מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- היי ליאוראפי10/03/2010
דיברנו בעבר והתכתבנו במייל לגבי ניתוח שרוול קיבה
בביקורי האחרון אצל המנתח, הוא העלה את האפשרות של ביצוע מעקף קיבה
אני די נוטה לכוון של המעקף
אך לאור "הניסיון המשפחתי " שלך ושל אישתך ,רציתי לברר קצת יותר על הבדלי ההחלמה והתפקוד שאחרי
בברכה,
אפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשובה ההתאמה של הניתוח למנותח
שולה זק10/03/2010אין ספק ששלב ההחלמה חשוב ביןתר. אף בבואנו לעבור ניתוח, נלקחים בחשבון פרמטרים רבים ולא רק משך ההחלמה. לא פחות חשובה התאמת הניתוח למנותח ואסור פרט זה לשכוח לרגע.
אם אתה סוכרתי ו/או אכלן מתוקים, כנראה יש סיבה שהוצע לך מעקף או אולי עמדו שיקולים נוספים בפני המנתח כאשר הציע לך מעקף.
חוץ מזה ההחלמה היא מאוד אינדיבידואלית. אך בסופו של דבר הימים הראשונים עוברים (מהר) ובצעדי ענק נכנסים לשלב של שינוי אורח חיים והרגלי אכילה, עם תוצאות שלא מאחרות לבוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אפי
ליאור10/03/2010היי אפי , מה שלומך ?
מעניין אותי לדעת את הסיבה שהציע לך מעקף ולא שרוול , אם באלך לספר - אשמח.
כל אחד מתחשב שבכל פרמטר בבחירת הניתוח , כך שהפרמטר של ההחלמה חשוב מאוד - אני אגלה סוד :
היה לי קשה לבחור בניתוח שרוול מהחשש שיחברו לקטטר אחרי הניתוח. בסוף החלטתי ללכת על שרוול , ואין לי מילים לתאר את השמחה שהייתה לי כששאלתי את דר מחגנה, כמה דקות לפני הניתוח, אם יחבר לי קטטר והוא ענה שלא :-) .
בקשר לשאלתך :
כמו שאמרתי לך , אישתי עברה מעקף קיבה , אבל בגלל שאצלה זה היה אחרי ניתוח טבעת עם בטן פתוחה , היו לה הרבה " הדבקויות" ולכן אי אפשר היה לבצע את הניתוח בלפרסקופיה ודר' נאלץ לבצע ניתוח בבטן פתוחה.
ההחלמה שלה הייתה יותר קשה - כשבוע אישפוז , אבל לאחר כחודש התאוששה לגמרי.
כשהמעקף הוא ניתוח ראשוני , הוא מבוצע בלפרסקופיה וההתאוששות מהירה יותר נדמה לי שדומה להתאוששות אחרי שרוול .ממליץ לך לחפש בתפוז את "קומונת מעוקפים" - תתיעץ שם עם מנותחי מעקף שעברו את זה בשיטה הזו.
בהצלחה
ותעדכן אותי
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל בין שרוול למעקף
פרופ` אחמד מחג`נה10/03/2010בהמשך למה שהזכרתי בקשר להבדל בין שרוול למעקף - מאחר ושני הניתוחים מבוצעים בשיטה הלפרוסקופית ההחלמה היא די דומה בהפרש של יום אחד לזכות השרוול. החולים משתחררים הביתה יומיים אחרי שרוול לעומת 3 ימים אחרי מעקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)