זריקת מונג'רו שאלה לגבי מינונים

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• זריקת מונג'רו שאלה לגבי מינונים
    דיאנה
    11/10/2025

היי יש לי שאלה אשמח לקבל מענה מקצועי
    לפני כ- 8 שבועות התחלתי להזריק בפעם הראשונה בחיי מונג'רו 2.5. לא היו לי כמעט תופעות בכלל רק מעט חולשה ביום הזריקה. משבוע לשבוע הרגשתי שהתאבון חוזר אבל מאחר והייתי צריכה להעלות ל 5 מ"ג בערב חג ראש השנה ופחדתי לפתח תופעות החלטתי להמשיך ב 2.5 מ"ג. ביקשתי מהרופאה מרשם ל 10 מ"ג כדי שאוכל להזריק ממנו את הכמות הרצויה לי. הזרקתי 15 קליקים. אחרי 3 ימים פתאום "חליתי" זה הרגיש כמו תופעות לוואי+ תוספת של וירוס ויראלי. ככה הרגשתי זוועה במשך שבועיים שלמים (בחילות בלי הפסקה, הקאה, חולשה, צמרמורות, פשוט סמרטוט. עד שלבסוף כבר הגעתי למיון ואושפזתי. מציינת שיש לי סכרת נעורים ואני עם סנסור+ משאבת אינסולין והגעתי לסוכרים מאוד נמוכים על אף שהשעתי את המשאבה כל הזמן כמעט. השאלה שלי היא כזו- יכול להיות שהכל בגלל שהזרקתי מתוך מזרק של 10 ? מה הסיכוי לפתח תופעות אחרי חודש שלם עם הזריקה ובלי העלאת מינון אפילו? עשיתי הפסקה של שבוע אני צריכה להזריק ביום שני ומאוד מאוד חוששת.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי היה מצב של קטואצידוזיס?

ד``ר אסנת רזיאל
    05/02/2026

קטואצידוזיס סוכרתית (DKA) בהחלט יכולה להסביר תמונה קלינית כמו זו שתיארת, והיא ידועה בכך שלעתים היא מתחזה למחלה ויראלית, במיוחד בשלבים הראשונים.

במטופלת עם סוכרת נעורים (Type 1), השילוב של:

* ירידה חדה באכילה עקב מונג'רו
    * בחילות והקאות ממושכות
    * השעיות חוזרות או הפחתה משמעותית של אינסולין
    * מצב קטבולי כללי

עלול להוביל להתפתחות DKA מלאה או מצב טרום-קטואצידוטי, גם אם הסוכרים אינם גבוהים במיוחד.

חשוב להדגיש:
    היפוגליקמיות אינן שוללות DKA.
    במצבים של צום, הקאות והפחתת אינסולין, הגוף עלול לפרק שומן ולייצר קטונים, מה שמוביל לחמצת מטבולית גם ללא היפרגליקמיה בולטת. במקרים כאלה התסמינים כוללים:

* בחילות והקאות
    * חולשה קיצונית
    * כאבי בטן
    * צמרמורות ותחושת מחלה כללית
    ולכן התחושה הסובייקטיבית היא לעיתים “וירוס קשה שלא עובר”.

האבחנה נעשית באמצעות:

* גזים בדם (pH, ביקרבונט)
    * קטונים בדם או בשתן
    * אניון גאפ
    ולכן חשוב לבדוק בדיעבד האם ממצאים אלו הופיעו בסיכום האשפוז.

בהקשר זה, מונג'רו אינו גורם ישיר ל-DKA, אך הוא עשוי לשמש טריגר עקיף בחולי סוכרת נעורים, בשל דיכוי תיאבון, האטת ריקון קיבה והקאות, המחייבים התאמות אינסולין מדויקות מאוד.

לסיכום:
    ייתכן בהחלט שהאירוע שתיארת היה קשור לקטואצידוזיס או למצב מטבולי קרוב לכך, והתמונה בהחלט מתיישבת עם כך. ממצא כזה מחייב זהירות יתרה בהחלטה על חידוש הטיפול, ובוודאי שלא חזרה אוטומטית להזרקה ללא בירור ותיאום אנדוקרינולוגי מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי היה מצב של קטואצידוזיס?

ד"ר אסנת רזיאל
    05/02/2026

קטואצידוזיס סוכרתית (DKA) בהחלט יכולה להסביר תמונה קלינית כמו זו שתיארת, והיא ידועה בכך שלעתים היא מתחזה למחלה ויראלית, במיוחד בשלבים הראשונים.
    במטופלת עם סוכרת נעורים (Type 1) השילוב של:
    • ירידה חדה באכילה עקב מונג'רו
    • בחילות והקאות ממושכות
    • השעיות חוזרות או הפחתה משמעותית של אינסולין
    • מצב קטבולי כללי
    עלול להוביל להתפתחות DKA מלאה או מצב טרום - קטואצידוטי, גם אם הסוכרים אינם גבוהים במיוחד.
    חשוב להדגיש:
    היפוגליקמיות אינן שוללות DKA.
    במצבים של צום, הקאות והפחתת אינסולין, הגוף עלול לפרק שומן ולייצר קטונים, מה שמוביל לחמצת מטבולית גם ללא היפרגליקמיה בולטת. במקרים כאלה התסמינים כוללים:
    • בחילות והקאות
    • חולשה קיצונית
    • כאבי בטן
    • צמרמורות ותחושת מחלה כללית
    ולכן התחושה הסובייקטיבית היא לעיתים “וירוס קשה שלא עובר”.
    האבחנה נעשית באמצעות:
    • גזים בדם pH, ביקרבונט
    • קטונים בדם או בשתן
    • אניון גאפ
    ולכן חשוב לבדוק בדיעבד האם ממצאים אלו הופיעו בסיכום האשפוז.
    בהקשר זה, מונג'רו אינו גורם ישיר ל-DKA, אך הוא עשוי לשמש טריגר עקיף בחולי סוכרת נעורים, בשל דיכוי תיאבון, האטת ריקון קיבה והקאות, המחייבים התאמות אינסולין מדויקות מאוד.
    לסיכום:
    כן, ייתכן בהחלט שהאירוע שתיארת היה קשור לקטואצידוזיס או למצב מטבולי קרוב לכך, והתמונה בהחלט מתיישבת עם כך. ממצא כזה מחייב זהירות יתרה בהחלטה על חידוש הטיפול, ובוודאי שלא חזרה אוטומטית להזרקה ללא בירור ותיאום אנדוקרינולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו