17/07/2025

שלום רב,

ראשית, חשוב לי להרגיע ולומר שהחוויה שאת מתארת מובנת, וממש לא נדירה לאחר התחלת טיפול חדש, במיוחד בשילוב עם תרופות אחרות כמו ציפרלקס.

ויגובי (Wegovy) היא תרופה יעילה מאוד לטיפול בהשמנה, הפועלת על ידי חיקוי ההורמון GLP-1. אחת מתופעות הלוואי האפשריות של תרופות מסוג זה (כמו ויגובי, אוזמפיק או מונגרו) היא שינוי בתחושה הרגשית ולעיתים אף החמרה זמנית של מצבים נפשיים כמו חרדה או דכדוך, בעיקר בשבועות הראשונים לשימוש.

השילוב עם ציפרלקס (תרופה נפוצה לטיפול בחרדה ודיכאון) כשלעצמו בדרך כלל אינו בעייתי, ורבים מהמטופלים שלי משתמשים בהצלחה בשתי התרופות במקביל. עם זאת, לעיתים קרובות בתחילת השימוש בתרופה חדשה עלולה להתרחש תגובה זמנית של החמרה בחרדה, שיכולה לנבוע מהשפעת התרופה על המוח והגוף, או אפילו מעצם החשש והשינוי סביב תחילת הטיפול החדש.

האם זה אומר שצריך להפסיק מיד את השימוש בוויגובי?
    לא בהכרח. לרוב, התקפי חרדה או תחושות נפשיות כאלו מופיעים לזמן קצר בלבד (ימים עד שבועות ספורים) ומסתדרים מעצמם לאחר שהגוף מתרגל למינון החדש של התרופה.

ההמלצות שלי עבורך בשלב זה הן:
    • המשיכי לקחת את הציפרלקס כסדרו, ללא שינוי.
    • ודאי שאת נמצאת בסביבה תומכת, שומרת על תזונה מסודרת, שתייה מספקת, ומנוחה ככל האפשר.
    • אם התקף החרדה היה קשה במיוחד, מומלץ להיוועץ גם עם הרופא שהמליץ על הציפרלקס או עם המטפל שמכיר את הרקע הנפשי שלך.
    • מומלץ להמתין ולראות אם התחושה משתפרת במהלך השבוע-שבועיים הקרובים.

אם ההתקפים ממשיכים להיות קשים, או שאת מרגישה שהמצב הנפשי שלך מידרדר ולא משתפר בתוך זמן קצר, בהחלט רצוי לפנות לרופא המטפל כדי לשקול יחד את המשך השימוש בוויגובי או מעבר לתרופה אחרת מסוג דומה.

אל דאגה – ישנם פתרונות רבים ומגוונים לירידה במשקל, ואנחנו תמיד יכולים למצוא את הטיפול המתאים לך ביותר, שלא יפגע בבריאותך הנפשית והפיזית.

מאחלת לך שתרגישי טוב במהרה,
    ד”ר אסנת רזיאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו