מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- החלטתיlibby12/12/2009
מסיבות בריאותיות שאני רוצה לעבור ניתוח, השבוע יש לי פגישה עם כירורג בקופת חולים כדי לקבל הפנייה ולהתחלת התהליך. אני כרגע בהתלבטויות עם עצמי לגבי סוג הניתוח - טבעת או שרוול, טבעת כי זה הפיך אבל עם הרבה סיבוכים עתידיים, שרוול כיוון שזה עדכני יותר אבל מפחדת מהעובדה שזה אינו הפיך.
למרות שקראתי על סוגי הניתוחים השונים, אני עדיין רוצה הסבר לגבי 2 הניתוחים האלו.
במה הוא שונה מהטבעת, מהם ההגבלות של הניתוח? האם אוכל לבלוע תרופות אחרי הניתוח (בין אם זה שרוול או טבעת) בהמשך התהליך או שנדונתי לריסוק התרופות לעד?
האם יש כאן נשים שעברו את הניתוח הזה ואחר כך עברו הריונות? איך עבר ההריון מבחינת האוכל?
וכל דבר שנראה לכם מתאים.
תודה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה לעבור ניתוח
שולה זק13/12/2009שלום ליבי
כתבת שהחלטת לעבור ניתוח, אך לא מסרת את הנתונים של גובה ומשקל לחישוב ה- BMI , לדעת אם את עומדת בקריטריונים. לאיזה קופה את שייכת?
אני מציעה שתיכנסי לאתר עמותת משקל בריא שם תמצאי תשובות לכל שאלותיך וגם לינקים לאתרים נוספים.
לגבי סוג הניתוח, רצוי להתאים בהתיעצות עם המנתח, על פ הבדיקות, המצב הכללי, הרגלי האכילה ו/או הפרעות אכילה.
לאחר כל ניתוח אפשר להכנס להריון, כמובן לאחר תקופת "צינון" של שנה לפחות, על מנת לתת לגוף לרדת במשקל ולהתאזן.
לפני פגישתך עם המנתח, הכיני לך רשימת שאלות. לאחר מכן נשמח לענות לכל שאלה נוספת וללוותך לאורך כל הדרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר נתונים
libby14/12/2009גובה 1.60 ס"מ
משקל מעל 130 ק"ג עם עבר ארוך של ניסיונות הרזייה
גיל 28
קופ"ח מאוחדת עם כל הביטוחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיצור קיבה
שולה זק14/12/2009שלום ליבי
לפי הנתונים שמסרת יש לך BM! 50.7, שזה גבוה
את יכולה לעשות תור למנתח בריאטרי (קיבה) מבלי להמתין לתור לכירורג רגיל שיפנה אותך.
לא ציינת את אזור מגורייך.
תוכלי ליצור עימי קשר ואשמח להסביר ולהנחות אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליבי
ליאור13/12/2009קודם כל ברכות על ההחלטה ההאמיצה והמון בהצלחה .
עברתי ניתוח שרוול לפני 3 וחצי חודשים ואוכל לענות על חלק מהשאלות בתחום השרוול .
נכון שהשרוול אינו הפיך כמו הטבעת , אבל אני לא רואה בזה איזו שהיא בעיה , אולי להפך - אי אפשר לפתוח ולסגור לפי מצבי רוח ומזג אויר - דבר שעשוי לעזור יותר .
שמעתי וראיתי הרבה מנותחי טבעת שמספרים על הקאות מרובות ,במשך 3 וחצי חודשים אחרי הניתוח , לא הקאתי אף פעם.
מבחינת הגבלות : כיום , 3 חודשים אחרי הניתוח אני יכול לאכול כמעט הכל , חוץ מרשימה של כמה פירות וירקות , סיבים שצריך להמנע מהם ( אפרסמון , מנגו ... ) . מאמין שלכל אחד יש מאכלים ש"עוברים" יותר טוב מאצל אחר , אבל בעיקרון אין הגבלה .
ריסוק תרופות : כחודש אחרי היתוח אפשר לבלוע תרופות רגיל - לוקח כל יום מולטי ויטמין - כדור די גדול .
הריון לא עברתי :-) , אבל כמו ששולה אמרה , כדאי להמתין עד אחרי תקופת הירידה הגדולה במשקל - כשנה .
אשמח לענות על כל שאלה בנושא ,
בהצלחה בהמשך
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליבי...
נטלי...18/12/2009אני לפני שנתיים עשיתי את הטבעת ועלי הניתוח לא עבד.....
מסיבות כאלה ואחרות לעומתי אמא שלי עשתה גם את הטבעת ויורדת יפה במשקל אך באופן איטי....
יש לי שלושה חברות שעשו את השרוול והן בחורות צעירות לאחת מהן היה בעייה להכנס להריון שהיא היתה שמנה והיום היא אמא לתינוק בן שלושה חודשים....
אני עכשיו הולכת לעשות עוד שתי ניתוחים נוספים האחד להוציא את הטבעת והשני השרוול ...
לצערי לא הכרתי את ניתוח השרוול ולא שמעתי עליו כשעשיתי את ניתוח הטבעת....
לפי דעתי האישית השרוול יותר אפקטיבי... אבל שוב תלוי למי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרוול כנגד טבעת
פרופ` אחמד מחג`נה19/12/2009קשה בשורות מעטות לפרט את ההבדלים בין טבעת לשרוול. חלק גדול נאמר ע"י החברים. נכון שניתוח שרוול הוא לא הפיך אומנם מאחר ואנחנו שומרים על המשכיות מערכת העיכול והדבר היחידי שמשתנה זה כמות האוכל שאוכלים עם הרגשת שובע וירידה טובה במשקל, אני לא רואה שיש צורך בלהפוך את המצב הנוכחי. לא נתקלתי בחולה שרצה להפוך שרוול. יש הרבה כאלו עם טבעת. לגבי הריון אין בעיה אלא להפך נשים שלא יכלו להכנס להריון בגלל השמנת יתר ובעית הורמונים הצליחו להכנס לאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)