על הניתוח...

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• על הניתוח...
    נטלי
    08/12/2009

היי ערב טוב האם בזמן הניתוח של השרוול מסירים את הקיבה ?,
    כלומר ממש חותכים אותה ומוציאים מהגוף?,
    או שחותכים והיא נשארת בגוף?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על הניתוח...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרוול

שולה זק
    08/12/2009

ניתוח שרוול
    זהו ניתוח בו מנתקים כ-75% מנפח הקיבה, ומשאירים קיבה קטנה יותר, הדומה לשרוול בצורתה. את החלק שנותק מרחיקים מן הגוף ומשום כך הניתוח אינו הפיך. בניתוח זה נשמר ההמשך האנטומי של מערכת העיכול דרך השוער של הקיבה אל המעי הדק וכתוצאה נשמרת יכולת אכילה של מגוון מזונות עשיר. ניתוח ''שרוול קיבה'' מבוצע אף הוא בלפרוסקופיה, ללא פתיחת הבטן. הניתוח אינו משפיע על ספיגת המזון, ולכן צריכת מתוקים או מזונות ומשקאות עתירי קלוריות עשויה לפגוע בתוצאות הניתוח. ככל הנראה יש בו גם אפקט הורמונלי המפחית את תחושת הרעב והתיאבון ע''י הפחתת הורמון הרעב, גרלין. עובדה זו מסייעת בשינוי הרגלי האכילה של המטופלים.
    באתר העמותה תמצאי את האינפורמציה על כל הניתוחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שולה...

נטלי
    09/12/2009

רק עוד שאלה אחת שאת אומרת מרחיקים מהגוף את שאר הקיבה זה אומר שמוציאים אתה מהגוף נכון כלומר היא לא נשארת בחלל הבטן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן מוציאים.

ליאור
    09/12/2009

בניתוח מעקף משאירים , למרות שהקיבה לא מבצעת את תפקידה יותר , ובניתוח שרוול מוציאים את החלק שחותכים.
    סתם מסקרנות - זה משנה לך או ששואלת לידע כללי ?
    בהצלחה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

נטלי
    09/12/2009

זה בכלל לא משנה לי פשוט אני רוצה לעשות את השרוול אני עשיתי לפני שנתיים את הטבעת שלא הצליחה.... ואני שואלת סתם מסקרנות לא משהו קריטי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

נטלי
    09/12/2009

זה בכלל לא משנה לי פשוט אני רוצה לעשות את השרוול אני עשיתי לפני שנתיים את הטבעת שלא הצליחה.... ואני שואלת סתם מסקרנות לא משהו קריטי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה הטבעת לא הצליחה ?

ליאור
    09/12/2009

מה הכוונה לא הצליח ?
    לא הצלחת לרדת ? לא הצלחת לשמור ?
    את עומדת כיום בקריטריונים לניתוח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליאור

נטלי
    10/12/2009

הניתוח לא הצליח בקטע של עם אני סוגרת עוד קצת אני לא מצליחה לבלוע רוק ולישתות,
    ומנגד אני מצליחה לאכול הכול כי אני אוכלת מאוד לאט..
    בהתחלה היתה לי ירידה של 17 קילו אבל כל הזמן ההיתי רעבה
    היום הבי אמ אי שלי הוא 37 ולפי מה שהבנתי לא צריך בי אמ אי 40 אחרי ניתוח טבעת... נכון?
    עזוב אני קצת מאוכזבת מהניתוח הזה.. פעמיים ההיתי בבית חולים בגללו לא יודעת לפעמים משהו זז שם כניראה הטבעת ואני מתפתלת מכאבים...
    אני ממש מתחרטת שלפני שנתיים לא עשיתי את השרוול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה להתחרט

ליאור
    10/12/2009

הזמן עבר , עכשיו אולי את יותר בשלה ומוכנה לניתוח , והתוצאות יהיו בהתאם.
    חשוב לקחת לקחים שהופקו מניתוח קודם , בשביל להגדיל את ההצלחה של הניתוח הבא.
    מבחינת BMI - הקריטריונים הם 40 , לא יודע אם יש קשר לזה שזה ניתוח שני.
    בהצלחה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נטלי

שולה זק
    10/12/2009

גם לניתוח חוזר צריך קריטריונים או סיבות רפואיות. אני מציעה שתתחילי לחשוב חיובי .
    הטבעת לא גרועה כלל וכלל ובל נשכח שעד לפני כמה שנים היא היתה פתרון הקסם.
    בואי נצלי את הכלי שבידייך. פני לדיאטנית שתתאים לך תפריט מאוזן ושלבי פעילות גופנית ותראי לאיזה תוצא נפלאות תגיעי.
    תמיד תוכלי לפנות ולהתקשר ואשמח לתמוך ולעזור
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול

פרופ` אחמד מחג`נה
    19/12/2009

בניתוח שרוול מסירים בין 75-85% מנפח הקיבה ומוציאים אותו החוצה. בנוסף להקטנת נפח הקיבה אנחנו מורידים רמות הורמון הגרילין אשר אחראי לרעב וכך החולה אינו רעב ואוכל נפחים קטנים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו