לדר מחאג'נה - האם מתאימה לניתוח?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• לדר מחאג'נה - האם מתאימה לניתוח?
    נורית
    21/02/2010

שלום רב,
    אני בת 41 מכרמיאל, חברת קופ"ח כללית. ה-BMI שלי הוא 35.2, אך אני סובלת מבעיות ברכיים,פרקים וחוליות. והכי חשוב - בעיות נשימה בשל עישון כבד (50 סיגריות ביום)והשמנת יתר . לאחר חודש עם כדורי צ'מפיקס הגעתי למצב שאני מדליקה 4-5 סיגריות ביום - אך כאשר ראיתי שמשקלי עלה ב-5 ק"ג חזרתי לעשן וכמוובן שקשיי הנשימה הוחמרו. האורטפדית טוענת שחלק ניכר מבעיותיי תיפתרנה אם אצליח לרדת במשקל - אך אני נמצאת במעגל סגור. אודה להתייחסטותך. נורית

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת להודעה

נורית
    21/02/2010

חשוב לציין שיש לי סימפטומים אסמטיים ואני צמודה למשאף. האם מתאימה לניתוח שרוול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה וסיגריות

פרופ` אחמד מחג`נה
    21/02/2010

שלום נוריתיש לך שתי מחלות קשות: השמנת יתר וסיגריות. את חייבת להפסיקה לעשן. זה יפה מאוד שנסית. זה שחזרת לעשן עקב עליה במשקל קושר אותנו לבעיה הראשונית שלך - ההשמנה. אומנם את לא בקרטריונים היבשים של ניתוח קיצור קיבה,אני חושב שתהני מאוד מהניתוח.
    אשמח להפגש איתך ולדון בנושא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - ואיך מגיעים אליך?

נורית
    21/02/2010

קריטריונים יבשים?! יש אפשרות לעקוף אותם? איך מגיעים אליך? יש לי ביטוח "כללית מושלם".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריטריונים

שולה זק
    21/02/2010

נורית, מה לעשות שכל חוק וקריטריון הם יבשים.
    במקרה זה הקריטריונים לניתוח הם ברורים מאוד .
    הקריטריונים הם של אירגון הבריאות העולמי, שמשרד הבריאות אימץ אותם.
    הניתוחים לקיצור קיבה (טבעת, מעקף שרוול), הם בסל הבריאות וללא עלות כספית למי שעומד בקריוריונים, כך שהקופות מקפידים על הקריטריונים ובודקים את הנתונים לפני שנותנים התחייבות.
    נורית, ניתוח הוא לא הוקוס פוקוס - נכנסים לניתוח ויוצאים רזים. בשביל להרזות אחרי ניתוח צריך לעבוד. זה כרוך בשינוי אורח חיים, שינויי הרגלי אכילה ושילוב פעילות גופנית. אני מציעה שתשקלי את האפשרות לפנות לדיאטנית ולקבל תפריט מאוזן שמתאים לך ולשלב פעילות גופנית במקביל. בטוחני שעם כח רצון ומודעות למצבך הבריאותי תצליחי להוריד במשקל ואף לשמור על התוצאות לטווח ארוך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה

נורית
    21/02/2010

תודה על הייעוץ- האמיני לי, שפניתי לאחר ניסיונות רבים וכוזבים, ייעוץ דיאטניות, קבוצות תמיכה ועוד..
    לצערי, אורח החיים שלי אינו מאפשר לי אכילה סדירה ומוקפדת כנדרש.
    לכן, ניתוח השרוול (לאחר בדיקת הניתוחים השונים) הוא הפיתרון האידיאלי- בייחוד בשל הפחתת התיאבון הנובעת מהניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבה חיובית

שולה זק
    22/02/2010

גם לאחר יתוח צריכים לשמור על דיאטה. ובמיוחד לאחר ניתוח צריך לאכול כל כמה שעות, אמנם כמויות קטנות, ולהיות במעקב של דיאטנית. כפי שציינתי מקודם זה לא מעשה קסמים. צריך לעבוד בשביל לרזות.
    מאחר ואופציה הניתוחית כרגע קצת קלושה מבחינתך (בגלל הקריטריונים), בואי נבחן יחד כיצד אפשר למצוא דרך שתתאים לך לרדת במשקל.
    את מוזמנת ליצור עימי קשר ונראה איך אפשר לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו