טבעת או שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• טבעת או שרוול
    ADI
    16/02/2010

לפני כחודש הגעתי לד"ר אבינוח שמיד המלץ לי על ניתוח הטבעת, במהלך הבדיקות לניתוח התברר לי כי יש לי בעיה כלשהי במעיים ועקב כך הגעתי לפרופ' ריבקינד בהדסה עין כרם שם הוא אמר כי עלי לשקול לבצע את ניתוח השרוול וזה כשכבר ממש הייתי נעולה על הטבעת.
    אחרי שקראתי מעט על השרוול הבנתי שמצד אחד יש לו יתרונות על הטבעת (כמו שאין הקאות) ומצד שני לאחר כשנה מביצוע הניתוח עולות רמות ההורמון של הרעב ויש אפשרות להשמין בחזרה..
    עד כמה זה באמת קורה שעולים בחזרה במשקל? עד כמה אפשר לעלות?
    בקיצור, אני אובדת עצות...הייתי כל כך נעולה על הניתוח ועכשיו אני מבולבלת לגמרי..
    (אני בת 22 והBMI שלי 39.6)

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טבעת או שרוול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום למתלבטת

ליבי
    16/02/2010

קודם כל ברגע שהלכת להתייעץ עם ד"ר אבינוח - דעי דבר אחד. מבחינתו אין שני לטבעת ואין מלבדה.
    כדי לקבל תשובה ברורה כדאי ללכת למנתח שמבצע את כל סוגי הניתוחים ולהתייעץ איתו.
    אני לא יודעת כיצד הבעיה הרפואית שלך מונעת ניתוח טבעת אבל הרופא בודאי יודע מדוע המליץ לך על שרוול.

שרוול קיבה הוא ניתוח רסטריקטיבי (מגביל כמות) במהלכו מורידים 80% מהקיבה ונותר שרוול שהוא קיבה רגילה לכל דבר אבל קטנה בהרבה.
    צדק מי שאמר לך שבשרוול אין הקאות כיוון שהשרוול (לא כמו הטבעת) הוא הקיבה שלך ללא מכשיר חיצוני.

אממה,
    בעוד שאת הטבעת ניתן לסגור ולפתוח כרצונך (ומתי שעלית במשקל או נעצרת) - לשרוול אין יכולת תמרון.
    זה גם אומר שיורדים הרבה יותר בהתחלה מאשר עם הטבעת מכיוון שאת הטבעת סוגרים באופן הדרגתי.
    מה אני מנסה לומר לך?
    גם בטבעת וגם בשרוול תיאלצי לסגל אורח חיים מסויים שיאפשר לך חיים נוחים ושמירה טובה על ההישגים.
    כן ניתן לאכול יותר (אבל עדיין לא כמו אדם רגיל) וכן ניתן להשמין אם לא שומרים על הפה.
    בכל סוגי הניתוחים, מלבד אולי מעקף תריסריון, ניתן להשמין (לא הכל אבל חלק ולעיתים לצערנו חלק נכבד).

הרבה יהיה תלוי בך - בכל ניתוח שבו תבחרי.
    לכל ניתוח יש מחירים ותועלות וכדאי לך לקרוא, לברר ולהתייעץ לפני בחירת הניתוח.

ממני,
    מנותחת שרוול כבר קרוב ל- 3 שנים
    מנהלת פורום "משורוולים החדש" באג'נדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבעת או שרוול

פרופ` אחמד מחג`נה
    17/02/2010

אין ספק שיותר ניתוחי שרוול מבוצעים בארץ מאשר טבעת והסיבה לכך שאיכות החיים לאחר שרוול היא יותר טובה מאשר טבעת. יותר ויותר טבעות אשר הוכנסו לפני שנים מוציאים עכשיו והופכים אותם לניתוח אחר (שרוול או מעקף). בעולם אחוז הטבעות אשר מוציאים מגיע עד 30% (עקב אי ספיקה, זיהום, תזוזה ועוד). עדיין 50% מהמנותחים יורדים במשקל ונהנים מהטבעת. האם זה מספיק טוב?
    היום אני ממליץ יותר על שרוול או מעקף מאשר טבעת. כמובן יש צורך להתאים את הניתוח לחולה.
    היתי רוצה לדעת מה הבעיה במעי ע"מ להשלים את התמונה
    אשמח מאוד להיות לך לעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים...

ADI
    17/02/2010

התברר שיש לי מלרוטציה רצינית (וגם בקע בסרעפת, אבל הבנתי שאותו אפשר לתקן גם בניתוח), אז הוצע לי לבצע את שני הניתוחים בו זמנית, גם לתקן את המלרוטציה וגם לעשות את השרוול...ואז אמנם ההחלמה קצת יותר קשה וארוכה אבל אני חוסכת ניתוח אחד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת לד"ר מחג'נה..

ADI
    21/02/2010

האם אתה מנתח גם מלרוטציה?
    למרות שרמב"ם רחוק לי הייתי מאוד רוצה להיות מנותחת אצלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ADI

פרופ` אחמד מחג`נה
    21/02/2010

תודה רבה. אני מנתח גם ניתוחים כלליים כולל מלרוטציה ואני בדיעה לא לבצע שני ניתוחים גדולים ביחד. היתי רוצה לפגוש אותך ולבדוק את החומר לפני ההחלטה על ניתוח משולב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחרונה..

ADI
    23/02/2010

לאיזה מספר להתקשר כדי לקבוע תור?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תור ליעוץ

פרופ` אחמד מחג`נה
    23/02/2010

שלום ADI
    תוכלי להתקשר לאסותא חיפה בטל 048810663 ולקבוע תור ליעוץ. אני מקבל ביום רביעי אחרי 16.00

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! נתראה מחר!

ADI
    23/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול ומלרוטציה של המעי

פרופ` אחמד מחג`נה
    25/02/2010

שלום ADI
    ראיתי את הדיסק ואכן מתאים למלרוטציה. אבקש ממך לבצע בדיקה דרך קופ"ח שנקראת PASSAGE ע"מ לראות את היקף המלרוטציה וצורת המעי.
    תודה ובהצלחהדובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PASSAGE

ADI
    08/03/2010

עשיתי היום את הצילום, הרופאה טוענת שמדובר במלרוטציה מלאה.
    תרצה שאגיע מחר לחיפה כדי להביא לך את הדיסק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול ומלרוטציה של המעי

פרופ` אחמד מחג`נה
    10/03/2010

ADI שלום
    יש לי תשובה בשבילך. תתקשרי אלי מחר בבוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו